1. Home
  2. Kennis
  3. Welke energieleverancier kiezen

Welke energieleverancier kiezen? 5 tips voor de beste keuze

We weten dat een energieleverancier kiezen best een gedoe is. Zeker als je het voor het eerst doet of niet goed weet waar je op moet letten. Welke energieleverancier moet je kiezen als je de goedkoopste wilt? En welke energieleverancier als je gaat voor groene energie? Hieronder 5 tips die je helpen kiezen.

5 tips bij jouw keuze voor een nieuwe energieleverancier

1. Weet wat jij belangrijk vindt

Goed om te weten bij je keuze voor een nieuwe energieleverancier: we leveren allemaal dezelfde stroom en hetzelfde gas. Als je dus wil weten welke energieleverancier voor je de beste is, kijk je naar andere eigenschappen. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van service of de betrouwbaarheid van de leverancier. Weet wat je belangrijk vindt.

2. Prijzen vergelijken doe je zo

Vergelijk de prijzen van de verschillende energieleveranciers voordat je overstapt. Onthou dat er verborgen kosten op de loer liggen liggen. Met onze tips maak je de juiste keuze:

  • Vergelijk met je werkelijke verbruik in plaats van je gemiddelde verbruik. Zo krijg je een beter inzicht in de werkelijke kosten.
  • Bekijk of het welkomstcadeau dat je bij je energiecontract krijg een echt een cadeau is of betaal je er zelf voor met een hogere energieprijs.
  • Check of je een vaste of variabele prijs betaalt.
  • Check hoe lang je contract loopt.

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

3. Groen idee: energiemaatschappij kiezen op basis van duurzaamheid

Als je het net als ons belangrijk vindt dat je op een slimme manier bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie, maak dan de keuze op basis van duurzaamheid. Jij wilt net als ons leven in een schonere en wereld met fossielvrije energie. Let bij het kiezen van een energiemaatschappij op de toekomstvisie van de leverancier op duurzame energie. 

4. Let ook op de kwaliteit van de service

Je nieuwe energieleverancier moet er ook zijn als iets misgaat. Juist dan is het belangrijk dat je erop kunt rekenen dat ze alles netjes oplossen. De kwaliteit van de klantenservice speelt mee bij je keuze voor een energieleverancier. Het is belangrijk dat de medewerkers goed bereikbaar zijn. Ook moet de website bereikbaar en duidelijk zijn. Je moet snel vinden wat je zoekt.

5. Check de actuele aanbiedingen

Check onze actuele aanbiedingen voor een mooie energie-aanbieding wil. En vergeet niet bovenstaande tips mee te nemen in je keuze voor een nieuwe energieleverancier.

Bekijk onze aanbiedingen

Vrolijk jongetje met donkere krullen bij zijn vader op de arm aan het strand | Vattenfall energie kiezen

Kies de energie die jij wilt

Kies je voor ons, dan zijn wij er voor je. Wij luisteren naar jouw wensen en verzorgen je gas en stroom. Kies je voor ons, dan krijg je van ons advies over de keuze voor stroom of gas. Of een combinatie van stroom en gas.

Deel deze pagina

Lees meer over energie