1. Thuis
  2. Gas
  3. Leverancier

Welke gasleverancier kiezen? We helpen je op weg

Een gasleverancier kiezen kan een hele klus zijn. Vooral als je niet goed weet waarop je moet letten. Want welke gasleverancier is de beste? Of de goedkoopste? Hieronder geven we je 5 tips om je te helpen met je keuze voor de juiste gasleverancier.

1. Weet wat voor jou het verschil maakt

Wil je een goede keuze maken? Bepaal eerst wat je belangrijk vindt. Is dat de prijs, duurzaamheid, of de kwaliteit van de service? Als je dat voor jezelf op een rijtje hebt, dan wordt je gasleverancier kiezen al wat eenvoudiger.

2. Prijzen vergelijken doe je zo

De gasprijs bestaat uit meerdere onderdelen. Daarom is het soms lastig om gasprijzen te vergelijken. Als je gasleveranciers gaat vergelijken op prijs, kijk dan niet alleen naar de gastarieven maar ook naar:

  • leveringskosten
  • netbeheerkosten
  • btw
  • overheidsheffingen

Prijzen voor duurzaam gas en 'standaard' gas verschillen.

Bekijk hoe de gasprijs is opgebouwd

3. Keuze voor groen gas

We bieden onze klanten 'gewoon' aardgas of groen gas. Groen gas is een fossielvrij alternatief voor aardgas. Gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Denk aan mest, slib, groente- fruit- en tuinafval (gft). Groen gas voegt geen extra CO2 toe in de atmosfeer. Er komt bij de verbranding wel CO2 vrij, maar deze is kort daarvoor door de gebruikte biogrondstoffen opgenomen.

4. Servicemedewerkers waarop je kunt bouwen

Is je nieuwe gasleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat je op je leverancier kunt rekenen. En dat een probleem netjes wordt opgelost. Best logisch dus dat de kwaliteit van de klantenservice mogelijk ook meespeelt bij je keuze voor een gasleverancier. Bij ons wordt je altijd goed geholpen. Dat is één van onze 7 beloftes.

5. Ga in op een aanbod van je favoriete gasleverancier

Waarschijnlijk overweeg je weleens om van gasleverancier te veranderen. Vooral als je een mooi aanbod krijgt. We adviseren je om de aanbiedingen goed te bekijken. En denk ook aan bovenstaande tips. Zo maak je een weloverwogen keuze voor een gasleverancier.

Bekijk ons aanbod

We bieden weer vaste contracten aan

Grip op je energiezaken? Kies voor de zekerheid van een vaste prijs. Hiermee heb je de zekerheid van een vaste prijs gedurende de looptijd van je contract.

Bekijk je aanbod

Klantvraag: de taken van een gasleverancier

Een gasleverancier zorgt voor je gas in huis. Zodat je dat kunt gebruiken om je huis en douchewater te verwarmen. Een gasleverancier wint en transporteert het zelf dus niet. Daar zijn weer andere organisaties voor. De NAM levert het grootste gedeelte van het Nederlandse aardgas. De Gasunie transporteert het door Nederland.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

´╗┐Naar ons overstappen als gasleverancier

Overstappen van gasleverancier doe je niet elke dag. Daar denk je goed over na. Ook al verandert er niets in je huis. Je kunt gewoon blijven koken en verwarmen zoals je gewend bent. We waarderen het als je klant bij ons wordt. Daarom kun je rekenen op onze 7 servicebeloftes. Wil je meer weten over waarom dat voordelig voor je is? Klik dan rustig verder op de onderstaande links over onze beloftes.

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

In 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Daardoor betaal je tot een bepaald verbruik maximaal het plafondtarief. Bekijk de video's en ontdek wat dit precies betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Groen Gas tijdelijk niet beschikbaar

Vattenfall levert nu op heel kleine schaal groen gas aan huishoudens en het mkb. Het aanbod van groen gas in Nederland is nog beperkt. Ook is groen gas op dit moment erg duur. Daarom bieden we tijdelijk geen groen gas aan, tenzij je dit al bij ons afneemt

Ondertussen zijn we op zoek naar mogelijkheden om ons aanbod van groen gas te vergroten. Zoals onze samenwerking met ReFerm* sinds maart 2023. Zo kunnen we straks steeds meer mensen helpen op hun weg naar fossielvrij leven.

* Bron: Referm.nl

Deel deze pagina

Lees verder over energie