1. Home
  2. Kennis
  3. Welke energieleverancier kiezen

Welke energieleverancier kiezen? 5 tips voor de beste keuze

We weten dat een energieleverancier kiezen best een gedoe is. Zeker als je het voor het eerst doet of niet goed weet waar je op moet letten. Welke energieleverancier moet je kiezen als je de goedkoopste wilt? En welke energieleverancier als je gaat voor groene energie? Hieronder 5 tips die je helpen kiezen.

5 tips bij jouw keuze voor een nieuwe energieleverancier

1. Weet wat jij belangrijk vindt

Goed om te weten bij je keuze voor een nieuwe energieleverancier: je kunt niet zien wat voor merk of soort stroom (standaard of groen) uit je stopcontact komt. Hetzelfde geldt voor gas. Als je dus wil weten welke energieleverancier voor je de beste is, kijk je naar andere eigenschappen. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van service of de betrouwbaarheid van de leverancier. Weet wat je belangrijk vindt.

2. Prijzen vergelijken doe je zo

Vergelijk de prijzen van de verschillende energieleveranciers voordat je overstapt. Onthou dat er verborgen kosten op de loer liggen liggen. Met onze tips maak je de juiste keuze:

  • Vergelijk met je werkelijke verbruik in plaats van je gemiddelde verbruik. Zo krijg je een beter inzicht in de werkelijke kosten.
  • Bekijk of het welkomstcadeau dat je bij je energiecontract krijg een echt een cadeau is of betaal je er zelf voor met een hogere energieprijs.
  • Check of je een vaste of variabele prijs betaalt.
  • Check hoe lang je contract loopt.

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

3. Groen idee: energiemaatschappij kiezen op basis van duurzaamheid

Als je het net als ons belangrijk vindt dat je op een slimme manier bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie, maak dan de keuze op basis van duurzaamheid. Je wilt net als wij, leven in een schonere en wereld met fossielvrije energie. Let bij het kiezen van een energiemaatschappij op de toekomstvisie van de leverancier op duurzame energie. 

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

4. Let ook op de kwaliteit van de service

Je nieuwe energieleverancier moet er ook zijn als iets misgaat. Juist dan is het belangrijk dat je erop kunt rekenen dat ze alles netjes oplossen. De kwaliteit van de klantenservice speelt mee bij je keuze voor een energieleverancier. Het is belangrijk dat de medewerkers goed bereikbaar zijn. Ook moet de website bereikbaar en duidelijk zijn. Je moet snel vinden wat je zoekt.

5. Check de actuele aanbiedingen

Check onze actuele aanbiedingen voor een mooie energie-aanbieding wil. En vergeet niet bovenstaande tips mee te nemen in je keuze voor een nieuwe energieleverancier.

Bekijk onze aanbiedingen

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Bij ons stel je zelf je energie samen. Kies voor stroom en gas, of ga voor duurzamer. Bijvoorbeeld Groen uit Nederland en MixGroen Gas. Vertel ons wat je wensen zijn, dan helpen wij je met de energie die bij je past.

Deel deze pagina

Lees meer over energie