1. Home
  2. Energie
  3. spoedaanvraag

Alles wat je wilt weten over je spoedaanvraag voor energie

Wij helpen je met je spoedaanvraag voor energie. In sommige gevallen verwerken we die spoedaanvraag voor energie binnen 24 uur. We leggen uit hoe we dit als energieleverancier voor je regelen.

Spoedaanvraag voor energie, als je energie nog niet is afgesloten

Als je een spoedaanvraag voor energie bij ons doet, toetsen we eerst je betaalgedrag. Als dat positief is, verwerken we je aanvraag binnen 24 uur. 

Bij een verhuizing

Als je verhuist en nog geen stroom en gas hebt geregeld, krijg je een brief van je netbeheerder. Daarin staat dat je snel energie moet regelen. In die brief staat een uiterlijke aanmelddatum. Die is belangrijk voor je spoedaanvraag voor energie. 

Neem contact op met onze klantenservice als je uiterlijke aanmelddatum nog niet is aangebroken en je nog maximaal vijf dagen hebt om energie aan te vragen. Dan zorgen wij dat je op tijd energie hebt. Als je meer dagen de tijd hebt, dan is energie aanvragen zo geregeld.

Goed om te weten: nieuwe klanten toetsen we op betaalgedrag. Als de uitslag negatief is, dan vragen we je om een waarborgsom. 

Als je bent afgesloten, regelen wij een spoed aansluiting energie

In twee stappen heb je weer energie

  1. Neem contact op met je netbeheerder. Die vertelt wat je moet doen om je weer aan te sluiten. En neem contact op met onze klantenservice als je met spoed een energieleverancier moet kiezen. We helpen je met je spoedaanvraag. Kijk welke netbeheerder je hebt.

  2. Meld je bij ons aan. We toetsen eerst je betaalgedrag. Als dat positief is, dan gaan we aan de slag met je aanvraag. Als die toets negatief is, dan vragen we je een waarborgsom te betalen. Zodra je die hebt betaald, gaan we verder met je aanvraag.

Een spoedaanvraag voor energie zonder waarborgsom

Als je (tijdelijk) je financiële zaken niet zelf regelt, dan werken we samen met je bewindvoerder. 

Energie- of spoedaanvraag zonder waarborgsom

Ook bedrijven helpen we met hun spoedaanvraag voor energie

Als je voor zakelijk gebruik een spoedaansluiting voor je energie nodig hebt, dan helpen wij je verder.

Spoedaansluiting energie zakelijk

Veelgestelde vragen

Wat kost een spoedaanvraag energie?

Een spoedaanvraag energie kost niets extra’s. Als je een aanvraag doet, toetsen we wel je betaalgedrag. In sommige gevallen vragen we je om een waarborgsom te betalen. Sommige energieleveranciers vragen per product een waarborgsom. Dat doen wij niet. Bij ons betaal je altijd één vast bedrag: € 450. Dit is best een groot bedrag, dat begrijpen we. Helaas is het niet mogelijk deze borg in gedeelten te betalen. Zodra je de borg betaalt, verwelkomen wij je als klant.

Hoe lang duurt het om energie aan te sluiten?

Als je een spoedaanvraag voor energie bij ons doet, toetsen we eerst je betaalgedrag. Als dat positief is, verwerken we je aanvraag binnen 24 uur. In sommige gevallen vragen we je om een waarborgsom te betalen. Na ontvangst van je contractbevestiging heb je sowieso nog 14 dagen bedenktijd.

Wat is waarborgsom energie?

Een waarborg energie is een geldbedrag waar we als energieleverancier om kunnen vragen voordat we stroom en gas aan je leveren. Voordat je een energiecontract afsluit, toetsen we je betaalgedrag. Net als andere energieleveranciers. Zo schatten we in of je je energienota's kunt betalen. Blijkt dat je in het verleden moeite had met betalen, dan vragen we een borgsom.
Kan je geen borg betalen? Lees dan verder

Hoe vraag je energie aan?

Geef ons op tijd de datum van je verhuizing door, als je stroom en gas wil in je nieuwe woning. Dit kan al lang van te voren, maar doe dit uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum.

Als je klant wilt worden, kan je nu alleen een variabel contract afsluiten. Dit is een contract voor stroom en/ of gas met variabele prijzen voor onbepaalde tijd. Vraag het hier eenvoudig aan.

Hoe kan ik overstappen naar Vattenfall?

Jouw overstap regel je heel gemakkelijk. Je kunt nu een contract met variabele tarieven afsluiten. Dit is een contract voor stroom en/ of gas met variabele prijzen voor onbepaalde tijd. Vraag het hier eenvoudig aan. Wij zorgen dat je contract bij je huidige energieleverancier wordt opgezegd.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Deel deze pagina

Meer over energie