Energieleverancier kiezen

Welke energieleverancier kiezen? 5 tips voor de beste keuze.

Een energieleverancier kiezen kan best een gedoe zijn, dat weten we. Zeker als je het voor het eerst doet of niet goed weet waar je op moet letten. Welke energieleverancier moet je kiezen als je de goedkoopste wilt? En welke energieleverancier als je gaat voor groene energie? Hieronder 5 tips die je helpen kiezen.

Stel jouw energieproduct samen

5 tips bij jouw keuze voor een nieuwe energieleverancier

1. Weet wat jij belangrijk vindt

Goed om te weten bij jouw keuze voor een nieuwe energieleverancier: we leveren allemaal dezelfde stroom en hetzelfde gas. Als je dus wil weten welke energieleverancier voor jou de beste is, kijk je naar andere eigenschappen. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van service of de betrouwbaarheid van de leverancier. Vraag jezelf dus af wat voor joú belangrijk is.

2. Prijzen vergelijken doet je zo

We begrijpen dat je prijzen vergelijkt als je een energieleverancier gaat kiezen. Verborgen kosten liggen op de loer, dus we delen graag een paar tips die van pas kunnen komen bij het vergelijken van energieprijzen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je met je werkelijke verbruik vergelijkt in plaats van gemiddelde verbruik. Zo krijg je een beter inzicht in de werkelijke kosten. Andere belangrijke vragen: is het welkomstcadeau dat je bij je energiecontract krijgt echt een cadeau of betaal je er zelf voor met een hogere energieprijs? Betaal je straks een vaste of variabele prijs? Hoe lang loopt het contract? Allemaal goed om te weten vóórdat je een keuze maakt.

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

3. Groen idee: energiemaatschappij kiezen op basis van duurzaamheid

Vindt je het belangrijk dat jouw energiemaatschappij op een slimme bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie? Een keuze op basis van duurzaamheid is dan helemaal geen gek idee. Heel logisch, want net als wij wil je natuurlijk leven in een schonere wereld. Bij het kiezen van een energiemaatschappij kan je dan letten op de toekomstvisie van de leverancier op duurzame energie. En hoe groen is de groene stroom die wordt aangeboden? Benieuwd hoe wij tegen duurzame en groene energie aankijken? Bekijk onderstaande video.

4. Let ook op de kwaliteit van de service

Is je nieuwe energieleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat je erop kunt rekenen dat alles netjes wordt opgelost. Best logisch dus dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij jouw keuze voor een energieleverancier. Zijn de medewerkers goed bereikbaar? Werkt de website naar behoren en vindt je makkelijk wat je zoekt? Dat scheelt je veel tijd als de klantenservice eens nodig heeft.

5. Check de actuele aanbiedingen

Grote kans dat je denkt: welke energieleverancier moet ik kiezen als ik een mooie energie-aanbieding wil? En daar is helemaal niks mis mee. Zeker als je ook bovenstaande tips meeneemt bij jouw keuze voor een nieuwe energieleverancier.

Bekijk onze aanbiedingen

Energie kiezen van Vattenfall? Wij zijn er altijd.

Eerlijk is eerlijk, wij hopen natuurlijk dat je voor ons kiest. En dan zorgen we ook voor jou, daar kan je van op aan. Wij luisteren naar jouw wensen en verzorgen graag jouw gas en/of stroom. Wil je groene of grijze stroom? Als je besluit te kiezen voor energie van Vattenfall krijg je goed advies en alle keuze. 

Stel zelf jouw energieproduct samen

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij jouw wensen past en stel direct jouw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?