1. ZZP
 2. Energie-aanbiedingen

Energieaanbiedingen voor ZZP'ers

Als ZZP'er is het soms lastig te bepalen of je het beste een zakelijk energie contract of een consumenten contract nodig hebt. We helpen je op deze pagina op weg. 

Alles in één keer geregeld voor zakelijk én privé.

Wanneer je op hetzelfde adres woont en werkt regel je gas en energie voor zowel privé als zakelijk in één keer. Dat is gemakkelijk en zonder gedoe met zakelijke voorwaarden.

Kies voor deze zekerheid van een vast contract

Wil je als ZZP'er financiële zekerheid, maar geen langlopend contract? Met een contract tot 1 jaar krijg je stroom en gas met een vaste prijs tegen een tarief onder het prijsplafond. Zo hoef je 1 jaar lang niet naar je energieprijs om te kijken. Je krijgt VastePrijs Gas en ons product Groen uit Nederland Vast. Dat is 100% groene stroom uit Nederland. Deze stroom wordt opgewerkt uit de natuurlijke bronnen zoals wind en zon. Zie ons stroometiket voor meer informatie. En als bedankje ontvang je 1 jaar gratis lidmaatschap bij Het Ondernemerscollectief.

Ik wil een vast contract

Bekijk onze contracten

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis tot 1 jaar

 • De zekerheid van een vaste prijs tot 1 jaar
 • Gas en groene stroom
 • Groene stroom opgewekt uit wind en zon

Ik kies 1 jaar

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis tot 3 jaar

 • De zekerheid van een vaste prijs tot 3 jaar
 • Gas en groene stroom
 • Groene stroom opgewekt uit wind en zon

Ik kies 3 jaar

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis variabel

 • Energie met een variabele prijs, waardoor je flexibel blijft
 • Maandelijks opzegbaar
 • Gas en groene stroom

Ik kies variabel

Wat zijn de verschillen tussen een energiecontract met vaste en variabele tarieven?

Een energiecontract met vaste tarieven heeft een vaste looptijd. Je zet je tarief dan vast voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Het leveringstarief verandert niet zolang je contract loopt. Zo ben je zeker van een vaste energieprijs voor een langere periode. Een contract met variabele tarieven heeft een onbepaalde looptijd. Bij een variabel contract kunnen de leveringstarieven van stroom en gas meerdere keren per jaar veranderen. Deze bewegen mee met de prijsontwikkelingen op de energiemarkt. In onderstaande video leggen we uit hoe het precies zit.

Wat is het verschil tussen een vast- en variabel contract?

Klik op de rode button om de uitlegvideo te starten.

 

Wat je nog meer wilt weten over een vast contract 

Hoe kan ik een vast contract afsluiten?

Vanaf juni kun je bij ons weer een vast contract aanvragen. Vul je gegevens in en kies weer voor de zekerheid van een vast contract tot 1 of 3 jaar. 

Geldt het prijsplafond voor een vast contract?

Ja, het prijsplafond geldt ook voor een vast contract. Goed om te weten dat het prijsplafond naast huishoudens ook geldt voor ZZP’ers met een kleinverbruikaansluiting. Het prijsplafond geldt alleen als je afgesproken energietarief hoger is dan het maximum tarief van het prijsplafond. 

Is een vaste prijscontract voordeliger?

Vooraf is het lastig te bepalen of je met een vaste prijs contract voordeliger uit bent dan met een variabel contract. Achteraf kun je pas echt een goede vergelijking maken. 

Ben ik met een vast contract goedkoper uit dan met het prijsplafond?

Soms zit je met een vast contract al heel goed. De tarieven in je contract zijn dan lager dan het maximale tarief van het voorgenomen prijsplafond. Het prijsplafond heeft dan geen invloed op jouw situatie. Totdat je contract afloopt, betaal je gewoon de tarieven volgens jouw contract.

Is het mogelijk een vast contract tussentijds op te zeggen?

Als je tussentijds je vaste contract wilt opzeggen, dan betaal je een boete, de zogenaamde opzegvergoeding. De hoogte van deze opzegvergoeding hangt af van een aantal punten. Vanaf juni 2023 is de overstapboete veel hoger en wordt deze waarschijnlijk niet meer helemaal vergoed door je nieuwe aanbieder. De kans is groot dat je die nu helemaal zelf moet betalen. Lees hier meer over de opzegvergoeding.

Kan ik een variabel contract opzeggen?

Met een variabel contract ben je flexibel, omdat je het contract maandelijks kunt opzeggen. En je variabele leveringskosten dalen als de energieprijzen dalen. Met een vast contract zit je gedurende je contractperiode vast aan het contract en betaal je een vaste prijs.

Hoe kan ik een variabel contract aanvragen?

Een variabel contract is eenvoudig af te sluiten. Bekijk onze particuliere of zakelijke energie aanbiedingen.

Geldt het prijsplafond voor een variabel contract?

Ja, het prijsplafond geldt ook voor een variabel contract. Goed om te weten dat het prijsplafond naast huishoudens ook geldt voor ZZP’ers met een kleinverbruikaansluiting. Het prijsplafond geldt alleen als je afgesproken energietarief hoger is dan het maximum tarief van het prijsplafond. 

Waarom zou ik kiezen voor een variabel contract?

Met een variabel contract kan jouw leveringstarief dalen als de energieprijzen dalen. Ook kun je het contract maandelijks opzeggen. Met een vast contract zit je voor een langere periode vast aan een afgesproken prijs. Je merkt er dus niks van als de prijzen weer zakken. Ook kun je het contract niet zomaar opzeggen.

Kan ik een variabel contract tussentijds opzeggen?

Met een variabel contract heb je de flexibiliteit dat je deze op elk moment kunt opzeggen. Houd wel rekening met een maand opzegtermijn.

Met Jouw zaak, Jouw Energie aan huis krijg je:

 • Je krijgt VastePrijs Gas
 • Je krijgt ons product Groene stroom uit Nederland
 • Contract met een vaste prijs tot 1 jaar
Aanvragen