Een contract voor stroom afsluiten is zo geregeld

Wil je een contract voor stroom afsluiten? Dat is zo geregeld. Aan jou de keuze wat je belangrijk vindt bij een energieleverancier. Let naast de prijs ook op andere zaken, zoals type product, contractduur en service.

Alleen een contract voor stroom afnemen kan prima

Ben je al van het gas af en heb je alleen nog maar stroom nodig? Of heb je stadswarmte en zoek je een mooi stroom aanbod? Je kunt ook alleen elektriciteit afsluiten.

In 2023 ontvingen klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland

In 2023 ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland. In ons stroometiket zie je precies waar onze stroom vandaan kwam.

Bekijk ons stroometiket

Je kunt direct stroom afsluiten of eerst vergelijken

Stroom afsluiten doe je waarschijnlijk niet elk jaar. Daarom hebben we op onze pagina over stroom vergelijken verschillende tips op een rijtje gezet voor je. Je kunt namelijk op verschillende manieren je stroom vergelijken.

  • Let bij verschillende offertes vergelijken op de duurzaamheid: hoe en waar wordt de energie opgewekt? Kijk ook naar de stroomprijs en de contractduur. Lees hier meer over energie vergelijken.
  • Vergelijk ook de stroomleveranciers zelf op betrouwbaarheid.
  • Leg verschillende modelcontracten naast elkaar of gebruik vergelijkingssites.

De zekerheid van een vast contract

Grip op je energiezaken? Kies voor de zekerheid van een vaste prijs. Hiermee heb je de zekerheid van een vaste prijs gedurende de looptijd van je contract.

Bekijk je aanbod

Stroom afsluiten

Als je stroom wilt afsluiten, dan let je waarschijnlijk ook op de prijs. We adviseren je om altijd je gemiddelde verbruik van de afgelopen jaren bij de hand te houden. Zo weet je zeker dat je vergelijking goed kan laten zien wat je tarieven zijn en je termijnbedrag ongeveer wordt.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen in Nederland, zoals wind en zon. Bekijk hier het stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Lees meer over de kosten van het tijdelijk onderbreken van je elektriciteit

Het is mogelijk om je stroomvoorziening tijdelijk te laten onderbreken door je netbeheerder. Bijvoorbeeld als je door een grote verbouwing tijdelijk niet in je huis woont. Je meter en je leidingen blijven gewoon zitten, maar je krijgt dan geen stroom meer. Dat scheelt tijdelijk in de maandelijkse stroomkosten. Het afsluiten en later weer opnieuw aansluiten is alleen niet gratis. Hoeveel dat kost, lees je op de website van je netbeheerder.

Meer lezen over 'stroom afsluiten'