Zo regel of verander je een aansluiting op stadswarmte
Laat je een huis bouwen en wil je dat aansluiten op ons warmtenetwerk? Of je aansluiting wijzigen? We helpen je graag.
Bij stadsverwarming gebruiken we de afvalwarmte die vrijkomt bij het opwekken van stroom of bij het verbranden van afval. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis of bedrijf. Stadsverwarming is een duurzamer alternatief voor losse cv-ketels op gas. Onderhoudsvrij, zorgeloos en veilig. Zo lopen we voorop richting een fossielvrij leven.
Je draagt bij aan een aardgasvrij land. Huizen met stadsverwarming stoten nu al gemiddeld 63% minder CO2 uit.
Kant-en-klare warmte zonder omkijken naar een cv-ketel. Een afleverset in je meterkast regelt je warmte en warm water uit de kraan.
Je hebt geen gasleidingen meer in je huis. Je verwarmingen worden warm door heet water ‘uit de grond’.
Laat je een huis bouwen en wil je dat aansluiten op ons warmtenetwerk? Of je aansluiting wijzigen? We helpen je graag.
Bekijk deze veelgestelde vragen en de antwoorden. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op.
Veel mensen willen weten of stadswarmte duurder of goedkoper is dan gas. Dat ligt onder meer aan waar je woont en hoeveel je verbruikt. Doe onze warmte-gasvergelijker om te ontdekken of het goedkoper of duurder is voor jou.
Dankzij de Warmtewet ben je verzekerd van een betrouwbare levering van warmte, een redelijke prijs en goede service. De Warmtewet vormt onder andere de basis voor onze tarieven. De wet gaat ook over eventuele vergoeding bij lange storingen. En hoe we het warmteverbruik meten.
Jazeker. Neem je naast stadsverwarming ook stroom af, dan krijg je met Blijven Loont direct voordeel op de variabele leveringskosten van stroom.
Met Exclusief spaar je iedere maand bovendien punten voor mooie cadeaus.
Voor stadswarmte en - koude hebben we algemene voorwaarden, productvoorwaarden en richtlijnen opgesteld.
Je vindt ze op de pagina Voorwaarden
Heb je stadswarmte en last van een storing? Met onze storingscheck zie je direct of er storingen of werkzaamheden bekend zijn. Zo niet, dan kun je de storing misschien zelf oplossen. Of bel gratis onze storingsdienst op 0800 0513.
Je kunt altijd onze storingsdienst bellen: 0800 0513 (gratis). Of check snel online of er actuele werkzaamheden en storingen bekend zijn.
Geen warmte? Check dan eerst de actuele werkzaamheden en storingen. Zo zie je direct of een storing bekend is in het stadswarmtenet in je wijk en hoelang het gaat duren. Is er geen storing, dan kun je het probleem misschien zelf oplossen met online stappenplan.
Met onze storingscheck controleer je zelf of er een storing in je wijk is of dat er iets anders aan de hand is met je afleverset. Met ons online stappenplan kun je veel van de oorzaken direct zelf verhelpen. En als dat nog nodig is, verwijzen we je door naar de juiste hulplijn. Of zoek in het meterkastboekje.
In ons meterkastboekje leggen we uit hoe je stadsverwarming werkt. We geven onderhoudstips zoals over het ontluchten van radiatoren. Verder hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.
In 2021 hebben we met stadsverwarming gezorgd voor een gemiddelde CO2-reductie van 63%. Omgerekend is dat een reductie van 299.619 ton.