1. Thuis
 2. Energie
 • Energie van Vattenfall: stroom en gas

 • Kijk wat beschikbaar is op jouw adres

  Vul de 4 cijfers en 2 letters van de postcode in, bijv. 1234 AB.
  Vul een huis-nummer in tussen 1 en 99999.

Onze energieproducten

Voor diverse energieproducten ben je bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk kan je bij ons aankloppen voor een contract voor gas en stroom of stadsverwarming. Kijk hier voor onze actuele aanbiedingen voor stroom en gas.

Daarnaast bieden we nog veel meer aan. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of laadpalen. Meer informatie over deze en meer producten vind je op onze andere pagina's.

We zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ontdek wat ons plan is om onze afhankelijkheid van deze brandstoffen zoveel mogelijk af te bouwen. Lees ons CO2-reductieplan. Daarom investeren we in de opwek van Nederlandse stroom uit zon, wind en water. Als je als consument, MKB-er of ZZP-er klant bent van Vattenfall, mag je verwachten dat we uitsluitend 100% groene stroom leveren met ons 'Groen uit Nederland'-product. Bekijk het stroometiket voor meer informatie.

Wij bieden ook dynamische contracten aan

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij de leveringstarieven voor stroom en gas snel kunnen schommelen. Je gasprijzen veranderen per dag en je stroomprijzen zelfs per uur. Ze kunnen zowel stijgen als dalen. Ons product voor dynamische prijzen heet: FlexPrijsStroom en FlexPrijsGas. Bekijk of het voor jou geschikt is.

Bekijk je aanbod

Energiecontract kiezen

Wil je een energiecontract bij ons afsluiten? Dan is het goed om te weten dat we verschillende energiecontracten aanbieden. Je kan kiezen uit een vast contract, dat zekerheid biedt. Dit omdat de energieprijs van zo’n contract voor een bepaalde periode vaststaat. Daarnaast kan je ook kiezen voor een variabel contract. Hiermee geniet van je van een onbepaalde looptijd. Je kan dit contract op ieder gewenst moment opzeggen. En je ervaart de voordelen van wanneer de energieprijzen dalen. Tot slot hebben we ook een dynamisch contract. Dat noemen we FlexPrijs. Het Flexprijs-contract beweegt direct mee met de schommelingen op de energiemarkt.

Zie jij een contract bij ons wel zitten? Bestel dan nu snel en eenvoudig je energie. 

Informatie over je energiekosten

Je energiekosten zijn kosten die je elke maand moet betalen voor stroom, gas of stadswarmte. Als je meer weet over je energiekosten, kun je er vaak makkelijker op besparen. Dat scheelt je elke maand weer in je uitgaven. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ook onze andere pagina’s:

 • Vaste en variabele energiekosten
  Iedere maand betaal je energiekosten. Maar hoe zijn deze eigenlijk opgebouwd? Je leest het hier.
 • Energiekosten besparen
  Je verdiepen in je energierekening kan je helpen besparen. Waar moet je allemaal rekening mee houden?
 • Meer over de energieprijzen
  Wil je een contract bij ons afsluiten? Deze video’s geven uitleg en helpen je om een goede keuze te maken.
 • Netbeheerkosten
  Waaruit bestaan de netbeheerkosten en waarom moet je hier voor betalen? De antwoorden vind je op deze pagina.
 • Energiekosten berekenen
  Je kan je energiekosten berekenen om zo meer inzicht te krijgen je energieverbruik. Hoe je dit doet, leggen we je uit.
 • Meer over energietarieven
  Lees alles wat je moet weten over de energietarieven. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen in Nederland, zoals wind en zon. Bekijk hier het stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Tips om energie te vergelijken

Je hebt in huis nou eenmaal stroom, gas en/of warmte nodig. Voor je verwarming, je verlichting en je apparaten. Dan is het wel fijn om te kiezen voor de energieproducten en de energieleverancier die bij je passen. We hebben daarom diverse artikelen over energie vergelijken voor je op een rijtje gezet.

Makkelijk energie vergelijken met een modelcontract

Met het Modelcontract Energie kun je een goede vergelijking maken tussen onze energieproducten en die van andere energieleveranciers. Dit contract is namelijk bij elke energieleverancier hetzelfde. Je krijgt een energiecontract met variabele prijzen voor gas en ons product 'Groen uit Nederland'. Dat is groene stroom uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen. Bekijk ons stroometiket.  Het contract is voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat je het contract kosteloos kunt opzeggen.

Naar ons overstappen

Heb je een vergelijking gemaakt en wil je graag naar ons overstappen? Natuurlijk leveren we graag energie op je adres. En verder kan je rekenen op onze 7 servicebeloften. Om te bepalen wanneer je het beste en voordeligst overstapt, moet je naar je contract kijken. Hou bijvoorbeeld rekening met je opzegtermijn om een opzegboete voor energie te voorkomen. Besluit je om toch naar ons over te stappen, dan kan dit in een paar eenvoudige stappen. Vul je adresgegevens in, kies je energie, vul je energieverbruik en -opwek in. Selecteer een looptijd en kies een product uit het aanbod. Is er iets nog niet helemaal duidelijk, dan helpen we je hier natuurlijk graag bij. Energie aanvragen was nog nooit zo makkelijk. Ook voor een spoedaanvraag kan je bij ons terecht.

Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten

Besparen begint met inzicht. We zorgen ervoor dat je overal en altijd inzicht hebt in je verbruik en kosten. Bekijk welke resultaten je hebt behaald met je besparingen. Je ziet het via de Energie app en Mijn Verbruik.  

Lees meer over Altijd inzicht

Meer inzicht in je energieverbruik

Als je in een groot huis woont, verbruik je vaak meer energie dan in een klein huis. En met een huis vol kinderen ook meestal ook meer dan wanneer je in je eentje woont. Gelukkig heb je altijd invloed op je energieverbruik. Door slim je apparaten te kiezen bijvoorbeeld. In onderstaande artikelen vertellen we je er meer over.

Energie besparen

Steeds meer mensen willen energie besparen. De kans is groot dat je er daar ook één van bent. Het is ten slotte beter voor het milieu en het helpt om kosten te besparen. Energie besparen begint met het inzichtelijk maken van je energieverbruik. Weet je wat je verbruikt, dan kan je daarop inspelen. Hier helpen we je natuurlijk graag bij. Daarom hebben we veel energiebesparende tips voor je verzameld. Wist je bijvoorbeeld dat je door je huis goed te isoleren de temperatuur beter kan reguleren? En met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op.

Gratis bespaaradvies op maat

Energie besparen is altijd een goed idee. We helpen je er graag bij. Voor elke portemonnee hebben we persoonlijke bespaaradviezen. Bekijk onze tips, maak je eigen bespaarplan of vraag een gratis Energiescan aan. De keuze is aan jou.

Zo helpen we je

Het stroometiket: hier zie je waar je stroom vandaan komt

In 2023 ontvingen al onze klanten thuis en in het MKB 100% groene stroom uit Nederland. Bekijk ons stroometiket om te zien uit welke bronnen onze stroom is opgewekt.

Bekijk ook deze energie onderwerpen