1. ZZP
 2. Energie-aanbiedingen

Energieaanbiedingen voor zzp'ers met een bedrijf of kantoor aan huis

Het hebben van een bedrijf aan huis leiden tot een hoger energieverbruik. Dan is het wel fijn dat je grip hebt op je energiezaken, zowel privé als zakelijk. Met een energiecontract van Vattenfall is dat zo geregeld. Geen extra zakelijke voorwaarden en lange verplichtingen, maar wel extra zzp voordeel en services die je helpen grip te houden op je energie.

Alles in één keer geregeld voor zakelijk én privé.

Wanneer je op hetzelfde adres woont en werkt regel je gas en energie voor zowel privé als zakelijk in één keer. Dat is gemakkelijk en zonder gedoe met zakelijke voorwaarden.

Kies voor deze zekerheid van een vast contract

Wil je als zzp'er financiële zekerheid, maar geen langlopend contract? Met een contract tot 1 jaar krijg je stroom en gas met een vaste prijs. Zo hoef je 1 jaar lang niet naar je energieprijs om te kijken. Je krijgt VastePrijs Gas en ons product Groen uit Nederland Vast. Dat is 100% groene stroom uit Nederland. Deze stroom wordt opgewerkt uit de natuurlijke bronnen zoals wind en zon. Zie ons stroometiket voor meer informatie.

Ik wil een vast contract

Jouw zzp voordeel

Als je nu overstapt op een energiecontract bij Vattenfall ontvang je:

 • Korting op je contract: Kies je voor een vast of een variabel stroom- en gascontract, dan profiteer je van een korting. Deze keren we uit bij je eerste jaarrekening.
 • Gratis zzp energiegids voor een energiezuinige start: Boordevol tips en praktische adviezen waarmee jij een vliegende start kan maken met energiekostenbesparing. Plus handige informatie over het aftrekken van energiekosten en het financieren van duurzame maatregelen.
 • Korting op producten: korting op producten waar je privé en zakelijk veel plezier aan hebt.
 • Consumentenbescherming: je krijgt dezelfde voordelen als een consument, zoals een bedenktijd van 14 dagen.

Bekijk onze contracten

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis tot 1 jaar

 • De zekerheid van een vaste prijs tot 1 jaar
 • Standaard gas en groene stroom
 • Je krijgt ons stroomproduct Groen uit Nederland opgewekt uit wind en zon

Ik kies 1 jaar

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis variabel

 • Energie met een variabele prijs, waardoor je flexibel blijft
 • Maandelijks opzegbaar
 • Je krijgt standaard gas en ons stroomproduct Groen uit Nederland opgewekt uit wind en zon

Ik kies variabel

Wat zijn de verschillen tussen een energiecontract met vaste en variabele tarieven?

Een energiecontract met vaste tarieven heeft een vaste looptijd. Je zet je tarief dan vast voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Het leveringstarief verandert niet zolang je contract loopt. Zo ben je zeker van een vaste energieprijs voor een langere periode. Met een dynamisch energiecontract bewegen de prijzen direct mee met de prijzen in de energiemarkt. Een contract met variabele tarieven heeft een onbepaalde looptijd. Bij een variabel contract kunnen de leveringstarieven van stroom en gas meerdere keren per jaar veranderen. Deze bewegen mee met de prijsontwikkelingen op de energiemarkt. In onderstaande video leggen we uit hoe het precies zit. 

Wat is het verschil tussen een vast- en variabel contract?

Klik op de rode button om de uitlegvideo te starten.

 

Wat je nog meer wilt weten over een vast contract 

Hoe kan ik een vast contract afsluiten?

Vanaf juni kun je bij ons weer een vast contract aanvragen. Vul je gegevens in en kies weer voor de zekerheid van een vast contract tot 1 of 3 jaar. 

Wat is verstandiger: een energiecontract voor 1 jaar of voor 3 jaar?

Vooraf is het niet te voorspellen of je met een vasteprijscontract van 1 jaar voordeliger uit bent dan met een looptijd van 3 jaar. Dat is pas achteraf vast te stellen. 

Een reden om voor een 3-jarig energiecontract te kiezen, kan zijn dat je de tarieven van nu gunstig vind en voor een langere periode zekerheid wilt. Je weet dan precies wat je energiekosten voor de komende drie jaar zijn.

Kan ik ook alleen stroom of gas afnemen?

Ook als je alleen stroom of alleen gas nodig hebt, geven we je de keuze tussen verschillende aanbiedingen. Ga naar energie aanvragen, vul je adres in en kies voor stroom of gas. Vul je verbruik in. Dit kan je vinden op je jaarafrekening. Vergelijk de prijs, maak je keuze en klik op de aanvraagbutton. Dan maken we je contract snel in orde.

Wat gebeurt er als mijn contract voor 1 jaar afloopt?

Heb je een vast contract, dan krijg je een maand van tevoren een nieuw aanbod. Wanneer je geen nieuw contract met ons afsluit, verlengen we je 1-jarig energiecontract automatisch naar een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt dat opzeggen wanneer je wilt, maar je zit in ieder geval geen moment zonder stroom of gas. Je betaalt dan voor het variabele tarief van dat moment.

Hoe kan ik een variabel contract aanvragen?

Een variabel contract is eenvoudig af te sluiten. Bekijk onze particuliere of zakelijke energie aanbiedingen.

Wat is beter: een variabel of vast contract?

Het is van te voren niet te voorspellen welk type contract het gunstigst is. Ook hangt het af van je persoonlijke wensen en inschatting van de energiemarkt af. Kies je voor zekerheid voor een langere tijd? Denk je dat de energieprijzen gaan stijgen of juist dalen? 

Met een variabel contract kan jouw leveringstarief dalen als de energieprijzen dalen. Ook kun je het contract maandelijks opzeggen. Met een vast contract zit je voor een langere periode vast aan een afgesproken prijs. Je merkt er dus niks van als de prijzen weer zakken. Ook kun je het contract niet zomaar opzeggen.

Kan ik een variabel contract tussentijds opzeggen?

Met een variabel contract heb je de flexibiliteit dat je deze op elk moment kunt opzeggen. Houd wel rekening met een maand opzegtermijn.

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij de leveringstarieven voor stroom en gas snel kunnen schommelen. Je gasprijzen veranderen per dag en je stroomprijzen zelfs per uur. Ze kunnen zowel stijgen als dalen. Ons product voor dynamische prijzen heet: FlexPrijsStroom en FlexPrijsGas. Lees meer over wat een dynamisch energiecontract is.

Met Jouw zaak, Jouw Energie aan huis krijg je:

 • Je krijgt een contract met vaste prijzen
 • Je krijgt onze producten standaard gas en ons stroomproduct Groen uit Nederland
 • Contract tot 1 jaar
Aanvragen