Is uw kantoorpand al energielabel C proof?

Als eigenaar van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van honderd vierkante meter of meer bent u vanaf 2023 verplicht om (minimaal) energielabel C te hebben. Heeft uw pand op dit moment een D-, E-, F- of G-label? Dan is het slim om alvast maatregelen te treffen. Want een hoger energielabel levert u lagere energiekosten en een hogere prijs op.

Wat is energielabel C?

Hoe energiezuinig is uw kantoor?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw kantoor is. De labels gaan van A tot en met G, waarbij A staat voor het zuinigste kantoorpand en G voor het meest energie slurpende. Energielabel C staat voor een relatief energiezuinig kantoor, waar nog wel ruimte is voor verbetering.

Kantoorpanden met energielabel D, E of F kunnen met relatief kleine maatregelen en zonder bouwkundige ingrepen worden aangepast om energielabel C te halen. Op den duur kunnen die maatregelen zelfs bijdragen aan een energieneutraal kantoor. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in isolatie, ventilatie, en het aanbrengen van warmwaterinstallaties en het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand. Het is eenvoudiger dan u denkt.

Check uw energielabel

Check het energielabel van uw kantoor op EP-online. Hier zoekt u geregistreerde energielabels op postcode en huisnummer, BAG ID of registratienummer.

Welke panden hebben een energielabel?

Kantoren met meer dan honderd vierkante meter totale vloeroppervlakte moeten over een energielabel beschikken. Bij verkoop of verhuur van het kantoorpand overhandigt de eigenaar samen met de officiële overdracht of contract het energielabel aan de koper of huurder.

Het energielabel kan gunstig zijn voor de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs van uw pand; een groen energielabel (A, B of C) vermeerdert de waarde van uw pand en kan verhuur versnellen.

Uitzondering

Houdt u kantoor in een klein of monumentaal pand? Dan geldt een verplicht energielabel (voorlopig) niet.

Dit zou u ook kunnen interesseren

Samen op weg naar fossielvrij leven

Wij staan voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u bij al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, duurzaam ondernemen. Wij geven u graag advies over het gebruik van zonne- en windenergie, e-mobility en warmte binnen uw bedrijf.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk


Heeft u vragen?
Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 020 892 01 80.

Stroometiket 2023

In het stroometiket van 2023 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.

Stroometiket 2023

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2022 en 2023 ook in 2024 weer de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

Platinum 2022EcoVadis 2023 EcoVadis platinum 2024

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).