1. Home
  2. Energielabels

Energielabels voor je huis of bedrijfspand

Energielabels bestaan niet alleen voor apparaten. Ook voor huizen en andere gebouwen zijn er energielabels. Die geven aan hoe energiezuinig je woning of gebouw is. In deze serie artikelen lees je er van alles over.

De betekenis van energielabels

Het energielabel van een huis geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Het is belangrijk voor huurders en kopers om dat in één oogopslag te kunnen zien. En de overheid wil zo stimuleren dat huiseigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen of een zuinige cv-ketel. Sinds 2008 is het energielabel verplicht bij elke woningoverdracht. Meer lezen over wat een energielabel is en hoe het werkt.

Voordelen zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk de besparing op je energierekening. Andere voordelen van zonnepanelen zijn:

  • Je eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf.
  • Nederland is een ideaal land voor zonnepanelen: er is voldoende zon en het is niet te warm.
  • De zon is een onuitputtelijke bron van energie. En zonne-energie is schone energie.
3x waarom zonnepanelen

Energielabel checken, zoeken of aanvragen

Energielabel berekenen

Wil je weten hoe een energielabel berekenen gaat, vraag dan een definitief energielabel aan. Tijdens de aanvraag krijg je vragen over je huis. Met je antwoorden en gegevens over je huis berekent de overheid je energielabel. Zo weet je hoe energiezuinig je huis is.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Energielabels per type huis