1. Home
  2. Stroom
  3. Gratis stroom

Gratis stroom opwekken: hoe doe je dat?

Elk huishouden verbruikt stroom. Stofzuigen, de wasmachine gebruiken en de tablet opladen zijn allemaal voorbeelden van stroomverbruik. Veel stroomverbruik leidt tot hoge kosten. Gratis stroom is een manier om te besparen op je vaste woonlasten. Maar is gratis stroom maken eenvoudig? En bestaat gratis stroom eigenlijk wel? We leggen het je graag uit.

Dit is het voordeel van gratis stroom opwekken

Gratis stroom betekent dat je een veel lagere energierekening hebt. Je wekt zelf stroom op. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te installeren. Stroom opwekken via zonnepanelen is namelijk de meest voorkomende en gemakkelijke manier van zelf gratis stroom maken. Vooral als je na 7 of 8 jaar je investering in je zonnepanelen hebt terugverdiend.

Zonne­-energie raakt nooit op. Gebruik je minder stroom dan je hebt opgewekt? Die stroom kun je opslaan voor een later moment. Dit noemen we een thuisaccu. Of je levert het teveel aan stroom terug aan net. Lees meer over terugleveren en salderen.

En zonnepanelen produceren groene stroom. Beter voor het milieu dus. Zo draag je bij aan verandering en zet je ook een stap richting fossielvrij leven binnen een generatie.

Wat is groene stroom?

Groene stroom is een keuze voor duurzamere energie. We kiezen voor 100% groene stroom die we zelf in Nederland opwekken. Bijvoorbeeld met zonne-energie of windenergie.

Groene stroom

Investeren in zonnepanelen voor gratis stroom loont

We adviseren je graag over zonne­energie. Ook de plaatsing van zonnepanelen is zo geregeld. De kosten hiervan zijn afhankelijk van een paar punten, zoals:

  • De ligging van je dak
  • Het aantal zonnepanelen
  • Het type zonnepanelen

De btw op zonnepanelen wordt betaald door de Belastingdienst. De overige kosten verdien je binnen een paar jaar terug door het besparen op je energierekening. Je maakt immers je eigen, gratis stroom. Benieuwd hoe zonne­energie jou aan gratis stroom helpt? We helpen je op weg. Reken het zelf uit via de link hieronder.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Doe je mee?

Bekijk extra aanbiedingen bij je stroom

De energiemarkt is altijd in beweging. Daarom helpen we je graag bij het maken van de keuze die bij jou past. Wil je duurzame energie? Dan zit je bij ons goed. We adviseren je graag. We bieden gratis bespaaradvies en andere voordelen. Bekijk ook onze energie­-aanbiedingen.

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Voor gas kun je ook een groene stap maken, zoals MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

Gratis stroom aftappen is strafbaar en gevaarlijk

Aftappen betekent stroom gebruiken zonder dat je dit gebruik registreert. De elektriciteitsmeter wordt dan gemanipuleerd. Of er wordt bijvoorbeeld 'gratis stroom' afgetapt vóór de electriciteitsmeter. Dit zijn vormen van diefstal. Je betaalt namelijk niet voor deze stroom. Energiemaatschappijen weten immers niet dat je deze stroom hebt gebruikt. Energiefraude wordt gelukkig steeds moeilijker. Elektrische, slimme meters voorkomen het illegaal aftappen. Heb je meer stroom in huis nodig? Dat is eenvoudig te regelen via een 3­ fase aansluiting.

Ook onderweg staan we voor je klaar

Als je toe bent aan een elektrische auto staan we voor je klaar. Heb je genoeg aan de laadpunten in de wijk en onderweg, of wil je je eigen laadpaal voor de deur? Via InCharge hebben we het zo voor je geregeld. Voortaan rijd én tank je groen.

Naar InCharge

Je Tesla opladen met gratis stroom

Rijd je elektrisch? Dan bespaar je flink op brandstofkosten. Ook je Tesla laad je op met gratis stroom. Tesla heeft hier een mooie thuisaccu voor ontworpen. Deze heet de Powerwall. De gratis, groene stroom van je zonnepanelen die je niet gebruikt, zet je direct om naar een energievoorraad. Een soort grote, oplaadbare batterij dus. De Powerwall is niet alleen handig om je elektrische auto met gratis stroom op te laden. Het is ook je redding tijdens stroomstoringen. De Powerwall is niet afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk. Bij een stroomstoring blijft alles in je huis werken. En je Tesla kan ook gewoon blijven laden.

Bekijk ook deze onderwerpen