Een contract voor stroom afsluiten is zo geregeld

Wil je een contract voor stroom afsluiten? Dat is zo geregeld. Aan jou de keuze wat je belangrijk vindt. Een betrouwbare leverancier voor je stroom, een scherpe prijs per kWh of juist combinatievoordeel. We helpen je bij het maken van je keuze.

Alleen stroom afsluiten kan prima

Ben je al van het gas af en heb je alleen nog maar stroom nodig? Of heb je stadswarmte en zoek je een mooi stroom aanbod? Meestal kan dat bij dezelfde energieleverancier. Je kunt ook ergens anders alleen elektriciteit afsluiten. Misschien heb je dan een scherpe aanbieding voor je stroom. Maar het nadeel is dan wel dat je van twee energieleveranciers je rekeningen krijgt.

Meer energieproducten combineren heeft voordelen

  1. Overzicht. Wil je graag je energieverbruik in de gaten houden? Dan is het handig om al je energieproducten af te nemen bij één leverancier. Onze Energie-app geeft je volledig inzicht in je verbruik. En je kosten. Lees meer over onze Energie-app
  2. Combinatiekorting. Neem je twee of meer energieproducten af, dan heb je misschien combinatievoordeel. Zo kun je je met twee producten bij ons aanmelden voor Blijven Loont-korting. Dat is een jaarlijks oplopende korting tot maximaal 25% op de variabele leveringskosten van je stroom. Lees meer over Blijven Loont

Straks 100% groene stroom voor alle klanten thuis

Binnen enkele jaren is 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar voor alle klanten thuis. Ook investeren we flink in de opwek van groene stroom uit zon, water en wind. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste windpark op zee dat zonder subsidie gebouwd wordt.

We beginnen bij onszelf

Je kunt direct stroom afsluiten of eerst vergelijken

Stroom afsluiten doe je waarschijnlijk niet elk jaar. Daarom hebben we op onze pagina over stroom vergelijken verschillende tips op een rijtje gezet voor je. Je kunt namelijk op verschillende manieren je stroom vergelijken.

  • Let bij verschillende offertes vergelijken op het type stroom (groene stroom of standaard), de stroomprijs en de contractduur.
  • Vergelijk ook de stroomleveranciers zelf, zoals op betrouwbaarheid en duurzaamheid.
  • Leg verschillende modelcontracten naast elkaar of gebruik vergelijkingssites.

Wat we nu weten over het prijsplafond in 2023

In 2023 komt er een prijsplafond voor energie. Dat betekent dat je tot een bepaald verbruik een maximumtarief betaalt. We vertellen je graag wat dit betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Goedkoop stroom afsluiten

Wil je goedkoop stroom afsluiten, vergelijk dan bij meerdere leveranciers wat de beste prijzen zijn. Soms is dat met een vast contract voor bijvoorbeeld 1 jaar. Soms met een variabele prijs. We adviseren je om altijd je gemiddelde verbruik van de afgelopen jaren bij de hand te houden. Zo weet je zeker dat je vergelijking goed kan laten zien wat je termijnbedrag ongeveer wordt.

Check onze stroomaanbieding voor jou

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Kies voor ons product Groen uit Nederland. En kies voor gas of ga voor duurzamer, zoals ons product MixGroen Gas. Vertel ons wat je wensen zijn, dan helpen wij je met de energie die bij je past.

Lees meer over de kosten van het afsluiten van je elektriciteit

Het is mogelijk om je stroomvoorziening tijdelijk te laten afsluiten door je netbeheerder. Bijvoorbeeld als je door een grote verbouwing tijdelijk niet in je huis woont. Je meter en je leidingen blijven gewoon zitten, maar je krijgt dan geen stroom meer. Dat scheelt tijdelijk in de maandelijkse stroomkosten. Het afsluiten en later weer opnieuw aansluiten is alleen niet gratis. Hoeveel dat kost, lees je op de website van je netbeheerder.

Meer lezen over 'stroom afsluiten'