1. Thuis
 2. Laadpaal

Je auto opladen met een laadpaal

Ben je van plan een laadpaal voor je elektrische auto te kopen? Groot gelijk, want thuisladen kent veel voordelen. We helpen je graag. Van het kiezen van de ideale laadpaal tot de installatie en het onderhoud.

Thuisladen is vaak voordeliger

omdat de prijs per kWh lager is dan bij een openbare laadpaal

Altijd een opgeladen auto voor de deur

Zonder onderbreking van je dagelijkse routine

Makkelijk en snel geregeld

Na je aanvraag bellen we je binnen twee werkdagen voor een adviesgesprek ​

Onze laadpalen voor thuis

 • Charge Amps Halo

  Van € 799,- voor € 699,- excl. installatiekosten

  • Stijlvol en simpel
  • Laadsnelheid tot 11 kW 
  • Vaste laadkabel van 7,5 meter
  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan
 • Meest gekozen

  Alfen Eve Single

  Van € 1.240,- voor € 1.140,- excl. installatiekosten

  • Robuust en veelzijdig
  • Laadsnelheid tot 22 kW 
  • Optie tot vaste laadkabel
  • Optie tot dynamic load balancing 
  • Zakelijk verrekenen mogelijk

   

  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan

Ontdek de meerwaarde van onze laadpalen

Je hebt bij ons de keuze uit twee laadpalen en verschillende extra opties, zoals Dynamic Load Balancing. Zo stel je zelf een laadpaal samen die aan jouw wensen voldoet. Met onze handige app heb je altijd inzicht in je laadsessies en kan je gebruikmaken van Slim laden. Met deze service bespaar je op je laadkosten, doordat onze app automatisch kiest voor de goedkoopste stroom. Je krijgt bij je laadpaal thuis ook altijd een gratis laadpas waarmee je buiten de deur kan laden. En het mooiste van alles: wij regelen alles voor je, van installatie tot aansluiting. Zo maken wij elektrisch rijden gemakkelijk en voordelig.

Van aanvraag tot installatie

We helpen je graag bij het samenstellen van je ideale laadpaal tijdens een gratis adviesgesprek. Ook installeren we de laadpaal bij je thuis. Van aanpassingen in je meterkast tot het graven in de grond. Voor je het weet kun je zorgeloos thuisladen.

 1. Onze expert belt je om de laadpaal af te stemmen op jouw wensen

 2. Je krijgt een persoonlijke offerte

 3. Maak een afspraak voor de installatie van je laadpaal

 4. Onze monteur installeert je laadpaal

 5. Je kan thuis je elektrische auto opladen

We adviseren je graag

Bij het kopen van een laadpaal voor thuis heb je verschillende opties. Op een paal of aan de muur. Met een vaste of losse laadkabel. Met Dynamic Load Balancing of zonder. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale laadpaal. Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur. 

Vraag gratis advies aan

Kosten en opbrengsten

De kosten voor een laadpaal bestaan uit:

 • De aanschaf: De prijs van de laadpaal hangt af van het merk, vermogen en extra functies.

 • De installatiekosten: De kosten hiervan zijn afhankelijk van je specifieke thuissituatie. Soms is er weinig werk nodig en soms iets meer. De installatiekosten beginnen bij € 779,-.

 • Periodieke kosten: Je moet hierbij denken aan onderhouds- en servicekosten. Zo betaal je jaarlijks in ieder geval € 58,08 voor je InCharge abonnement. Hiermee kan je slimme laadsessies plannen via de app, heb je altijd inzicht in je verbruik en krijg je 24/7 hulp op afstand.

 • De laadkosten: Thuis je auto opladen is goedkoper dan bij een openbare laadpaal, vooral als je zonnepanelen hebt. Je bespaart dan door je eigen duurzame stroom op te wekken.

De juiste laadpaal kiezen

Het is belangrijk om niet alleen naar de laadpaal zelf te kijken, maar ook naar je auto en meterkast. Deze factoren bepalen samen hoe snel je kan laden. Je kan bijvoorbeeld wel kiezen voor een 22 kW laadpaal, maar als je auto dit niet aan kan heb je hier niet veel aan. En zo zijn er nog een paar andere dingen waar je op moet letten.

Heb je nog geen idee welke laadpaal je wil kopen? Geen zorgen. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij het kiezen van een laadpaal voor thuis.

Koop nu je laadpaal en bespaar

 • Gratis advies op maat
 • Deskundige installatie en onderhoud
 • Laad met het product Groen uit Nederland: 100% groene stroom, lokaal opgewekt uit duurzame bronnen zoals zon én wind. Bekijk ons stroometiket om te zien uit welke bronnen onze stroom is opgewekt.

Zakelijke laadpaal voor ondernemers

Ben je op zoek naar één of meer laadpalen voor je bedrijf? Ook daar helpen we je graag bij. We adviseren je over de beste mogelijkheden en regelen het voor je, van installatie tot onderhoud.

Bekijk zakelijke laadpaal

Veelgestelde vragen over een laadpaal

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wat kost een laadpaal voor thuis?

