Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?

Het is een uitdaging om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Er zijn veel energiebedrijven met verschillende aanbiedingen. De goedkoopste energie aanbieder is ook niet altijd de beste energiemaatschappij. Let ook eens op de andere zaken, zoals duurzaamheid, service en visie voor de toekomst.

Wie is de goedkoopste energieleverancier van 2023?

Bij het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier zijn, behalve de tarieven, meerdere factoren van belang. We helpen je daarom graag met het vergelijken. Zodat je de juiste keus maakt en het aanbod vindt dat bij je past.

Waar moet je op letten bij keuze goedkoopste energieleverancier?

We adviseren je om bij je keuze verder te kijken dan alleen de prijs. Kijk wat je naast de goedkoopste energie nog meer bij je contract krijgt. Als je klant bij ons bent, profiteer je bijvoorbeeld altijd van onze zeven servicebeloftes, zoals:

  • Je houdt grip op je kosten via onze Energie-app en Mijn Vattenfall.
  • Je krijgt een Seintje van ons als je verbruik ineens erg afwijkt van je gemiddelde.
  • Als je je aanmeldt voor Exclusief spaar je elke maand punten voor cadeaus of een goed doel.

Bereken de goedkoopste energieleverancier

Ben je nog geen klant bij ons en wil je berekenen of wij de goedkoopste energieleverancier zijn? De beste manier om energietarieven te berekenen en vergelijken: Neem je daadwerkelijke verbruik als uitgangspunt voor je berekening. Tel dan je energieverbruik, de kosten voor netbeheer, overheidsheffingen en btw bij elkaar op. Bekijk de tarieven op dezelfde manier bij andere energiemaatschappijen. Lees hier meer over de opbouw van energieprijzen.

Vergelijk de goedkope energieleveranciers

De Autoriteit Consument en Markt (de ACM) wil graag dat je als consument goed energieleveranciers kunt vergelijken. Daarom heeft elke energieleverancier hetzelfde Modelcontract. Bereken nu je energie via ons Modelcontract. Zo weet je welke leverancier de goedkoopste is op dit moment. De energieprijzen veranderen in rap tempo. De leverancier die vandaag de goedkoopste is, kan dat morgen niet meer zijn. We helpen je graag met het vergelijken.

Veelgestelde vragen over goedkoopste energieleverancier

Hoe kun je de goedkoopste energieleverancier vinden?

De beste manier om daar achter te komen is via het Modelcontract Energie. Dat is een contract voor energie dat bij alle energieleveranciers gelijk is. Stroom en gas met variabele tarieven voor onbepaalde tijd. Het Modelcontract komt van de Autoriteit Consument en Markt, de ACM. Zo kan je als consument goed vergelijken. Bereken nu je energie via ons Modelcontract Energie.

Wat is de beste site om energie te vergelijken?

Op dit moment is het vanwege de wisselende energieprijzen voor veel leveranciers lastig om contracten aan te bieden. Gelukkig kun je altijd bij ons terecht. Om te weten wie de meest gekozen energieleveranciers zijn, vergelijk je het beste het Modelcontract Energie. Vraag bij meerdere energieleveranciers een offerte voor een Modelcontract Energie. Via prijsvergelijkers kan ook. Het is wel handig om te weten dat je daar een selectie van aanbiedingen te zien krijgt.

Is het verstandig om over te stappen van energieleverancier?

Overstappen naar een andere energieleverancier zelf kost eigenlijk niets.
Maar als je een vast contract hebt en te vroeg opzegt, krijg je misschien een overstapboete. Voor misgelopen inkomsten. Check eerst wanneer je contract precies afloopt.

Heb je een variabel contract, dan zijn er meer mogelijkheden om snel over te stappen naar ons. We helpen je graag met overstappen

Wie is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?

Dat is lastig te zeggen. Vergelijk het verschil op dit moment via het Modelcontract Energie van ons en een andere leverancier. Dat product is bij elke aanbieder exact gelijk. Vul overal wel steeds hetzelfde verbruik in voor gas en stroom.
We kunnen je niet beloven dat wij voor elk huishouden de goedkoopste energieleverancier zijn. Maar wel dat je bij ons een goede prijs betaalt voor je energie. Met goede service, waar je op kunt rekenen. Als je klant bij ons bent, profiteer je bijvoorbeeld altijd van onze zeven servicebeloftes.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Bekijk ook deze onderwerpen