Zakelijk stroom afnemen: goed geregeld

Zakelijke stroom is stroom die aan panden met een zakelijke functie geleverd wordt. Denk daarbij aan bedrijfspanden, kantoren, horecagelegenheden en winkels. Ook mkb'ers en zzp'ers kunnen stroom zakelijk krijgen, zelfs als zij vanuit huis werken.

Zakelijk stroom vergelijken

Het vergelijken van zakelijke stroomaanbieders kan lastig zijn. Je wilt een goede prijs, goede service en betrouwbaarheid. Kijk bij het zakelijk stroom vergelijken welk soort contract het beste past bij je behoeften. Pak je huidige contract erbij. Bekijk welke tarieven je nu betaalt. En stel vast welk soort contract je nu hebt, vast of variabel. Zoek ook op hoeveel stroom je elk jaar verbruikt. Bekijk onze zakelijke aanbiedingen en vergelijk. Zo kies je gemakkelijk het aanbod dat het beste bij je past.

Neem contact met ons op als je twijfelt over je zakelijke stroomaanbieder. 

Zakelijk stroom afsluiten: op maat gemaakt aanbod

We bieden een op maat gemaakt aanbod voor zakelijk stroom. Ga je voor een contract met alleen stroom of een contract met stroom én gas. Ook maak je een keuze uit een vast of variabel contract. Bij een vast contract duurt je contract 1 of 3 jaar. Tijdens deze periode verandert de prijs niet. Een variabel contract loopt altijd door en heeft een opzegtermijn van 30 dagen. Bij een dynamisch energiecontract verschilt je stroomprijs per uur en je gasprijs per dag. Je houdt grip op je kosten via onze Energie-app en Mijn Vattenfall. Stap je met dit contract over naar Vattenfall? In dat geval zeggen we je contract bij je huidige leverancier voor jou op.

Jouw stroomcontract

In het energiecontract wat je uiteindelijk ontvangt staat alles wat we met elkaar hebben afgesproken. Dit zijn de belangrijkste punten:

  Op welk adres je energie krijgt.
 • Welk energieproduct je krijgt. Zoals ons product met 100% groene stroom Groen uit Nederland.
 • Op welke dag de levering ingaat en wat de einddatum van het contract is.
 • Op welke dag in de maand je per automatische incasso je termijnbedrag betaalt.
 • Het prijsoverzicht met je tarieven en een uitgebreide toelichting.
 • Productvoorwaarden, algemene en eventuele aanvullende voorwaarden.
Uitgebreide uitleg over je energiecontract

We denken met je mee

Veel ondernemers zetten diverse duurzame oplossingen in voor hun bedrijf. Van verwarmde kussens, ledverlichting, laadpalen en zonnepanelen tot isolatie en groene gevels of daken. Ontdek hoe ze dat aanpakken en laat je inspireren door hun verhalen. We denken graag met je mee zodat je energie kunt besparen. Onze tips delen we graag met je.

Zelf je stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Je wekt zelf in ieder geval een deel van je stroom op. Zo zet je jezelf en je bedrijf in voor een betere toekomst. Je kunt vaak besparen op de energierekening van je zaak. 

Onze klanten in het mkb ontvangen nu allemaal groene stroom

Voldoende groene stroom in Nederland leveren aan zo’n 2 miljoen klanten is een hele uitdaging. Zeker als je bedenkt dat in 2022, 40% van de totale elektriciteitsproductie uit duurzame bronnen kwam. En een deel daarvan in het buitenland werd opgewekt. In 2022 heeft Vattenfall haar servicebelofte waargemaakt en aan alle particuliere en klein zakelijke klanten 100% groene stroom geleverd. Deze groene stroom is volledig opgewekt in Nederland. Het is belangrijk dat het aanbod van duurzaam opgewekte stroom in Nederland groeit. Zo hoeven we in ons land steeds minder gebruik te maken van fossiele grondstoffen om stroom te produceren. En zijn we minder afhankelijk van het buitenland voor onze eigen stroomvoorziening. Vattenfall levert een bijdrage aan dit aanbod. Zo geven we de komende jaren miljarden euro's uit aan investeringen in de opwek van zon- en windstroom.

Ook kiezen voor een schone toekomst

Ben je nieuwsgierig naar duurzaam ondernemen? Kies dan voor groene stroom zakelijk. Naast onze groene stroom uit Nederland, kun je zelf stroom opwekken met zonnepanelen. Dit kan zowel thuis als op het dak van je mkb-bedrijf. Daarnaast helpen we je bij het nemen van energiebesparende stappen. Zo kan je bedrijf zakelijke stroom besparen. We hebben hiervoor tips. En onze adviseurs geven persoonlijk advies.

