1. Thuis
  2. Altijd iets extra's
  3. Gratis bespaaradvies op maat

Gratis bespaaradvies op maat

Besparen op energieverbruik is belangrijker dan ooit; of het nou is om kosten te besparen of om minder CO2 uit te stoten. Daarom hebben we voor elke portemonnee persoonlijke bespaaradviezen. Bekijk onze tips, maak je eigen bespaarplan, vraag een gratis Energiescan aan, of doe de Duurzaam Wonen Check. Aan jou de keus.

"Waarom geeft een energiebedrijf advies om energie te besparen?"

We staan samen voor een enorme klimaatuitdaging. Een uitdaging die ons werk bij Vattenfall kenmerkt. Daarom richten we ons op één doel: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Wij zetten zelf de eerste stappen en wekken steeds meer energie duurzaam op. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Elk huis verbruikt energie. Dat zal in de toekomst niet anders zijn. Maar met slimme duurzame maatregelen verminder je je vraag om aardgas sterk of stap je over op een volledig elektrisch alternatief. Wij helpen je daarbij want alleen als we samenwerken wordt een fossielvrije toekomst mogelijk. Zo simpel is het.

Advies op maat

Kies het advies dat het beste aansluit bij jouw behoefte:

  • Wil je direct aan de slag met bespaartips? Maak je eigen bespaarplan in Mijn Vattenfall of in de app. Of bekijk eerst ons handige overzicht met tips.
  • Wil je persoonlijk advies over energiebesparing met een minimale investering? (€ 0,- tot € 100,-) Maak dan gebruik van onze Direct Besparen Check of de Energiescan.
  • Wil je weten wat de beste eerste stap is om een grotere investering te doen in energiebesparing (> € 100,-)? Doe dan de Duurzaam Wonen Check.

Inkoopvoordeel met Exclusief

Met ons gratis spaarprogramma Exclusief krijg je cadeaus voor punten en korting op duurzame producten. Zo profiteer je van het inkoopvoordeel dat we krijgen bij onze partners. En hoe langer je klant bent, hoe meer voordeel je krijgt.  

Lees meer over Exclusief. Of meld je meteen aan. 

Aanmelden Exclusief

Veelgestelde vragen over bespaaradvies

Wat is het gratis bespaaradvies op maat?

We hebben drie verschillende laagdrempelige bespaardiensten waar je gratis gebruik van kunt maken: de Duurzaam Wonen Check, de EnergieScan en de Slimme bespaartips in de Vattenfall Energie App. Daarnaast bieden we ook een betaalde dienst: Bespaaradvies aan huis.

De Duurzaam Wonen Check is vooral gericht op bouwkundige aanpassingen in huis. Je beantwoordt de vragen van onze chatbot over hoe je woont en jouw energieverbruik. Vervolgens krijg je een overzicht van waar je het beste mee kan beginnen om energie te besparen.

De Energiescan is een gratis videogesprek met één van onze servicemedewerkers. Terwijl jij door je huis loopt, ontdek je samen met onze deskundige hulp waar de meeste energie naar toe gaat. Zo krijg je persoonlijk energiebespaaradvies op maat via je smartphone of tablet.

Het Bespaarplan in de Energie-app en Mijn Vattenfall. Met de slimme bespaartips die je daar vindt, maak je je eigen gratis bespaarplan dat aansluit op jouw wensen en woonsituatie.

Meer weten

Wat kan ik verwachten van het bespaaradvies op maat?

Er zijn meer dan honderd manieren om zuiniger met energie om te gaan. Met de verschillende bespaaradviezen kom je erachter wat het beste past bij jouw wensen en woonsituatie. Dat kan gaan om kleine makkelijke maatregelen zoals radiatorfolie of grotere verduurzamingsinvesteringen zoals zonnepanelen. Daarnaast zijn er ook vele bespaartips in de vorm van gedragsveranderingen. Dus daar hoef je niets voor aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan iets korter douchen, het bad iets minder vol laten lopen of de tussendeuren dicht doen zodat in de winter de warmte in de kamer blijft.

Hoeveel kan ik besparen?

Dit hangt af van hoeveel energiekosten je hebt en hoeveel je wilt investeren. Met kleine bespaarmaatregelen zoals ledlampen bespaar als snel tientallen euro’s per jaar. Met zonnepanelen kun je al gauw 500 tot 1000 euro per jaar besparen. Dan gaat het snel. Er zijn al veel huishoudens die minder dan tien euro per maand kwijt zijn aan energie. Ga ook de uitdaging aan, start de bespaaradviezen en ga aan de slag met verduurzaming.

Waar moet ik beginnen als ik wil verduurzamen?

Elke stap op weg naar een duurzame toekomst telt. Of je nu huurder of huiseigenaar bent, met kleine maatregelen kun je vaak al veel besparen. Wil je grote stappen maken in het verduurzamen van je huis en het besparen op energie? Dan is onze Duurzaam Wonen Check een handig begin. Wil je liever klein beginnen met kleine bedragen? Geef je dan op voor de gratis Energiescan of maak je eigen Bespaarplan in de Energie-app.

Krijg ik subsidie voor duurzame energieproducten?

Naast twee landelijke tegemoetkomingen voor investeren in duurzame energie, zijn er via de gemeente ook verschillende subsidieregelingen voor duurzame maatregelen in huis, zoals een tegemoetkoming voor jouw investering in zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp.