• Je zakelijke stroom is bij ons goed geregeld

Zakelijk stroom vergelijken

Als je duurzaam wilt ondernemen, dan ligt je keuze voor groene stroom voor de hand. Ons product Zakelijk Groen uit Nederland wordt opgewekt uit wind en zon uit eigen land. Zo komt er geen CO2 vrij.
Bekijk ons stroometiket

Bekijk je tarieven voor zakelijke stroom

We helpen je graag met het maken van een keuze voor je zakelijke energie. Bij ons kun je kiezen voor alleen stroom, of gas of voor gas en stroom in één energiepakket. Geef in een paar stappen je wensen aan. Dan krijg je van ons een advies dat bij je zaak past. Met een helder overzicht van je zakelijk stroom tarief en gas tarief. En je kunt direct je zakelijke energie aanvragen.

Stroom van ons: samen maken we fossielvrij leven mogelijk

Fossielvrij leven komt stap voor stap dichterbij. We investeren namelijk in de opwek van Nederlandse stroom uit zon en wind. Nieuwe klanten in het mkb bieden we 100% groene stroom aan met ons product Groen uit Nederland. Bekijk ons stroometiket voor meer informatie.

Energieadvies: we helpen je met stroom kiezen

  • Kies je stroom
  • Voeg gas toe als je wilt
  • Zie meteen wat je betaalt
Advies energie

Onze klanten in het mkb ontvangen nu allemaal groene stroom

Voldoende groene stroom in Nederland leveren aan zo’n 2 miljoen klanten is een hele uitdaging. Zeker als je bedenkt dat in 2022, 40% van de totale elektriciteitsproductie uit duurzame bronnen kwam. En een deel daarvan in het buitenland werd opgewekt. In 2022 heeft Vattenfall haar servicebelofte waargemaakt en aan alle particuliere en klein zakelijke klanten 100% groene stroom geleverd. Deze groene stroom is volledig opgewekt in Nederland. Het is belangrijk dat het aanbod van duurzaam opgewekte stroom in Nederland groeit. Zo hoeven we in ons land steeds minder gebruik te maken van fossiele grondstoffen om stroom te produceren. En zijn we minder afhankelijk van het buitenland voor onze eigen stroomvoorziening. Vattenfall levert een bijdrage aan dit aanbod. Zo geven we de komende jaren miljarden euro's uit aan investeringen in de opwek van zon- en windstroom.

We denken met je mee

Veel ondernemers zetten diverse duurzame oplossingen in voor hun bedrijf. Van verwarmde kussens, ledverlichting, laadpalen en zonnepanelen tot isolatie en groene gevels of daken. Ontdek hoe ze dat aanpakken en laat je inspireren door hun verhalen. We denken graag met je mee zodat je energie kunt besparen. Onze tips delen we graag met je.

Zelf je stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Je wekt zelf in ieder geval een deel van je stroom op. Zo zet je jezelf en je bedrijf in voor een betere toekomst. Je kunt vaak besparen op de energierekening van je zaak. 

Energieadvies voor ondernemers

Besparen begint bij inzicht. Dus zorgen we dat je altijd en overal inzicht hebt in je verbruik en je kosten. Monitor het per vestiging of maak de vergelijking met andere bedrijven in je branche. Is er nog winst te behalen? Ga dan direct aan de slag met onze praktische bespaartips. 

Bekijk ons advies

Veelgestelde vragen

Wat is zakelijke stroom?

Zakelijke stroom is energie die aan panden met een zakelijke functie geleverd wordt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bedrijfspanden, kantoren, horecagelegenheden en winkels. Maar ook MKB'ers en ZZP'ers kunnen zakelijke energie krijgen. Zelfs als zij vanuit huis werken.

Hoeveel kost 1 kWh zakelijk?

De tarieven voor zakelijke stroom hangen af van je contract bij ons en je verbruik. En de energiemarkt is nog steeds volop in beweging. Bekijk ons nieuwsoverzicht over relevante ontwikkelingen. Wil je weten wat de tarieven voor jou zijn, neem dan contact met ons op.

Hoeveel betalen bedrijven voor elektriciteit?

Hoeveel je precies betaalt voor je zakelijke stroom, hangt onder andere af van je verbruik. Wat verder goed is om te weten is dat je energierekening altijd uit drie onderdelen bestaat. Dat zijn de leveringskosten (de stroomprijs per kWh die je verbruikt), netbeheerkosten en de belasting op energie. 

Bekijk ons nieuwsoverzicht over de ontwikkelingen in de energiemarkt. 

Meer voor ondernemers