De beste stroom en gas leverancier kiezen

De keuze voor een goede stroom en gas leverancier is heel belangrijk. Je wilt dat er altijd stroom en gas voor je is. Voor een goede prijs en steeds duurzamer opgewekt. Daar zorgen we voor bij Vattenfall. Zo hebben we Groen uit Nederland. Dat is 100% groene stroom uit Nederlandse wind.

De beste stroom en gas leverancier voor jou

Ben je op zoek naar de beste stroom en gasleverancier, dan zit je goed bij ons. Altijd energie wanneer je het nodig hebt en een goede prijs. Daarnaast zijn we vastberaden om je optimale service te bieden. Dat doen we onder andere met deze services.

 • Elk jaar voordeel als vaste klant, op weg naar fossielvrij leven. Dat noemen we Blijven Loont.
 • Met het seintje zorgen we voor een heldere jaarafrekening zonder verrassingen.
 • Straks hebben we 100% groene stroom voor alle klanten thuis
 • Met onze Energie-app en Mijn Vattenfall heb je altijd inzicht in je persoonlijk verbruik.
 • We helpen je stap voor stap op weg naar fossielvrij leven en energie besparen.
 • Je zit zelf aan het stuur van je betalingen en kiest zelf de betaaldag in de maand.
Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Kies voor groene stroom uit Nederland voor hetzelfde tarief als standaard stroom. En kies voor gas of ga voor duurzamer, zoals MixGroen Gas. Vertel ons wat je wensen zijn, dan helpen wij je met de energie die bij je past.

Leverancier van groene stroom, MixGroen gas en meer

Onze ambitie is fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Zo hebben we Groen uit Nederland. Dat is 100% groene stroom uit Nederlandse wind. Ook geven we steeds meer gas op groen. Daarin bieden we MixGroen Gas en PuurGroen Gas.

 • MixGroen Gas bevat 10% groen gas, aangevuld met aardgas. Een eerste stap op weg naar fossielvrij koken en verwarmen.
 • PuurGroen Gas is gemaakt van 100% groen gas: een flinke stap op weg naar fossielvrij koken en verwarmen.

Dit zeggen anderen over ons

EcoVadis

Samen met 75.000 andere bedrijven heeft EcoVadis ons beoordeeld. EcoVadis is een internationale organisatie die uitgebreid onderzoekt hoe duurzaam bedrijven zijn. Ze kijken bijvoorbeeld naar plannen en acties om de CO2-uitstoot te verminderen. Ook onderzoeken ze de omstandigheden waaronder de werknemers van de beoordeelde bedrijven hun werk doen. En zelfs van de toeleveranciers, de herkomst van grondstoffen en nog veel meer. Kortom, écht een test hoe duurzaam onze hele organisatie in de breedte is. Ze gaven ons ‘Platinum’, wat de hoogste status is.

Carbon Disclosure

We zijn misschien nog wel trotser op onze score volgens het internationale Carbon Disclosure Project. Dat is een internationale organisatie die heel precies bekijkt wat bedrijven nu echt doen tegen klimaatverandering. Zij hebben ons voor het tweede jaar op rij een dikke ‘A’ gegeven. Dat is de hoogst haalbare score.

Carbon Disclosure beoordeling Vattenfall

100% Groene Stroom uit Nederland

Je stapt nu al heel eenvoudig over op fossielvrije stroom met Groen uit Nederland. Dit kost je gemiddeld € 1,50 per maand extra. Gemiddeld. Dan gaan we ervan uit dat je nu standaard stroom hebt en ongeveer 2.750 kWh per jaar verbruikt. Met Groen uit Nederland stoot je dan zo’n 750 kg CO2 per jaar minder uit. Ter vergelijking: zoveel minder stoot je ook uit als je besluit anderhalf jaar geen vlees meer te eten. Dat heeft Milieu Centraal uitgerekend.

Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

We waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we graag iets tegenover. Hoe langer je klant blijft, hoe hoger je Blijven Loont-korting. En hoe meer voordeel je krijgt op duurzame producten in Exclusief. Ook ontvang je als klant mooie kortingen bij onze partners en gratis persoonlijke bespaaradviezen voor het verduurzamen van je woning.

Kiezen tussen gas en stroom apart of bij 1 leverancier

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen het afnemen van je gas en stroom apart of bij 1 leverancier? We adviseren meestal niet om stroom en gas bij verschillende leveranciers in te kopen. Al je energieproducten bij één leveranciers regelen heeft belangrijke voordelen. Bij ons zeker.

 • Je krijgt een betere prijs voor je stroom en gas samen
 • Je krijgt maar één energierekening in plaats van twee rekeningen van verschillende leveranciers. En maar één jaarafrekening.
 • Je hebt een compleet overzicht over al je energieverbruik en energiekosten in één Energie-app
 • Door twee of meer energieproducten af te nemen, kom je in aanmerking voor Blijven Loont. Een oplopende korting op de variabele leveringskosten van je stroom.

Meer lezen rond 'stroom en gas leverancier'