De kosten van een eigen laadpaal hangen af van:

 • de prijs van de laadpaal
 • de installatiekosten
 • eventuele aanpassingen in je meterkast

Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we je situatie en wensen. Daarna geven we een inschatting van de kosten. Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Of lees meer over de kosten voor een laadpaal thuis.

Hoeveel kost de installatie van mijn laadpaal?

We komen de laadpaal thuis bij je installeren inclusief:

 • Voorrijkosten en arbeidsloon
 • Montage
 • Aanpassingen aan de meterkast
 • Herstel van de oprit na het graaf- en tegelwerk
 • Uitleg over het gebruik 

De installatiekosten hangen af van de afstand tussen de meterkast en de voorkeurspositie van het laadpunt. Bij graaf- en tegelwerkzaamheden tot 1 meter kost de installatie € 779,-. Bij dit standaard installatiepakket zit ook 15 meter kabel inbegrepen. 

De kosten voor onze installatiepakketten op maat zijn variabel. Tijdens het gratis adviesgesprek bepalen we de hoeveelheid kabel en het graafwerk. En bespreken we je persoonlijke wensen om een nauwkeurige schatting van de kosten te maken.

Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Kan elke auto geladen worden?

Ja, met onze laadpalen kan elke auto geladen worden. Als je auto gebruikmaakt van een type 1-stekker heb je wel een extra adapterkabel nodig.

We adviseren je de Alfen Eve Single zonder vaste laadkabel te bestellen.

De Charge Amps Halo wordt geleverd met een vaste laadkabel met type 2-stekker. Heb je een auto met type-1 aansluiting? Dan heb je een adapter nodig om de lader te kunnen gebruiken.

Het is verstandig om de specificaties van je auto te controleren. Zo weet je zeker welk type laadkabel je nodig hebt.

Wanneer is het tijd voor een eigen laadpaal?

Mensen kopen een laadpaal om verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Gemak: Je hebt altijd een beschikbare laadplek voor je deur.
 2. Kosten besparen: Thuisladen is vaak goedkoper dan openbaar laden. Je betaalt thuis een lager stroomtarief per kWh. 
 3. Tijd besparen: Je bespaart tijd omdat je niet altijd naar een openbaar laadpunt hoeft te gaan.
 4. Slim laden: Om gebruik te maken van Slim laden heb je een eigen laadpaal nodig. 

 

Hoe snel is mijn auto opgeladen?

Het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis hangt af van:

 • De instelling van de laadpaal
 • De laadsnelheid van je auto
 • Je laadkabel
 • De aansluitingswaarde van je groepenkast

Het volledige laadvermogen van een thuislaadpaal kan niet altijd worden benut. Dit is een belangrijk punt om te begrijpen. Verschillende factoren beïnvloeden het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis. Onder andere:

 1. Instelling van de laadpaal: De instellingen van de laadpaal kunnen de laadsnelheid beïnvloeden. Het is mogelijk dat de laadpaal begrensd is om de stroomtoevoer te beperken. Bijvoorbeeld door elektrische beperkingen in het huis.

 2. Laadsnelheid van je auto: Elke auto heeft een maximale laadsnelheid waarmee hij stroom kan opnemen. Als je auto bijvoorbeeld een maximale laadsnelheid heeft van 11 kW, kan hij niet sneller laden.  Zelfs als de laadpaal een hoger vermogen heeft.

 3. Je laadkabel: De laadkabel kan ook een beperkende factor zijn. Sommige laadkabels zijn ontworpen voor een bepaald laadvermogen. Ze kunnen een hoger vermogen niet aan.

 4. Aansluitingswaarde van je groepenkast: De aansluitingswaarde van je groepenkast bepaalt hoeveel vermogen er beschikbaar is voor de laadpaal. Stel je woont in een typisch huis in Nederland met een aansluiting van 3x25A (3-fasen). Dan kan deze maximaal 11 kW aan stroom leveren naar een laadpaal thuis.

Een voorbeeld
De Charge Amps Halo heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW. De Alfen Eve Single heeft een maximaal laadvermogen van 22 kW.

Heeft je auto een 3-fasenlader en is de aansluiting van je meterkast ook 3-fasen? Dan bereik je met beide laadpalen een maximaal laadvermogen van 11 kWh. Het opladen van een Volkswagen ID.3 met een accu van 58 kWh duurt dan ongeveer vijf uur. Als de auto alleen geschikt is voor 1-faseladen, duurt het opladen ongeveer acht uur.

Om thuis met 22kW te laden is het nodig je 3-fasen aansluiting te verzwaren naar minstens 3x32A. Dit maakt het opladen nog sneller.

Weet dat het laden met een laadpaal veel sneller gaat dan laden via een gewoon stopcontact. Daarmee kan het opladen tot wel twintig uur kan duren. Een eigen laadpaal is ook veiliger. Tijdens het laden via een stopcontact kan er namelijk kortsluiting of zelfs brand ontstaan (bron: Milieu Centraal).

Moet mijn meterkast aangepast worden?

Soms is het nodig om je meterkast aan te passen. De adviseur kan je hier alles over vertellen. Laat hier je gegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.