Is uw kantoorpand al energielabel C proof?

Als eigenaar van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van honderd vierkante meter of meer bent u vanaf 2023 verplicht om (minimaal) energielabel C te hebben. Heeft uw pand op dit moment een D-, E-, F- of G-label? Dan is het slim om alvast maatregelen te treffen. Want een hoger energielabel levert u lagere energiekosten en een hogere prijs op.

Wat is energielabel C?

Hoe energiezuinig is uw kantoor?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw kantoor is. De labels gaan van A tot en met G, waarbij A staat voor het zuinigste kantoorpand en G voor het meest energie slurpende. Energielabel C staat voor een relatief energiezuinig kantoor, waar nog wel ruimte is voor verbetering.

Kantoorpanden met energielabel D, E of F kunnen met relatief kleine maatregelen en zonder bouwkundige ingrepen worden aangepast om energielabel C te halen. Op den duur kunnen die maatregelen zelfs bijdragen aan een energieneutraal kantoor. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in isolatie, ventilatie, en het aanbrengen van warmwaterinstallaties en het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand. Het is eenvoudiger dan u denkt.

Welke panden hebben een energielabel?

Kantoren met meer dan honderd vierkante meter totale vloeroppervlakte moeten over een energielabel beschikken. Bij verkoop of verhuur van het kantoorpand overhandigt de eigenaar samen met de officiële overdracht of contract het energielabel aan de koper of huurder.

Het energielabel kan gunstig zijn voor de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs van uw pand; een groen energielabel (A, B of C) vermeerdert de waarde van uw pand en kan verhuur versnellen.

Uitzondering

Houdt u kantoor in een klein of monumentaal pand? Dan geldt een verplicht energielabel (voorlopig) niet.

Aan de slag

Weet u welk energielabel uw kantoor heeft? Wij helpen u hier graag mee. Onze DuurzaamheidsScan geeft u direct inzicht in de energielabels van uw gebouw(en) en geeft u concrete mogelijkheden voor verduurzaming om een labelsprong te kunnen maken. Daar kunt u direct mee aan de slag. En omdat de overheid verduurzaming van uw kantoorpand middels energiebesparende maatregelen stimuleert en aanmoedigt met subsidies komt dit ook nog eens binnen handbereik.

Wilt u weten welk energielabel uw bedrijfspand nu heeft?

Doe dan onze DuurzaamheidsScan en krijg inzicht in:

  • Het huidige energielabel van al uw vastgoed
  • Besparingsmaatregelen per gebouw
  • Vereiste investering inclusief terugverdientijd
  • Mogelijke verbetering van het energielabel per bedrijfspand
  • De verwachte CO2-reductie van uw panden

Lees meer over onze DuurzaamheidsScan.

Vraag de DuurzaamheidsScan aan

Dit zou u ook kunnen interesseren