1. Thuis
  2. Stroom
  3. Kies je stroomleverancier

Kies ons als je nieuwe stroomleverancier

Als je wilt wisselen van stroomleverancier, ben je van harte welkom bij ons. We zijn één van de grootste stroomleveranciers in Nederland. We zorgen voor een betrouwbare, goede stroomlevering. Daarnaast zetten wij ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie niet langer afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Bekijk hier onze CO2-roadmap. Dit doen wij onder andere met groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Lees meer in ons stroometiket.

Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

We waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we dus graag iets tegenover. Je krijgt altijd iets extra’s met de voordelen van Vattenfall. Er zit voor iedereen iets tussen, zoals korting op energiebesparende producten of leuke cadeautjes. En hoe langer je klant blijft, hoe groter je voordeel.

Bekijk alle voordelen

Is goedkope stroom het belangrijkste?

Misschien ben je puur op zoek naar de goedkoopste stroom. Er is echter niet één goedkoopste stroomleverancier die altijd en voor iedereen de beste prijs voor stroom heeft. Want prijzen en acties met cadeaus bij stroom veranderen voortdurend. Bij ons vind je aantrekkelijke variabele stroomprijzen. Sinds 1 juni 2023 hebben we daarnaast ook weer vaste stroomprijzen, en nu ook dynamische contracten. De keuze is aan jou. Kijk hier wat het beste bij jou past. 

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen in Nederland, zoals wind en zon. Bekijk hier het stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Tips om te vergelijken en je beste stroom leverancier te kiezen

Wil je eerst verder kijken voor je een beslissing neemt? We helpen je bij het maken van je keuze. Met 4 tips om stroomleveranciers te vergelijken. En natuurlijk hebben we het vertrouwen dat we inderdaad dé stroomleverancier zijn voor jou.

Stap gemakkelijk over naar ons als jouw stroom leverancier

Heb je je keuze gemaakt? En stap je over met je stroom naar ons? Stuur dan je aanvraag in. Dan helpen we je graag met overstappen. Je krijgt van ons een duidelijke brief of e-mail met de bevestiging van je aanvraag. Vervolgens zeggen we het contract met je oude leverancier voor je op. We houden natuurlijk rekening met een eventuele opzegtermijn bij je huidige leverancier. Zodat je geen onnodige overstapboete krijgt.

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met onze Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. 

Download de app

Veelgestelde vragen over stroomleveranciers

Welke energieleverancier heb ik nu?

Om daarachter te komen, kun je drie verschillende dingen doen.

  • Controleer je bankafschrift of in je mobiel bankieren app. Wie schrijft elke maand een termijnbedrag voor energie van je rekening?
  • Check je e-mail of oude post van welke energieleverancier je serviceberichten hebt gekregen.
  • Vraag het aan je netbeheerder.

Weet je niet wie je netbeheerder is? Dan adviseren we deze stappen:

  1. Ga naar de website mijnaansluiting.nl
  2. Vul je postcode en huisnummer in
  3. Klik op het logo rechts van het blauwe stroom-icoontje voor de contactgegevens
  4. Bel het nummer om te vragen wie je energieleverancier is
Wie is de goedkoopste stroomleverancier?

Er is niet één goedkoopste stroomleverancier die altijd en voor iedereen de beste prijs voor stroom heeft. Want prijzen en acties veranderen voortdurend. Kies daarom weloverwogen de stroomaanbieder die het beste past. Bij jou en je verbruik.

Lees meer over dit onderwerp

Wat is groene stroom?

Groene stroom is stroom die wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen die onuitputtelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan zon, wind en water.

Meer over groene stroom

Gratis bespaaradvies op maat

Energie besparen is altijd een goed idee. We helpen je er graag bij. Voor elke portemonnee hebben we persoonlijke bespaaradviezen. Bekijk onze tips, maak je eigen bespaarplan of vraag een gratis Energiescan aan. De keuze is aan jou.

Zo helpen we je

Bekijk ook deze onderwerpen