1. Thuis
 2. Isolatie

Isoleer je huis en bespaar energie

In een goed geïsoleerd huis blijft de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. Fijn wonen dus! Omdat de warmte als het koud is langer blijft hangen, stook je minder. Je kunt van alles isoleren: de vloer, het dak, de muren en de ramen. Samen met onze isolatiepartners helpen we je, van advies tot installatie.

3 voordelen om je huis te isoleren

Lagere energierekening

Betere isolatie betekent minder stoken*

*Bron: Milieu Centraal

Prettiger wonen

Warmer in de winter, koeler in de zomer

Lagere CO2-uitstoot

Minder energieverbruik zorgt voor minder uitstoot*

Wat wil jij thuis isoleren?

 • Samen met onze isolatiepartners bieden we vijf soorten isolatie aan
 • Meestal kan isolatie al binnen één dag worden aangebracht
 • Voor veel isolatiemaatregelen krijg je subsidie

Voordeliger isoleren met subsidie: bespaar tot 30%

Bij één maatregel krijg je ongeveer 15% van de kosten terug. Bij twee kan dit zelfs oplopen tot 30%. Lees wat je moet weten en waar je moet zijn voor subsidie bij isolatie. Zo wordt isoleren een stuk voordeliger!

Isoleren in 3 stappen

 1. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
  Ieder huis is anders. Onze isolatiepartners helpen je graag met een goed advies voor jouw situatie. Vraag direct zo’n vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit heb je in 1 minuut gedaan.

 2. Ontvang gratis advies voor jouw situatie
  Samen met de isolatiepartner bespreek je de situatie bij jou thuis. Je krijgt dus advies op maat. Daarna ontvang je vrijblijvend een offerte.

 3. Laat je huis isoleren, meestal in 1 dag
  Ben je blij met de offerte? Dan maakt onze partner een afspraak met je voor het isoleren. Meestal kan isolatie al binnen 1 dag worden aangebracht.

Vraag vrijblijvend advies aan

Wil je advies over isolatie bij jou thuis? We werken samen met twee isolatiespecialisten. Zij geven advies op maat. Want ieder huis vraagt om een eigen aanpak.

 • Takkenkamp: muur, vloer en dak

  Onze partner Takkenkamp isoleert al meer dan 80 jaar. Ze zijn specialist in spouwmuur-, vloer-, bodem- en dakisolatie. Ben je klant van ons? Dan krijg je één keer € 100,- korting.

  Vraag advies aan
 • Glaspunt: specialist in glas

  Je raadt het al, Glaspunt is expert in glasisolatie. Wordt het HR++ of driedubbelglas? Glaspunt geeft graag advies. Als klant van ons krijg je 5% korting op de aanschaf en installatie.

  Vraag advies aan
 • Kozijnshop.nl: expert in kozijnen

  Wil jij isolatieglas laten plaatsen, maar moet je daardoor ook je kozijnen vervangen? Dan geeft Kozijnshop.nl hier graag advies over. Ontvang 5% korting bij het plaatsen van nieuwe kozijnen. 

  Vraag advies aan

Veelgestelde vragen over isolatie

Wat is isolatie?

Isolerend materiaal zorgt ervoor dat warmte of kou zo min mogelijk van de ene zijde naar de andere zijde kan trekken. Het houdt dus temperatuurschommelingen tegen. Dankzij het isoleren van bijvoorbeeld de muren of het dak gaat er minder warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken. Daarmee bespaar je op je energierekening. Ook houdt isolatie in bepaalde gevallen geluid tegen.

Waarom is isolatie belangrijk?

Isoleren is belangrijk voor jezelf als je wilt besparen op je energieverbruik en -kosten. Want met een goed geïsoleerd huis hoef je minder hard te stoken. Verder kun je met isoleren ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Want als je minder energie verbruikt, stoot je ook minder CO2 uit (bron: Milieu Centraal).

Hoe weet ik of ik al isolatie heb?

Vanaf de jaren 70 worden huizen in Nederland geïsoleerd. Dus als je huis in of na die tijd is gebouwd is de kans groot dat er al geïsoleerd is. Maar misschien nog niet overal en het materiaal is mogelijk verouderd. We raden daarom aan om bij alle woningen die voor 2003 zijn gebouwd nog eens goed te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Bij de aankoop van je huis heb je vast een bouwkundig rapport laten maken. Daar kun je in vinden of er isolatie aanwezig is. Of misschien hebben de vorige bewoners nog facturen achtergelaten? En je kunt natuurlijk ook zelf op onderzoek uitgaan.

Om te zien of er vloerisolatie is, kijk je via het kruipluik onder de vloer. Spouwmuurisolatie herken je aan kleine (dichtgemaakte) gaatjes in de buitenmuur. Bij dakisolatie zie je het isolatiemateriaal soms tegen het dakbeschot zitten of aan de buitenkant bij de randen van het dak. Dubbelglas herken je aan de dikte van het glas en de code op de aluminium strip tussen de ruiten. Heb je dat? Dan is HR++ glas of driedubbelglas het overwegen waard.

Hoe kan ik controleren of mijn huis voldoende geïsoleerd is?

Je kunt op allerlei manieren (laten) controleren of je huis goed is geïsoleerd. Dit doe je bijvoorbeeld zo:

 • Controleer of je tocht voelt. Doe dit bij deuren, ramen, muren en vloeren.
 • Kijk of je muren of vloer koud aanvoelen.
 • Laat een professionele adviseur langskomen. Deze kan metingen doen en advies geven.
 • Vergelijk je energieverbruik met vergelijkbare huizen in de buurt.

Weten of het slim is je huis (nog beter) te isoleren? Doe de Duurzaam Wonen Check.

Kan ik ook isoleren in een huurwoning?

Als je een huis huurt is het verstandig om grote isolerende maatregelen als vloer-, muur-, glas- en dakisolatie met je verhuurder te bespreken. Kleine verbeteringen zoals naden en kieren dichtmaken (met bijvoorbeeld tochtstrips) kun je zelf doen.

Wil je ontdekken met welke energiebesparende maatregelen je nog meer aan de slag kunt? Doe de Direct Besparen Check. Je krijgt dan advies over maatregelen waar je een kleine investering voor moet doen. Of die zelfs helemaal gratis zijn.

Wat kost isolatie?

Het isoleren van je huis kan een flinke investering zijn, maar dat hoeft niet. Wat het precies kost en oplevert hangt af van welk deel van je huis je isoleert, het aantal m2, het isolatiemateriaal en of je het laat uitvoeren of het zelf aanpakt.

Goed om te weten:

Kan ik subsidie krijgen voor het isoleren van mijn huis?

Laat je je huis door een professioneel isolatiebedrijf isoleren? Dan is de kans groot dat je subsidie krijgt. Je krijgt dan bij één maatregel ongeveer 15% van de kosten terug. En bij twee zelfs rond de 30%. Dat scheelt een hoop!

Lees wat je moet weten en waar je moet zijn voor subsidie bij isolatie.

Besparen op je energiekosten

Wil je weten hoe je bij jou thuis bespaart op energiekosten? Doe de Duurzaam Wonen Check. In 3 stappen zie je waar je mee kunt beginnen.

 • De check is gratis
 • Voor huur- en koophuizen
Doe de check

Andere producten