Gratis bespaaradvies op maat

Onze bespaaradviezen gaan verder dan algemene bespaartips. Vul je de Duurzaam Wonen Check in, dan krijg je bespaaradviezen die passen bij jouw persoonlijke woonsituatie. Kies je voor de Energiescan dan kijkt een medewerker zelfs live mee in je huis. Wil je direct aan de slag met de adviezen, dan krijg je tips en korting.

Persoonlijk bespaaradvies

Om een fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken moeten we op een andere manier omgaan met ons energieverbruik. Naast inzicht in je energieverbruik geven we je daarom ook handvatten om minder fossiele energie te gebruiken. Maar we gaan een stap verder.

Zo werkt het

Bereken je besparing in 3 eenvoudige stappen:

  1. Breng met behulp van Vattenfall's bespaaradviezen jouw persoonlijke situatie in kaart. Dat kan digitaal of via een persoonlijk videogesprek.

  2. Rond de check of het gesprek af en ontvang jouw persoonlijke bespaaradvies. Je kunt natuurlijk meerdere checks doorlopen. 

  3. Wil je direct aan de slag met de adviezen, dan krijg je tips over waar je deze bespaarproducten met korting kunt aanschaffen.

Bespaaradvies aan huis

Soms is je situatie niet geschikt voor een digitaal advies. Heb je een bijzonder huis? Of de ambitie meer maatregelen tegelijk te treffen? Een specialist aan huis helpt je dan het beste verder. Voor deze service betaal je eenmalig € 295.

Bespaaradvies aan huis

"Waarom geeft een energiebedrijf tips om energie te besparen?"

We staan samen voor een enorme klimaatuitdaging. Een uitdaging die ons werk bij Vattenfall kenmerkt. Daarom richten we ons op één doel: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Wij zetten zelf de eerste stappen en wekken steeds meer energie duurzaam op. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Elk huis verbruikt energie. Dat zal in de toekomst niet anders zijn. Maar met slimme duurzame maatregelen verminder je je vraag om aardgas sterk of stap je over op een volledig elektrisch alternatief. Wij helpen je daarbij want alleen als we samenwerken wordt een fossielvrije toekomst mogelijk. Zo simpel is het.

Veelgestelde vragen over bespaaradvies

Wat is het gratis bespaaradvies op maat?

We hebben drie verschillende laagdrempelige bespaardiensten waar je gratis gebruik van kunt maken: de Duurzaam Wonen Check, de EnergieScan en de Slimme bespaartips in de Vattenfall Energie App. Daarnaast bieden we ook een betaalde dienst: Bespaaradvies aan huis.

De Duurzaam Wonen Check is vooral gericht op bouwkundige aanpassingen in huis. Je beantwoordt de vragen van onze chatbot over hoe je woont en jouw energieverbruik. Vervolgens krijg je een overzicht van waar je het beste mee kan beginnen om energie te besparen.

De Energiescan is een gratis videogesprek met één van onze servicemedewerkers. Terwijl jij door je huis loopt, ontdek je samen met onze deskundige hulp waar de meeste energie naar toe gaat. Zo krijg je persoonlijk energiebespaaradvies op maat via je smartphone of tablet.

De Slimme bespaartips in de Vattenfall Energie App geven je inzicht in de slimme manieren om te besparen. Je kunt je eigen gratis bespaarplan maken toegespitst op jouw wensen en woonsituatie.

Het Bespaaradvies aan huis kost eenmalig € 295 en daarvoor komt een technisch adviseur bij je thuis. Zo ontdek je wat de grootste verbruikers zijn en waar je kunt besparen.

Meer weten

Wat kan ik verwachten van het bespaaradvies op maat?

Er zijn meer dan honderd manieren om zuiniger met energie om te gaan. Met de verschillende bespaaradviezen kom je erachter wat het beste past bij jouw wensen en woonsituatie. Dat kan gaan om kleine makkelijke maatregelen zoals radiatorfolie of grotere verduurzamingsinvesteringen zoals zonnepanelen. Daarnaast zijn er ook vele bespaartips in de vorm van gedragsveranderingen. Dus daar hoef je niets voor aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan iets korter douchen, het bad iets minder vol laten lopen of de tussendeuren dicht doen zodat in de winter de warmte in de kamer blijft.

Hoeveel kan ik besparen?

Dit hangt af van hoeveel energiekosten je hebt en hoeveel je wil investeren. Met kleine bespaarmaatregelen zoals LED lampen bespaar als snel tientallen euro’s per jaar. Met zonnepanelen kun je al gauw 500 tot 1000 euro per jaar besparen. Dan gaat het snel. Er zijn al veel huishoudens die minder dan tien euro per maand kwijt zijn aan energie. Ga ook de uitdaging aan, start de bespaaradviezen en ga aan de slag met verduurzaming.

Waar moet ik beginnen als ik wil verduurzamen?

Elke stap op weg naar een duurzame toekomst telt. Of je nu huurder of huiseigenaar bent, met kleine maatregelen kun je vaak al veel besparen. Wil je grote stappen maken in het verduurzamen van je huis en het besparen op energie? Dan is onze Duurzaam Wonen Check een handig begin. Wil je liever klein beginnen met kleine bedragen? Geef je dan op voor de gratis Energiescan of maak je eigen Bespaarplan in de Vattenfall Energie App.

Krijg ik subsidie voor duurzame energieproducten?

Naast twee landelijke tegemoetkomingen voor investeren in duurzame energie, zijn er via de gemeente ook verschillende subsidieregelingen voor duurzame maatregelen in huis, zoals een tegemoetkoming voor jouw investering in zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp. We brengen de energiesubsidies voor je in kaart.

Wat betekent fossielvrij leven?

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.