Energielabel zoeken

Zoek energielabel eenvoudig online

Sinds 2015 heeft elke woning een voorlopig energielabel gekregen van de overheid. Zo weet iedereen die een huis gaat kopen of huren hoe energiezuinig het huis is. Wil je jouw eigen energielabel weten? Zoek jouw energielabel eenvoudig online op via: zoekuwenergielabel.nl.

Energielabel zoeken huurwoning doe je zo

Ook bij de verhuur van een woning is de overhandiging van een energielabel verplicht. De eigenaar moet daarvoor zorgen. Goed om te weten: dat energielabel kan een rol spelen bij het bepalen van de maximale huur. De woning krijgt meer huurpunten naarmate het energielabel ‘groener’ is. De verhuurder kan dus meer vragen voor een energiezuinige woning. Het 'energielabel woning' opzoeken van een nieuw huurhuis kan je gewoon online doen door jouw adres in te vullen op zoekuwenergielabel.nl. Ook kan je hier het energielabel zoeken van jouw eigen woning. 

10 kenmerken die jouw energielabel bepalen

 1. Bouwjaar van de woning
 2. Woningtype (bijvoorbeeld: appartement, hoekwoning)
 3. Soort glas
 4. Gevelisolatie
 5. Dakisolatie
 6. Vloerisolatie
 7. Soort verwarming
 8. Soort warmwatervoorziening
 9. Ventilatiesysteem
 10. Zonnepanelen en zonneboiler

Zoek je oplossingen om jouw energielabel te verbeteren? Goede isolatie, een zuinige ketel en het laten plaatsen van zonnepanelen zorgen ervoor dat jouw huis energiezuiniger wordt.

Zoek het energielabel van een gebouw

Zoek je het energielabel van een kantoor, winkelpand of school? Ook van gebouwen kan je het energielabel online opzoeken. Het kan dan gaan om een:

 • Kantoor
 • School of universiteit
 • Bibliotheek
 • Restaurant
 • Sporthal
 • Supermarkt

Zoek mijn energielabel

Het energielabel van jouw woning zoeken kan alleen via de overheid. Na het opzoeken van het energielabel van jouw huis, kan het zijn dat je het definitief wilt maken of wilt vernieuwen. Wij vertellen je graag hoe je dat doet. Met jouw DigiD kan een definitief energielabel online aanvragen. Een deskundige controleert tijdens het aanvraagproces jouw gegevens. Dit is bijvoorbeeld een makelaar, energieadviseur of bouwtechnisch specialist. Goed om te weten: je kan zelf uit een lijst van erkend deskundigen iemand kiezen. 

Nadat de deskundige jouw aanvraag met bewijs goedkeurt, krijg je het energielabel van de woning in jouw mailbox. Ook wordt het energielabel geregistreerd in de officiële database op zoekuwenergielabel.nl zodat het altijd op te vragen is. Wel zo prettig.

Energielabel aanvragen

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij jouw wensen past en stel direct jouw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?