• Zakelijke energie tarieven

  • Bereken je maandbedrag

    Vul de 4 cijfers en 2 letters van de postcode in, bijv. 1234 AB.
    Vul een huis-nummer in tussen 1 en 99999.

Tarieven voor energie zakelijk

Je zakelijke energieprijs bestaat uit drie hoofdonderdelen. Het leveren van je energie, de netbeheerkosten en overheidsheffingen. Je betaalt btw over alle onderdelen van de zakelijke energieprijs. En de prijzen voor heffingen van de overheid, de netbeheerkosten en btw kunnen stijgen of dalen. Voor je energie kies je een vast, variabel of dynamisch contract.

Direct inzicht in je zakelijke energietarieven

Start met het invullen van je adresgegevens. Geef daarna per stap je voorkeuren aan en krijg een energieadvies dat bij je past. Stel nu je energie samen

Dit is de opbouw van je zakelijke energieprijs

Het leveren van energie

Je zakelijke energieprijs wordt op de eerste plaats bepaald door je energieverbruik. Je energieverbruik is de hoeveelheid stroom en gas die je gebruikt voor je onderneming. Denk bijvoorbeeld aan de energie die je verbruikt voor het opladen van je laptop, of de verwarmingskosten. Je betaalt:

  • De zakelijke energieprijs voor stroom per kWh (kilowattuur).
  • Je zakelijke tarief voor gas per m3 (kubieke meter).
  • De vaste leveringskosten per product.

Vaste netbeheerkosten

Naast kosten voor je energieverbruik, betaal je voor je zakelijke energie een vaste prijs aan de netbeheerder. Dit bestaat uit de volgende punten:

  • Het capaciteitstarief, voor het vervoeren van stroom via kabels en gas via leidingen.
  • Het transportafhankelijke tarief, voor het vervoer van de energie naar je bedrijfspand en de hoeveelheid energie die je ontvangt.
  • Periodieke aansluitingsvergoeding, voor de aansluitingen van het stroom- en of gasnet in je meterkast.
  • Huur voor de meters in je meterkast.

Overheidsheffingen

Organisaties hebben te maken met een aantal overheidsheffingen:

  • Energiebelastingtarieven over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Zo wil de overheid minder verbruik stimuleren.
  • Vermindering energiebelasting. De overheid ziet een deel van je energieverbruik als basisbehoefte.
  • Opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE) voor stroom en gas. Hiermee stimuleert de overheid de investering in duurzame energie, zoals energie die is opgewekt met zon of wind. 

Bereken je maandelijkse zakelijke energiekosten in 7 stappen

  1. Ga naar de energiekeuzehulp en vul je adresgegevens in

  2. Kies tussen stroom, gas of een combinatie van beide

  3. Geef aan hoeveel stroom en gas je gemiddeld gebruikt per maand

  4. Vermeld of je zonnepanelen hebt en hoeveel stroom je daarmee opwekt

  5. Bekijk de tarieven en maandlasten voor variabel, vast 1 jaar en vast 3 jaar

  6. Klik vrijblijvend op Aanvragen en bekijk je tarieven en voorwaarden

  7. Maak je bestelling direct compleet of mail het aanbod naar jezelf

Vast, variabel of dynamische energietarieven voor je bedrijf?

Vast contract

Voordelen vast contract

  • Je zet je contract vast voor 1 of 3 jaar. Zo heb je de zekerheid van een vast leveringstarief zolang je contract loopt.
  • Prijsstijgingen hebben geen invloed op jouw leveringstarief.

Nadelen vast contract

  • Je betaalt een opzegvergoeding als je voor het einde van je contract overstapt.
  • Je hebt geen voordeel als de energieprijzen zakken: jouw leveringstarief daalt dan niet.

Variabel contract

Voordelen variabel contract

  • Dalen de prijzen in de markt? Dan kan ook je energietarief dalen.
  • Het contract is zonder kosten opzegbaar.

Nadelen variabel contract

  • Je hebt niet de zekerheid van een vast tarief.
  • Je hebt minder inzicht in je toekomstige energiekosten.

Dynamisch contract

Voordelen dynamisch contract

  • Dalen de prijzen? Dan daalt je zakelijke energietarief ook direct mee.
  • Je kan kosten besparen door je verbruik af te stemmen op het laagste prijsmoment.

Nadelen dynamisch contract

  • Stijgen de energieprijzen? Dan stijgt je zakelijke energieprijs ook direct mee.
  • Je termijnbedrag verandert maandelijks en kan je niet zelf aanpassen.

Hoe vergelijk ik zakelijke energie tarieven?

Een aanbod met interessante zakelijke energietarieven is waarschijnlijk aantrekkelijk voor je bedrijf. Maar let ook op waardevolle services als gratis persoonlijk energieadvies. Beiden kunnen helpen om grip te krijgen op je energiekosten. Volg onderstaande stappen of lees meer over zakelijke energie vergelijken.

  1. Bepaal je energiebehoefte. Analyseer via je jaarafrekening of app hoeveel energie je bedrijf gemiddeld per maand aan stroom en gas gebruikt.
  2. Vergelijk het aanbod. Bekijk welke contractvorm het beste bij je bedrijf en energiebehoefte past. Vast, variabel of dynamisch? Kijk daarna met jouw energieverbruik naar verschillende tarieven, voorwaarden én bijkomende kosten. Bekijk al onze zakelijke aanbiedingen voor stroom en gas. Denk je aan overstappen? Lees hier meer over overstappen.
  3. Bekijk extra diensten. Een goede klantenservice, advies en handige tools helpen je focussen op ondernemen. Dit zijn onze servicebeloftes als je klant bij ons bent.

Hoe kan ik besparen op mijn zakelijke energiekosten?

We helpen je graag op weg met energie besparen. Hieronder lees je vijf belangrijke tips voor mkb ondernemingen, zoals ledverlichting en isolatie. En als er een slimme meter in je bedrijfspand zit, download dan ook vooral de Energie-app. Door inzicht in je energieverbruik, krijg je ook inspiratie om je verbruik aan te passen. Voor jezelf én je medewerkers. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer tips over energie besparen voor bedrijven in het mkb.

Bespaartips

  • Juiste verlichting in je zaak is belangrijk. Voor de sfeer of de presentatie van je producten of om goed te kunnen zien. Vervang je traditionele verlichting door led, dan kan je tot wel 90% besparen op je energiekosten (bron: Milieu Centraal).

    Slim dus om naar je verlichting te kijken, maar hoe pak je dat aan? Maak zelf een lichtplan. Of laat je inspireren en adviseren door de lichtspecialisten van onze partner LuxImprove.

    Bekijk wat led doet voor jouw zaak
  • Veel apparaten in je zaak blijven stroom verbruiken terwijl je ze niet gebruikt. Zo maak je soms onnodig extra kosten. Gelukkig is sluipverbruik goed te voorkomen. Bijvoorbeeld door apparatuur niet op stand-by te laten staan, maar helemaal uit te zetten. Of door stekkerdozen te gebruiken waarmee je in één keer meerdere apparaten uitzet.

    Sluipverbruik verminderen begint bij inzicht. Maar hoe spoor je dit onnodige verbruik op? Je leest het in onze MKB energiegids.

    Ik wil de MKB energiegids
  • Ook al doet een oud apparaat het nog prima, soms is het beter om het te vervangen door een nieuw apparaat. Die zijn vaak een stuk energiezuiniger en daardoor snel terugverdiend. Ga dus bij een koelkast voor een A-label. Maar check ook je ict-apparatuur. Het kan zomaar lonen om oude pc’s, laptops en beeldschermen te vervangen voor A-label-apparatuur.  

    Werk jij of je collega’s in een keuken? Ook daar kun je vaak besparen op het gebruik van je apparatuur en zo energie besparen.

    Bespaar met keukenapparatuur
  • Zelf energie opwekken voor je onderneming? Zonnepanelen bieden als voordeel dat je minder stroom hoeft af te nemen van je leverancier. Je wekt zelf stroom op en die gebruik je voor een groot deel zelf. Het vraagt wel om een investering. Bekijk de mogelijkheden en de terugverdientijd.

    Meer over zonnepanelen voor het mkb
  • Je kan energie besparen door goed te isoleren. De warmte blijft dan op koudere dagen beter binnen en dat betekent dat je minder hoeft stoken. In de zomer blijft de warmte juist buiten. Dat levert ook een fijn werkklimaat op.

    Samen met onze isolatiepartner Takkenkamp bieden we verschillende soorten isolatie aan, van spouwmuurisolatie tot dakisolatie. Hoe kun jij je bedrijf het beste isoleren? Daar adviseren zij je graag over.

    Meer over isoleren van je pand

Eenvoudig een zakelijk energiecontract afsluiten

Op zoek naar je mogelijke zakelijke tarieven? We zetten graag de opties voor je bedrijfspand op een rijtje. Start daarom met het invullen van je zakelijke postcode. Doorloop eenvoudig 5 stappen. En krijg online een zakelijk energieaanbod dat bij je past.

Bekijk ook deze energie onderwerpen