1. Home
  2. Gas
  3. Leverancier

Welke gasleverancier kiezen? We helpen je op weg

Een gasleverancier kiezen kan een hele klus zijn. Vooral als je niet goed weet waarop je moet letten. Want welke gasleverancier is de beste? Of de goedkoopste? Hieronder geven we je 5 tips om je te helpen met je keuze voor de juiste gasleverancier.

1. Weet wat voor jou het verschil maakt

Wil je een goede keuze maken? Bepaal eerst wat je belangrijk vindt. Is dat de prijs, duurzaamheid, of de kwaliteit van de service? Als je dat voor jezelf op een rijtje hebt, dan wordt je gasleverancier kiezen al wat eenvoudiger.

2. Prijzen vergelijken doe je zo

De gasprijs bestaat uit meerdere onderdelen. Daarom is het soms lastig om gasprijzen te vergelijken. Als je gasleveranciers gaat vergelijken op prijs, kijk dan niet alleen naar de gastarieven maar ook naar:

  • leveringskosten
  • netbeheerkosten
  • btw
  • overheidsheffingen

Prijzen voor duurzaam gas en 'standaard' gas verschillen.

Bekijk hoe de gasprijs is opgebouwd

3. Keuze voor duurzaam gas

Gas speelt voorlopig nog een grote rol bij het verwarmen van onze huizen. Het is dus logisch dat je bij je beslissing over welke gasleverancier je gaat kiezen, een duurzame optie overweegt. Bij ons kun je kiezen voor volledig fossielvrij gas. Op weg naar een fossielvrij leven. Een tikkeltje groen met MixGroen Gas of helemaal groen met PuurGroen Gas. Je kiest zelf hoe groot je duurzame stap is. We helpen je bij het maken van je keuze.

4. Servicemedewerkers waarop je kunt bouwen

Is je nieuwe gasleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat je op je leverancier kunt rekenen. En dat een probleem netjes wordt opgelost. Best logisch dus dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij je keuze voor een gasleverancier. Bij ons wordt je altijd goed geholpen. Dat is één van onze 7 beloftes.

5. Ga in op een aanbod van je favoriete gasleverancier

Waarschijnlijk overweeg je weleens om van gasleverancier te veranderen. Vooral als je een mooi aanbod krijgt. We adviseren je om de aanbiedingen goed te bekijken. En denk ook aan bovenstaande tips. Zo maak je een weloverwogen keuze voor een gasleverancier.

Bekijk onze energie-acties

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

In 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Daardoor betaal je tot een bepaald verbruik het plafondtarief. Bekijk de video's en ontdek wat dit precies betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Klantvraag: de taken van een gasleverancier

Een gasleverancier zorgt voor je gas in huis. Zodat je dat kunt gebruiken om je huis en douchewater te verwarmen. Een gasleverancier wint en transporteert het zelf dus niet. Daar zijn weer andere organisaties voor. De NAM levert het grootste gedeelte van het Nederlandse aardgas. De Gasunie transporteert het door Nederland.

Bij ons zit je altijd goed met gas

Wij leveren graag je gas. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame energiebronnen, maar je maakt zelf de keuze tussen 'standaard' gas of duurzaam gas. Je krijgt bij ons een goed advies en alle keuze.

Kies je gasproduct

´╗┐Naar ons overstappen als gasleverancier

Overstappen van gasleverancier doe je niet elke dag. Daar denk je goed over na. Ook al verandert er niets in je huis. Je kunt gewoon blijven koken en verwarmen zoals je gewend bent. We waarderen het als je klant bij ons wordt. Daarom kun je rekenen op onze 7 servicebeloftes. Wil je meer weten over waarom dat voordelig voor je is? Klik dan rustig verder op de onderstaande links over onze beloftes.

Deel deze pagina

Lees verder over energie