1. Home
  2. Isolatie
  3. Dakisolatie

Meer woonruimte en minder stookkosten met dakisolatie

Als je een zolder hebt die je nog niet als woonruimte gebruikt, dan is je zolder isoleren misschien interessant. Met dakisolatie maak je een extra ruimte in je huis en verlies je minder warmte via je dak; zo bespaar je ook op je energierekening.

Let op: tijdelijk langere doorlooptijden

Door de sterk toegenomen energietarieven is de vraag naar energiebesparende maatregelen gestegen. Ook bij onze isolatiepartner Takkenkamp. Hou bij het aanvragen van een offerte rekening met een minimale doorlooptijd van 6 weken.

3 goede redenen om je dak te isoleren

  • Je bespaart flink op je energierekening
  • Je maakt je zolder binnen één dag bewoonbaar
  • Je krijgt tot 15% korting bij onze partner Takkenkamp

De prijs voor dakisolatie

Elk dak is anders, dus de kosten voor dakisolatie verschillen per huis. Je kunt er rekening mee houden dat gemiddelde kosten al snel richting 5.000,- euro gaan. De exacte prijs hangt onder andere af van: 

  • De manier waarop je dak is gebouwd
  • De manier waarop je je dak wilt isoleren
  • Het isolatiemateriaal dat je kiest

Voor isolatie aan de binnenzijde van schuine (hellende) daken werken we samen met isolatiepartner Takkenkamp. Heb je een plat dat of moet er van buitenaf worden geïsoleerd? Zoek dan contact met een aannemer in de buurt. Bij voorkeur één die in het bezit is van het keurmerk BouwGarant. 

Kies het materiaal dat past bij je wensen

1. Zachte platen tegen warmteverlies

Als je alleen het warmteverlies wilt tegengaan, kies dan voor zachte platen. Die platen isoleren goed tegen warmteverlies. Ze zijn wel zacht en dus kwetsbaar en minder mooi. Daarom zijn ze vooral geschikt voor opbergruimtes.

2. Harde platen voor extra woonruimte

Als je extra woonruimte wilt, kies dan voor harde platen. Die platen isoleren goed tegen warmteverlies, zijn niet kwetsbaar en zien er mooi uit; stuken of schilderen is niet nodig.

We werken samen met Takkenkamp

Sinds 1 januari 2016 werken we samen met isolatiepartner Takkenkamp, specialist in isolatie, voegwerk, gevelonderhoud, renovatie en restauratie. Zij hebben jarenlange ervaring in het na-isoleren van woningen. Dus weten we zeker dat het met de kwaliteit goed zit.

Klanten van Vattenfall krijgen altijd korting: 5% per isolatiemaatregel. Dus als je twee maatregelen combineert krijg je 10% korting en bij drie zelfs 15%.

Vrijblijvend advies

Subsidie op isolatie


Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Combineer 2 isolatiemaatregelen om in aanmerking te komen voor deze subsidie


Goed om te weten

Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel), duurzame energieopwekking (zonneboiler of warmtepomp) en voor aansluiting op een warmtenet.
Meer over deze subsidie

Besparen op je energiekosten

Wil je weten hoe je bij jou thuis bespaart op energiekosten? Doe de Duurzaam Wonen Check. In 3 stappen zie je waar je het beste mee kunt beginnen.

  • De check is gratis
  • Voor huur- en koophuizen
Doe de check

Deel deze pagina