Stroom zakelijk of particulier

Stroom kan op twee manieren worden gebruikt: zakelijk en particulier. Het type stroom dat je moet aanvragen, hangt af van je behoeften. Als je je werkzaamheden vanuit een bedrijfspand verricht, is zakelijke stroom de juiste keuze, terwijl particuliere stroom bedoeld is voor thuisgebruik. Als je woon- en werkadres hetzelfde zijn, kun je normaal gesproken beter particuliere stroom aanvragen.

Er zijn wel enkele uitzonderingen. Heb je een hoog stroomverbruik, sluit je stroom af voor meer locaties of werk je vanuit een gehuurde werkplek? Dan past een zakelijk contract beter bij je behoeften.

We raden aan om contact met ons op te nemen voor advies en om te bepalen welk type stroom het meest voordelig is voor jou. Let op: zakelijke tarieven zijn altijd vrijgesteld van btw. Hierdoor lijken de tarieven lager dan de tarieven voor particulieren maar dat is niet altijd het geval.

Stroom groot- of kleinverbruiker

Of je een stroom klein- of grootverbruiker bent ligt aan verschillende zaken. We hebben energie voor alle soorten bedrijven, van groot tot klein. Lees meer over groot- en kleinverbruik.

Je bent een grootverbruiker...

 • Je aansluiting voor stroom is groter dan 3 x 80 ampère.
 • Je maandelijkse factuur is gebaseerd op wettelijk verbruik.
 • Je ontvangt een los factuur van je netbeheerder voor netbeheerkosten.

Je bent een kleinverbruiker...

 • Je aansluiting voor stroom is kleiner of gelijk aan 3 x 80 ampère.
 • Je maandelijkse rekening is gebaseerd op een geschat energieverbruik.
 • Je levering- en netbeheerkosten staan op 1 rekening.

Energieadvies voor ondernemers

Besparen begint bij inzicht. Dus zorgen we dat je altijd en overal inzicht hebt in je verbruik en je kosten. Monitor het per vestiging of maak de vergelijking met andere bedrijven in je branche. Is er nog winst te behalen? Ga dan direct aan de slag met onze praktische bespaartips. 

Bekijk ons advies

Veelgestelde vragen: zakelijk stroom

Wat is zakelijke stroom?

Zakelijke stroom is energie die aan panden met een zakelijke functie geleverd wordt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bedrijfspanden, kantoren, horecagelegenheden en winkels. Maar ook MKB'ers en ZZP'ers kunnen zakelijke energie krijgen. Zelfs als zij vanuit huis werken.

Is zakelijke energie goedkoper dan particuliere energie?

Zakelijke energie is niet voordeliger dan particuliere energie. Maar ook niet minder voordelig. Dit ligt namelijk aan je verbruik en andere factoren waaruit een zakelijke energieprijs is opgebouwd.

Hoeveel kost 1 kWh zakelijk?

De tarieven voor zakelijke stroom hangen af van je contract bij ons en je verbruik. En de energiemarkt is nog steeds volop in beweging. Bekijk ons nieuwsoverzicht over relevante ontwikkelingen. Wil je weten wat de tarieven voor jou zijn, neem dan contact met ons op.

Hoeveel betalen bedrijven voor stroom?

Hoeveel je precies betaalt voor je zakelijke stroom, hangt onder andere af van je verbruik. Wat verder goed is om te weten is dat je energierekening altijd uit drie onderdelen bestaat. Dat zijn de leveringskosten (de stroomprijs per kWh die je verbruikt), netbeheerkosten en de belasting op energie. 

Bekijk ons nieuwsoverzicht over de ontwikkelingen in de energiemarkt. 

Hoe weet ik of ik een zakelijke klein- of grootverbruiker ben?

Of je een stroom klein- of grootverbruiker bent ligt aan verschillende zaken. We hebben energie voor alle soorten bedrijven, van groot tot klein. Lees meer over groot- en kleinverbruik.

Je bent een grootverbruiker...

 • Je aansluiting voor stroom is groter dan 3 x 80 ampère.
 • Je maandelijkse factuur is gebaseerd op wettelijk verbruik.
 • Je ontvangt een los factuur van je netbeheerder voor netbeheerkosten.

Je bent een kleinverbruiker...

 • Je aansluiting voor stroom is kleiner of gelijk is aan 3 x 80 ampère.
 • Je maandelijkse rekening is gebaseerd op een gebaseerd energieverbruik.
 • Je levering- en netbeheerkosten staan op 1 rekening.

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij kleine en grote stappen om te verduurzamen.

Zo denken we mee

Meer voor ondernemers