1. Thuis
 2. Stroom
 3. Stroomleverancier

Kies ons als je nieuwe stroomleverancier

Als je wilt wisselen van stroomleverancier, ben je van harte welkom bij ons. We zijn één van de grootste stroomleveranciers in Nederland. We zorgen voor een betrouwbare, goede stroomlevering. Daarnaast werken we hard aan fossielvrij leven mogelijk maken binnen in één generatie. Met groene stroom uit Nederland bijvoorbeeld.

Dit zijn onze 7 beloftes

 • Elk jaar voordeel voor klanten die blijven
 • Een heldere jaarafrekening zonder verrassingen
 • Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten
 • Direct bericht bij afwijkend gebruik
 • Gratis bespaaradvies op maat
 • 100% groene stroom uit Nederland voor onze klanten thuis en in het mkb
 • Altijd goed geholpen garantie

Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

We waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we dus graag iets tegenover. Je krijgt altijd iets extra’s met de voordelen van Vattenfall. Er zit voor iedereen iets tussen, zoals korting op duurzame producten of leuke cadeautjes. En hoe langer je klant blijft, hoe groter je voordeel.

Bekijk alle voordelen

Is goedkope stroom het belangrijkste?

Misschien ben je puur op zoek naar de goedkoopste stroom. Er is echter niet één goedkoopste stroomleverancier die altijd en voor iedereen de beste prijs voor stroom heeft. Want prijzen en acties met cadeaus bij stroom veranderen voortdurend. Bij ons vind je aantrekkelijke variabele stroomprijzen. Sinds 1 juni hebben we ook weer vaste stroomprijzen. De keuze is aan jou. Kijk hier wat het beste bij jou past. 

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. 

Tips om te vergelijken en je beste stroom leverancier te kiezen

Wil je eerst verder kijken voor je een beslissing neemt? We helpen je bij het maken van je keuze. Met 4 tips om stroomleveranciers te vergelijken. En natuurlijk hebben we het vertrouwen dat we inderdaad dé stroomleverancier zijn voor jou.

Het prijsplafond stopt: wat betekent dit?

Op 1 januari 2024 is het prijsplafond gestopt. Omdat de tarieven niet zo hoog meer zijn als eind 2022, merk je hier waarschijnlijk niks van.

Bekijk wat er verandert

Stap gemakkelijk over naar ons als jouw stroom leverancier

Heb je je keuze gemaakt? En stap je over met je stroom naar ons? Stuur dan je aanvraag in. Dan helpen we je graag met overstappen. Je krijgt van ons een duidelijke brief of e-mail met de bevestiging van je aanvraag. Vervolgens zeggen we het contract met je oude leverancier voor je op. We houden natuurlijk rekening met een eventuele opzegtermijn bij je huidige leverancier. Zodat je geen onnodige overstapboete krijgt.

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met onze Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker. 

Download de app

Veelgestelde vragen over stroomleveranciers

Welke energieleverancier heb ik nu?

Om daarachter te komen, kun je drie verschillende dingen doen.

 • Controleer je bankafschrift of in je mobiel bankieren app. Wie schrijft elke maand een termijnbedrag voor energie van je rekening?
 • Check je e-mail of oude post van welke energieleverancier je serviceberichten hebt gekregen.
 • Vraag het aan je netbeheerder.

Weet je niet wie je netbeheerder is? Dan adviseren we deze stappen:

 1. Ga naar de website mijnaansluiting.nl
 2. Vul je postcode en huisnummer in
 3. Klik op het logo rechts van het blauwe stroom-icoontje voor de contactgegevens
 4. Bel het nummer om te vragen wie je energieleverancier is
Wie is de goedkoopste stroomleverancier?

Er is niet één goedkoopste stroomleverancier die altijd en voor iedereen de beste prijs voor stroom heeft. Want prijzen en acties veranderen voortdurend. Kies daarom weloverwogen de stroomaanbieder die het beste past. Bij jou en je verbruik.

Lees meer over dit onderwerp

Wat is groene stroom?

Groene stroom is stroom die wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen die onuitputtelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan zon, wind en water.

Meer over groene stroom

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Doe je mee?

Bekijk ook deze onderwerpen