1. Thuis
 2. Stroom
 • Met stroom van Vattenfall altijd het licht aan

 • Kijk wat beschikbaar is op jouw adres

  Vul de 4 cijfers en 2 letters van de postcode in, bijv. 1234 AB.
  Vul een huis-nummer in tussen 1 en 99999.

Stroom van ons: samen maken we fossielvrij leven mogelijk

De prijs die je betaalt voor stroom verschilt per energieleverancier. Ook de manier waarop zo'n energieleverancier je stroom opwekt is niet altijd hetzelfde.

Fossielvrij leven komt stap voor stap dichterbij. We investeren namelijk in de opwek van Nederlandse stroom uit zon, wind en water. Bij nieuwe klanten thuis en in het MKB bieden we alleen nog 100% groene stroom aan met ons product Groen uit Nederland. Bekijk ons stroometiket.

We leveren ook gas of stroom en gas in één pakket

Ook als je gas, of stroom en gas in één pakket wilt, kun je bij ons terecht. Ook handig: start met energie vergelijken of vraag direct je energie aan op basis van je wensen.

Energieadvies: stroom aanvragen

 • Kies je stroom
 • Voeg gas toe als je wilt 
 • Zie meteen wat je betaalt 

Veelgestelde vragen van andere nieuwe klanten

Wanneer start mijn energiecontract

De startdatum van je energiecontract vind je terug in de bevestiging van je aanvraag. In de bevestiging laten wij je ook weten wanneer wij beginnen met het leveren van energie bij je thuis.

Vergoeden jullie een overstapboete?

Vaak werd de opzegvergoeding betaald door de nieuwe aanbieder. Maar let op: de kans is groot dat je die nu zelf moet betalen. Je energieleverancier kan een boete geven als je jouw huidige contract opzegt voordat het is afgelopen. Informeer ernaar bij je leverancier. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ik heb met spoed energie nodig, wat nu?

Ja, wij kunnen je verder helpen. We begrijpen dat je schrikt als je een brief van je netbeheerder krijgt over afsluiting. Graag leggen we per situatie uit hoe wij dit als energieleverancier voor je regelen. Lees meer over spoedaanvraag energie.

Kan ik mijn contract nog annuleren?

Ja, je hebt na het versturen van je aanvraag nog 14 dagen bedenktijd. 

We vinden het wel jammer dat je overweegt je nieuwe contract te annuleren. We willen je natuurlijk graag een contract aanbieden dat het beste bij je past. Wil je alsjeblieft contact met ons opnemen? Dan kijken we of er een beter aanbod is voor jou. Chat met ons, of bel 088 363 7990. Onze mensen helpen je graag.

Wanneer betaal ik mijn eerste termijnbedrag?

Bij ons bepaal je zelf wat jouw ideale betaaldag is. Want we begrijpen dat je liever zelf kiest wanneer je onze energierekening betaalt. Vertel ons wanneer je wilt betalen, in Mijn Vattenfall

Zo zit de stroomprijs in elkaar

De stroomprijs is bij elke stroomleverancier anders. Maar hoe de prijs is opgebouwd, is overal hetzelfde. Als je daar meer over wilt weten, lees dan onze pagina over de opbouw van je energieprijs.

Nachtstroom: goedkopere stroom in de nacht

Het is handig om rekening te houden met wanneer je stroom gebruikt. Als je vooral 's nachts stroom gebruikt, dan is het handig om te kiezen voor een  daltarief in combinatie met een hoger normaaltarief. Dan is je stroom 's nachts goedkoper. Dat is interessant als je meer dan 51% van je stroom in daluren verbruikt. Dus in de latere avonduren en in het weekend. Wil je de hele dag door dezelfde prijs voor je stroom betalen? Bekijk dan het enkeltarief. 

Als je wilt weten wat voor jouw persoonlijke situatie het voordeligste tarief is, lees dan onze pagina over tarieven.

Makkelijk stroom vergelijken

Als je wilt weten wat de beste deal is, waarbij je zelf bepaalt of je prijs, duurzaamheid, of allebei belangrijk vindt, start dan met stroom vergelijken.

Tip: als je meer dan 51% van je stroom 's avonds, 's nachts en in het weekend gebruikt, dan ben je meestal het voordeligste uit met het daltarief. 

Energieadviseur Nienke, werkt al 5 jaar bij Vattenfall

Alles wat je wilt weten over groene stroom

We leggen je graag uit wat groene stroom precies en waarom we ook nog standaard stroom opwekken.  

Lees meer over groene en standaard stroom

Zelf je stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Bovendien bespaar je honderden euro’s per jaar op je energierekening en verdien je zonnepanelen meestal binnen zeven tot acht jaar terug. Lees meer.

Op het stroometiket zie je waar je stroom vandaan komt

Elk jaar laten wij je met het stroometiket weten met welke energiebronnen onze stroom is opgewekt. Bekijk het stroometiket.

Energieadvies: stroom aanvragen

 • Kies je stroom
 • Voeg gas toe als je wilt
 • Zie meteen wat je betaalt 

Stroom voor zzp'ers, mkb'ers en grote bedrijven

Ook als je mkb'er, zzp'er of eigenaar van een groot bedrijf bent, ook voor zakelijke stroom zit je bij ons goed. Je krijgt een scherpe prijs, ziet precies hoe je stroom is opgewekt en hebt altijd inzicht in je gebruik. Wil je stroom en gas samen in één pakket, lees dan meer informatie over zakelijke energie. Wil je meer informatie over onze zakelijke tarieven, bekijk dan onze pagina MKB energietarieven.

Energie besparen met onze tips voor ondernemers

Wij gaan regelmatig bij ondernemers langs om ze te helpen energie te besparen. Bekijk onze tips.

Andere nieuwe klanten bekeken ook