1. Home
  2. Over Vattenfall

Ons doel is fossielvrij leven mogelijk maken

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Ons doel is fossielvrij leven mogelijk maken

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Zo stappen we zelf steeds meer af van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld kolen, en gaan over op fossielvrije energie. Maar dat is nog maar het begin. Want om ons doel te bereiken, moeten we verder kijken dan het opwekken van groene energie alleen.

Echt fossielvrij leven vraagt tenslotte om veel meer verandering; in het verkeer, bij het transport, in de fabrieken maar ook thuis, bij het koken, wassen, douchen en het verwarmen van onze huizen. Daarom werken we samen met de industrie, met de overheid, met andere bedrijven én met jou. Want onze ambitie brengt ons verder, maar zonder onze klanten zijn we nergens. Je keuze voor ons belonen we, simpelweg omdat je klant bij ons bent.

Voor alle grote en kleine uitdagingen bedenken en ontwikkelen we doorlopend nieuwe oplossingen. We gaan er alles aan doen ons doel te bereiken. Met 20.000 collega’s en 10 miljoen klanten in 8 landen, hebben wij de technische kennis en de slagkracht om het verschil te maken. Doe je met ons mee?

Wat gebeurt er met het klimaat?

Bij Vattenfall steken wij al onze energie in die uitdaging met als ultiem doel: fossielvrij leven, binnen één generatie. En om dat te bereiken verkópen we niet alleen energie, maar bouwen we in Nederland bijvoorbeeld ook nieuwe windparken op zee.

Dit zeggen anderen over ons

EcoVadis

Samen met 75.000 andere bedrijven heeft EcoVadis ons beoordeeld. EcoVadis is een internationale organisatie die uitgebreid onderzoekt hoe duurzaam bedrijven zijn. Ze kijken bijvoorbeeld naar plannen en acties om de CO2-uitstoot te verminderen. Ook onderzoeken ze de omstandigheden waaronder de werknemers van de beoordeelde bedrijven hun werk doen. En zelfs van de toeleveranciers, de herkomst van grondstoffen en nog veel meer. Kortom, écht een test hoe duurzaam onze hele organisatie in de breedte is. Ze gaven ons ‘Platinum’, wat de hoogste status is.

Carbon Disclosure

We zijn misschien nog wel trotser op onze score volgens het internationale Carbon Disclosure Project. Dat is een internationale organisatie die heel precies bekijkt wat bedrijven nu echt doen tegen klimaatverandering. Zij hebben ons voor het tweede jaar op rij een dikke ‘A’ gegeven. Dat is de hoogst haalbare score.

Carbon Disclosure beoordeling Vattenfall

Officieel in lijn met Parijs

We hebben onze plannen laten doorrekenen door het Science Based Targets institute, een wereldwijde organisatie met leden als de Verenigde Naties en het Wereldnatuurfonds. Zij hebben inmiddels bevestigd dat wij met onze keuzes, investeringen en projecten bijdragen aan wat nodig is om de opwarming niet boven de 2 graden Celsius te laten uitkomen.

Kortom, wat we doen, doet ertoe. Dat is een belangrijke bevestiging. En we zijn alweer verder. Wij hebben onze plannen aangescherpt naar nog een halve graag minder, zodat ons aandeel wordt teruggebracht naar maximaal 1,5 °C. Fossielvrij leven mogelijk maken: we zijn op weg.

Zo bereiken we ons doel