Go-Green: hoe je met kleine stappen grote impact maakt

Met kleine en grote stappen werken we samen aan besparen en verduurzamen. En elke stap is er eentje. In onze Go Green serie vertellen we verhalen van echte ‘Go-Greeners’; mensen die met een klein, duurzaam idee grote impact hebben gemaakt. Allemaal werken ze aan een fossielvrije toekomst, dus zonder olie, steenkool en gas. Laat je inspireren door hoe anderen hun steentje bijdragen aan dat ultieme doel.

Onze Go-Greeners

Vastberaden om een verschil te maken, delen de verschillende Go-Greeners hun succesverhalen. Zij laten zien dat hoe klein je idee ook is, je samen meer impact kunt maken dan je denkt. In onderstaande artikelen lees en zie je hier meer over. 

Beluister de podcastserie

Deze twee groene batterijen kunnen de wereld redden

In deze aflevering vertelt Maurits Groen over zijn WakaWaka, een ultra compacte solar-lamp én zijn ambitie om de wereld te verduurzamen. En Boudewijn is te gast, die meer kan vertellen over de kracht van het opslaan van groene energie in de Green Battery.


Drijvende zonneparken hebben de toekomst

In deze aflevering Pieter Hoff vertelt over zijn ‘plant cocoon’. Een intelligente emmer waar bomen in worden geplant en er fors minder water nodig is. En Puck Sanders van Vattenfall schuift aan. Hij is verantwoordelijk voor het eerste drijvende zonnepark van het bedrijf. 


Oud brood omzetten in energie? Deze ondernemer doet het

In deze aflevering vertelt Aletta Martins over haar initiatief Broodnodig, een project dat volledig draait om broodverspilling tegengaan en hier uiteindelijk zelfs biogas van te maken. Ook te gast is Robert van der Meij van Vattenfall, die meer vertelt over het gebruik van biogas voor groen gas.

Deel deze pagina