1. Thuis
  2. Energie
  • Energie van Vattenfall: stroom en gas

  • Kijk wat beschikbaar is op jouw adres

    Vul de 4 cijfers en 2 letters van de postcode in, bijv. 1234 AB.
    Vul een huis-nummer in tussen 1 en 99999.

Ons doel is fossielvrij leven mogelijk maken

We beginnen bij onszelf. Zo stappen we steeds meer af van fossiele brandstoffen, zoals bijvoorbeeld kolen, en gaan over op fossielvrije energie. Maar dat is nog maar het begin. Want om ons doel te bereiken, moeten we verder kijken dan het opwekken van groene energie alleen.

Echt fossielvrij leven vraagt tenslotte om veel meer verandering; in het verkeer, het transport, in fabrieken, maar ook thuis, bij het koken, wassen, douchen en verwarmen van onze huizen. Daarom werken we samen met de industrie, met de overheid, met andere bedrijven én met jou. Want onze ambitie brengt ons verder, maar zonder onze klanten zijn we nergens.

Voor alle grote en kleine uitdagingen bedenken en ontwikkelen we doorlopend nieuwe oplossingen. We doen er alles aan om ons doel te bereiken. Met zo'n 20.000 collega’s en 10 miljoen klanten in 8 landen, hebben wij de technische kennis en de slagkracht om verschil te maken. Doe je met ons mee?

We bieden weer vaste contracten aan

Grip op je energiezaken? Kies voor de zekerheid van een vaste prijs. Hiermee heb je de zekerheid van een vaste prijs gedurende de looptijd van je contract.

Bekijk je aanbod

Informatie over je energiekosten

Je energiekosten zijn kosten die je elke maand moet betalen voor je stroom, gas of stadswarmte. Als je meer weet over je energiekosten, kun je er vaak makkelijker op besparen. Dat scheelt je elke maand weer in je uitgaven.

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

In 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Daardoor betaal je tot een bepaald verbruik maximaal het plafondtarief. Bekijk de video's en ontdek wat dit precies betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Makkelijk energie vergelijken met een modelcontract

Met het Modelcontract Energie kun je een goede vergelijking maken tussen onze energieproducten en die van andere energieleveranciers. Dit contract is namelijk bij elke energieleverancier hetzelfde. Je krijgt een energiecontract voor gas en groene stroom met variabele prijzen voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat je het contract kosteloos kunt opzeggen.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. 

Meer inzicht in je energieverbruik

Als je in een groot huis woont, verbruik je meer energie dan in een klein huis. En met een huis vol kinderen ook meer dan wanneer je in je eentje woont. Gelukkig heb je altijd invloed op je energieverbruik. Door slim je apparaten te kiezen bijvoorbeeld. In onderstaande artikelen vertellen we je er meer over.

Gratis bespaaradvies op maat

Onze bespaaradviezen gaan verder dan algemene bespaartips. Zo ontvang je adviezen die passen bij jouw persoonlijke woonsituatie via de Duurzaam Wonen Check. En met de Energiescan kijkt een medewerker zelfs live mee in je huis.

Zo helpen we besparen

Het stroometiket: hier zie je waar je stroom vandaan komt

Het stroometiket laat zien met welke energiebronnen onze stroom in 2022 is opgewekt. Je ziet ook wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is. Bij Vattenfall NL Consumenten & MKB is 100% van de stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland.

Bekijk ons stroometiket

Ik ben al een lange tijd klant. En daar ben ik erg blij mee

Peter uit Bovenkarspel

Tips om energie te vergelijken

Je hebt in huis nou eenmaal stroom, groene stroom, gas of warmte nodig. Voor je verwarming, je verlichting en je apparaten. Dan is het wel fijn om te kiezen voor de energieproducten en de energieleverancier die bij je passen. We hebben daarom diverse artikelen over energie vergelijken voor je op een rijtje gezet.

Naar ons overstappen of ander energiecontract afsluiten

Heb je een vergelijking gemaakt en wil je graag naar ons overstappen? Natuurlijk leveren we graag energie op je adres. En verder kun je gelijk rekenen op onze zeven servicebeloften. Maar wanneer je precies het handigste en voordeligste die overstap van je huidige energieleverancier naar ons kunt maken, hangt af van je contract. In deze artikelen lees je er meer over:

Bekijk ook deze energie onderwerpen