Een contract voor stroom afsluiten is zo geregeld

Wil je een contract voor stroom afsluiten? Dat is zo geregeld. Aan jou de keuze wat je belangrijk vindt bij een energieleverancier. Let naast de prijs ook op andere zaken, zoals duurzaamheid, service en visie voor de toekomst.

Alleen stroom afsluiten kan prima

Ben je al van het gas af en heb je alleen nog maar stroom nodig? Of heb je stadswarmte en zoek je een mooi stroom aanbod? Je kunt ook alleen elektriciteit afsluiten.

100% groene stroom uit Nederland voor onze klanten thuis en in het mkb

In 2022 ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland. En we streven ernaar dit de komende jaren te blijven doen door voldoende Garanties van Oorsprong in te kopen. Daarnaast investeren we in de opwek van groene stroom uit zon, wind en water. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste subsidievrije windpark op zee.

Meer over fossielvrij leven

Je kunt direct stroom afsluiten of eerst vergelijken

Stroom afsluiten doe je waarschijnlijk niet elk jaar. Daarom hebben we op onze pagina over stroom vergelijken verschillende tips op een rijtje gezet voor je. Je kunt namelijk op verschillende manieren je stroom vergelijken.

  • Let bij verschillende offertes vergelijken op het type stroom (groene stroom uit Nederland of uit Europa of standaard), de stroomprijs en de contractduur.
  • Vergelijk ook de stroomleveranciers zelf, zoals op betrouwbaarheid en duurzaamheid.
  • Leg verschillende modelcontracten naast elkaar of gebruik vergelijkingssites.

We bieden weer vaste contracten aan

Grip op je energiezaken? Kies voor de zekerheid van een vaste prijs. Hiermee heb je de zekerheid van een vaste prijs gedurende de looptijd van je contract.

Bekijk je aanbod

Het prijsplafond stopt: wat betekent dit?

Op 1 januari 2024 is het prijsplafond gestopt. Omdat de tarieven niet zo hoog meer zijn als eind 2022, merk je hier waarschijnlijk niks van.

Bekijk wat er verandert

Stroom afsluiten

Als je stroom wilt afsluiten, dan let je waarschijnlijk ook op de prijs. Vergelijk dan bij meerdere leveranciers wat de beste prijzen zijn. Soms is dat met een vast contract voor bijvoorbeeld 1 jaar. Soms met een variabele prijs. We adviseren je om altijd je gemiddelde verbruik van de afgelopen jaren bij de hand te houden. Zo weet je zeker dat je vergelijking goed kan laten zien wat je termijnbedrag ongeveer wordt.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. 

Lees meer over de kosten van het afsluiten van je elektriciteit

Het is mogelijk om je stroomvoorziening tijdelijk te laten afsluiten door je netbeheerder. Bijvoorbeeld als je door een grote verbouwing tijdelijk niet in je huis woont. Je meter en je leidingen blijven gewoon zitten, maar je krijgt dan geen stroom meer. Dat scheelt tijdelijk in de maandelijkse stroomkosten. Het afsluiten en later weer opnieuw aansluiten is alleen niet gratis. Hoeveel dat kost, lees je op de website van je netbeheerder.

Meer lezen over 'stroom afsluiten'