Op zoek naar de beste stroom en gas leverancier?

De keuze voor een goede stroom en gas leverancier is heel belangrijk. Je wilt dat er altijd stroom en gas voor je is. Voor een goede prijs en steeds duurzamer opgewekt. Daar zorgen we voor bij Vattenfall. Zo hebben we ons product Groen uit Nederland. Dat is 100% groene stroom opgewekt in Nederland uit duurzame energiebronnen.

Op zoek naar de beste stroom en gas leverancier voor jou

Ben je op zoek naar de beste stroom en gasleverancier, dan zit je goed bij ons. Altijd energie wanneer je het nodig hebt en een goede prijs. Daarnaast zijn we vastberaden om je optimale service te bieden. Dat doen we onder andere met deze services.

  • Elk jaar voordeel als vaste klant, op weg naar fossielvrij leven. Dat noemen we Blijven Loont.
  • Met het seintje zorgen we voor een heldere jaarafrekening zonder verrassingen.
  • Straks hebben we 100% groene stroom voor alle klanten thuis, en in het MKB.
  • Met onze Energie-app en Mijn Vattenfall heb je altijd inzicht in je persoonlijk verbruik.
  • We helpen je stap voor stap op weg naar fossielvrij leven en energie besparen.
  • Je zit zelf aan het stuur van je betalingen en kiest zelf de betaaldag in de maand.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. 

Leverancier van groene stroom, groen gas en meer

Onze ambitie is fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Zo hebben we ons product Groen uit Nederland. Dat is 100% groene stroom uit Nederlandse wind. Ook geven we steeds meer gas op groen. Groen gas is een fossielvrij alternatief voor aardgas. Gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Denk aan mest, slib, groente- fruit- en tuinafval (gft). Groen gas voegt geen extra CO2 toe in de atmosfeer. (Bron: CO2emissiefactoren) Er komt bij de verbranding wel CO2 vrij, maar deze is kort daarvoor door de gebruikte biogrondstoffen opgenomen.

Het stroometiket: hier zie je waar je stroom vandaan komt

Het stroometiket laat zien met welke energiebronnen onze stroom het afgelopen kalenderjaar is opgewekt. Je ziet ook wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is. Bij Vattenfall NL Consumenten & MKB is 100% van de stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland.

Bekijk ons stroometiket

Dit zeggen anderen over ons

EcoVadis

Na een duurzaamheidsonderzoek kende EcoVadis ons in 2023 wederom de hoogste, ‘Platinum’, status toe. We behoren hiermee tot de beste 1 procent van de onderzochte bedrijven in de energiebranche.

EcoVadis Platinum status 2023 EcoVadis Platinum status 2022 EcoVadis Platinum status 2021

EcoVadis is een internationale organisatie die uitgebreid onderzoekt hoe duurzaam bedrijven zijn – dat hebben ze inmiddels al bij zo'n 100.000 bedrijven gedaan. 

Ecogain

Ecogain is een Zweeds milieuadviesbureau, gespecialiseerd in biodiversiteit. Op de Ecogain Biodiversiteit Index 2022 neemt Vattenfall de eerste plaats in. Ecogain erkent ons voor onze ambitieuze doelstellingen en activiteiten op het gebied van biodiversiteit en voor onze heldere rapportage over onze activiteiten om met verschillende projecten de negatieve gevolgen voor de biodiversiteit te verminderen.

Ecogain

Carbon Disclosure

Ook zijn we trots op onze score volgens het internationale Carbon Disclosure Project. Dat is een internationale organisatie die heel precies bekijkt wat bedrijven nu echt doen tegen klimaatverandering. En zij hebben ons in 2022 een A- gegeven.Carbon Disclosure beoordeling Vattenfall

100% groene stroom uit Nederland

Al onze klanten, thuis en in het MKB ontvingen het afgelopen kalenderjaar 100% groene stroom uit Nederland. Ook investeren we in de opwek van groene stroom uit zon, water en wind. Zoals Hollandse Kust Zuid, een van onze windparken in de Noordzee.

Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

We waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we graag iets tegenover. Hoe langer je klant blijft, hoe hoger je Blijven Loont-korting. En hoe meer voordeel je krijgt op duurzame producten in Exclusief. Ook ontvang je als klant mooie kortingen bij onze partners en gratis persoonlijke bespaaradviezen voor het verduurzamen van je woning.

Kiezen tussen gas en stroom apart of bij 1 leverancier

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen het afnemen van je gas en stroom apart of bij 1 leverancier? We adviseren meestal niet om stroom en gas bij verschillende leveranciers in te kopen. Al je energieproducten bij één leveranciers regelen heeft belangrijke voordelen. Bij ons zeker.

  • Je krijgt maar één energierekening in plaats van twee rekeningen van verschillende leveranciers. En maar één jaarafrekening.
  • Je hebt een compleet overzicht over al je energieverbruik en energiekosten in één Energie-app
  • Door twee of meer energieproducten af te nemen, kom je mogelijk in aanmerking voor Blijven Loont. Een oplopende korting op de variabele leveringskosten van je stroom.

Veelgestelde vragen

Welke energieleverancier is betrouwbaar?

Wanneer er klachten zijn over een energiebedrijf, zoals het niet betalen van welkomstbonussen of eindafrekeningen, is dat geen goed tekenen. Check ook of de leverancier is aangesloten bij de brancheorganisatie Energie-Nederland.

Welke leverancier is de beste?

Dit hangt af wat jij belangrijk vindt. Vind je de prijs of duurzame energie belangrijk. Of zijn goede ervaringen van familie en vrienden belangrijk? Met vergelijken bekijk je wat voor jou de beste leverancier is.

Waar let ik op bij kiezen van energieleverancier?

Je let op wat voor soort energiecontract je afsluit, een eventuele opzegvergoeding en wat is de contractduur? Check de voorwaarden van het energiebedrijf om te zien of deze past bij jou en je wensen.

Meer lezen rond 'stroom en gas leverancier'