Op zoek naar de beste stroom en gas leverancier?

De keuze voor een goede stroom en gas leverancier is heel belangrijk. Je wilt dat er altijd stroom en gas voor je is, voor een goede prijs en het liefst zo duurzaam mogelijk. Daar zorgen we voor bij Vattenfall. Zo hebben we ons product Groen uit Nederland. Dat is 100% groene stroom opgewekt in Nederland uit hernieuwbare energiebronnen: wind, water en zon. Bekijk ons stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Op zoek naar de beste stroom en gas leverancier voor jou

Ben je op zoek naar de beste stroom en gasleverancier, dan zit je goed bij ons. Altijd energie wanneer je het nodig hebt en een goede prijs. Daarnaast zijn we vastberaden om je optimale service te bieden. Dat doen we onder andere met onze 7 servicebeloftes. We noemen er een paar:

Lees meer over onze klimaatambitie

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen in Nederland, zoals wind en zon. Bekijk hier het stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Leverancier van groene stroom, groen gas en meer

Voor stroom hebben we ons product Groen uit Nederland. Dat is 100% groene stroom uit Nederland, opgewekt uit duurzame bronnen, zon, water en wind. Bekijk ons stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom. Ook is er groen gas. Groen gas is een duurzamer alternatief voor aardgas, gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Denk aan mest, slib, groente- fruit- en tuinafval (gft). Dat ons groene gas echt groen is, waarborgen we met de certificaten van VertiCer, de zogenaamde Garanties van Oorsprong (GvO). Deze garanderen onder andere dit over groen gas:

  • Het is gemaakt van hernieuwbare energiebronnen.
  • Het gas heeft dezelfde kwaliteit als aardgas.
  • Het gaat gegarandeerd het Nederlandse gasnet in.

Groen gas voegt geen éxtra CO2 toe in de atmosfeer. Er komt bij de verbranding wel CO2 vrij, maar deze is kort daarvoor door de gebruikte biogrondstoffen opgenomen.

Het stroometiket: hier zie je waar je stroom vandaan komt

In 2023 ontvingen al onze klanten thuis en in het MKB 100% groene stroom uit Nederland. Bekijk ons stroometiket om te zien uit welke bronnen onze stroom is opgewekt.

Dit zeggen anderen over ons

EcoVadis

Na een duurzaamheidsonderzoek kende EcoVadis ons in 2024 wederom de hoogste, ‘Platinum’, status toe. We behoren hiermee tot de beste 1 procent van de onderzochte bedrijven in de energiebranche.

EcoVadis Platinum status 2023 EcoVadis Platinum status 2022 EcoVadis Platinum status 2021

EcoVadis is een internationale organisatie die uitgebreid onderzoekt hoe duurzaam bedrijven zijn – dat hebben ze inmiddels al bij zo'n 100.000 bedrijven gedaan. 

Ecogain

Ecogain is een Zweeds milieuadviesbureau, gespecialiseerd in biodiversiteit. Op de Ecogain Biodiversiteit Index 2022 neemt Vattenfall de eerste plaats in. Ecogain erkent ons voor onze ambitieuze doelstellingen en activiteiten op het gebied van biodiversiteit en voor onze heldere rapportage over onze activiteiten om met verschillende projecten de negatieve gevolgen voor de biodiversiteit te verminderen.

Ecogain

Carbon Disclosure

Ook zijn we trots op onze score volgens het internationale Carbon Disclosure Project. Dat is een internationale organisatie die heel precies bekijkt wat bedrijven nu echt doen tegen klimaatverandering. En zij hebben ons in 2023 een A- gegeven.Carbon Disclosure beoordeling Vattenfall

Kiezen tussen gas en stroom apart of bij 1 leverancier

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen het afnemen van je gas en stroom apart of bij 1 leverancier? We adviseren meestal niet om stroom en gas bij verschillende leveranciers in te kopen. Al je energieproducten bij één leveranciers regelen heeft belangrijke voordelen. Bij ons zeker.

  • Je krijgt maar één energierekening in plaats van twee rekeningen van verschillende leveranciers. En maar één jaarafrekening.
  • Je hebt een compleet overzicht over al je energieverbruik en energiekosten in één Energie-app
  • Door twee of meer energieproducten af te nemen, krijg je extra voordeel als je blijft.

Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

We waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we dus graag iets tegenover. Je krijgt altijd iets extra’s met de voordelen van Vattenfall. Er zit voor iedereen iets tussen, zoals korting op energiebesparende producten of leuke cadeautjes. En hoe langer je klant blijft, hoe groter je voordeel.

Bekijk alle voordelen

Veelgestelde vragen

Welke energieleverancier is betrouwbaar?

Wanneer er klachten zijn over een energiebedrijf, zoals het niet betalen van welkomstbonussen of eindafrekeningen, is dat geen goed tekenen. Check ook of de leverancier is aangesloten bij de brancheorganisatie Energie-Nederland.

Welke leverancier is de beste?

Dit hangt af wat jij belangrijk vindt. Wil je een vast, variabel of dynamisch contract? Kies een contract voor stroom en gas dat bij jou past. Met vergelijken bekijk je wat voor jou de beste leverancier is. Of neem een kijkje bij ons actuele aanbod.

Waar let ik op bij kiezen van energieleverancier?

Je let op wat voor soort energiecontract je afsluit, een eventuele opzegvergoeding en wat is de contractduur? Check de voorwaarden van het energiebedrijf om te zien of deze past bij jou en je wensen.

Meer lezen rond 'stroom en gas leverancier'