1. Home
  2. over Vattenfall

Wij zijn Vattenfall

Ongeveer twee miljoen huishoudens in Nederland nemen energie bij ons af. En ook bedrijven en de overheid voorzien we van energie. We zitten door heel Nederland, met ons hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Groningen, Leeuwarden, Arnhem en Alkmaar. Met z’n allen werken we elke dag aan onze missie: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Op dit moment is er nog niet genoeg groene stroom in Nederland voor alle huishoudens, bedrijven, scholen, ziekenhuizen en overheden. Maar we zien talloze mogelijkheden om daar verandering in te brengen. Samen met onze partners bouwen we zonneparken, windparken en investeren we op allerlei manieren in meer duurzame energie en minder CO2-uitstoot. Zo komt fossielvrij leven elke dag een stukje dichterbij. Meer over onze omzet en missie lees je op onze corporate website.

Man installeert zonnepanelen op het dak | Vattenfall

Zo doen we dat

Natuurlijk wekken we stroom op uit zon-, water- en wind. Maar we doen nog veel meer. We gebruiken bijvoorbeeld restwarmte uit de haven om huizen te verwarmen. Met onze GreenBattery leveren we groene stroom op plekken waar geen elektriciteitsnet is. En met ons netwerk van laadpalen zorgen we dat elektrisch rijden voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wordt.

Tegelijkertijd zorgen we dat we minder energie gebruiken. Bijvoorbeeld door mensen persoonlijke bespaartips te geven met onze energiescans. En door met ondernemers mee te denken over energiebesparende maatregelen.

Meer over duurzame energie.

Onze ambities en doelen

Als je precies wilt weten waarom we doen wat we doen, lees dan alles over onze ambities en doelen.

Man voor museum NEMO | Vattenfall

Samen met onze partners

De missie die wij als energieleverancier hebben, daarvoor kunnen we slimme partners binnen en buiten de energiebranche goed gebruiken. We hebben maar twee eisen: ons partnerschap moet bijdragen aan onze missie en goed zijn voor onze klanten. Als dat zo is, dan praten we graag met je me. Meer over onze partnerships.

De kracht van 4.000 mensen die aan één missie werken

We zijn met 4.000 mensen. Het mooie is dat dat allemaal verschillende mensen zijn. Sommigen weten alles van windenergie. Anderen helpen onze klanten met hun betaalachterstand. Sommigen weten precies hoe je een meterkast uit elkaar haalt en in elkaar zet. Anderen snappen hoe je iemand uitlegt wat onze missie is en waarom dat zo belangrijk is. Met al die verschillende mensen krijgen we het voor elkaar: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie.

Als je ook bij ons wilt werken, bekijk dan onze salesvacatures, of ga direct naar alle vacatures. Voor talent hebben we altijd plek.

Energieadvies: stel zelf je energieproduct samen

  • Kies voor stroom, gas of allebei
  • Kies voor groene of grijze energie
  • Zie direct wat je betaalt
Stel je energieproduct samen

De energie die bij je past

Een gezin met opgroeiende kinderen in een oude boerderij heeft andere energiebehoeften dan een alleenwonende zzp’er in de binnenstad. En een tuindersbedrijf heeft een ander energiecontract nodig dan een vastgoedondernemer.

Daarom bieden we precies de energie die je nodig hebt en denken we met je mee. Zo helpen we tuinders met hun belastingteruggave en komen we vastgoedondernemers tegemoet met een leegstandscontract. Je kiest zelf of je groene of grijze energie afneemt en ook je welkomstcadeau en de dag waarop je betaalt kies je zelf.

Goed om te weten: we leveren niet alleen stroom en gas, maar ook zonnepanelen, isolatie, ventilatie, beveiliging en laadpalen voor elektrische auto’s.

Al onze producten