Stroom en gas berekenen

Je stroom gas berekenen kun je op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je een offerte op maat laten maken met je eigen gemiddelde verbruik van gas en stroom. Of wanneer je al klant bent bij ons, je energiekosten inzien in Mijn Vattenfall of Energie-app.

Kosten gas en stroom berekenen

Als je een slimme meter hebt, dan lezen we je standen dagelijks uit. Je hoeft ons daarvoor maar één keer toestemming te geven. Met die gegevens zorgen we ervoor dat je inzicht hebt in je energieverbruik. En in de kosten. Zowel in Mijn Vattenfall als in onze Vattenfall Energie-app.

  1. Hoeveel gas je hebt verbruikt.
  2. Hoeveel stroom je hebt verbruikt.
  3. Wat de kosten daarvan zijn. Inclusief alle posten.

Bovendien kun je ook nog eens vergelijken met voorgaande periode. Misschien heb je deze maand wel veel minder verbruikt dan dezelfde maand vorig jaar. Dat is fijn! Kortom, je hebt op deze manier veel cijfers bij de hand. Zo willen we je graag inspireren om energie te besparen. De goedkoopste energie is nog altijd energie die je niet gebruikt.

Heb je nog een normale meter, dan adviseren we om elke maand je meterstanden zelf op te nemen. Voer ze in via Mijn Vattenfall voor je persoonlijke overzicht. Zou je willen weten hoe je kunt besparen? Doe dan bijvoorbeeld onze Duurzaam Wonen Check.

Bekijk en vergelijk je verbruik in de App

Overal en altijd inzicht in je energieverbruik. Met een slimme meter zie je je energieverbruik en -kosten per uur, dag, maand en jaar. Vergelijk je maandverbruik met dezelfde maand vorig jaar.
En, heb je meer of juist minder verbruikt?     

De App is helemaal gratis en alleen voor onze klanten.  

Download de Energie-app

Gemiddeld stroom en gasverbruik

Het Nibud heeft uitgerekend wat het gemiddeld stroomverbruik is van gezinnen in Nederland. Dat is 2.800 kWh stroom per jaar. En wat het verschil is in verbruik per hoeveelheid personen in een huishouden.

Het gemiddeld gasverbruik van alle huizen in Nederland is 1.200 m3 gas. In een appartement 'stook' je minder dan in een vrijstaand huis. Hoe groter je huis, hoe meer gas je verbruikt voor de verwarming. Hoeveel dat scheelt, heeft het Nibud ook op een rijtje gezet.

Je stroom en gas berekenen begint eigenlijk altijd met het bepalen van je gemiddeld stroom en gasverbruik. Hoeveel energie je verbruikt, bepaalt het grootste deel van je energierekening. Meer dan de vaste kosten.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. 

Stroom en gas berekenen op vergelijkingssites of via offertes

Je kunt stroom en gas berekenen laten doen via vergelijkingssites zoals Pricewise of Independer. Of rechtstreeks bij ons een offerte aanvragen. Let bij het berekenen natuurlijk op de prijs. Maar daarnaast ook op andere dingen zoals onze services. Zo krijg je bij ons voordeel als je blijft, een Seintje als je verbruik ineens afwijkt, en meer tips zoals besparen op je energieverbruik.

Veelgestelde vragen

Hoe bereken ik mijn kosten voor gas en stroom?

Als je een slimme meter hebt, dan lezen we je standen dagelijks uit. Je hoeft ons daarvoor maar één keer toestemming te geven. Met die gegevens zorgen we ervoor dat je inzicht hebt in je energieverbruik. En in de kosten. Zowel in Mijn Vattenfall als in onze Vattenfall Energie-app.

Wat is het gemiddelde stroom en gasverbruik?

Het Nibud heeft uitgerekend wat het gemiddeld stroomverbruik is van gezinnen in Nederland. Dat is 2.800 kWh stroom per jaar. En wat het verschil is in verbruik per hoeveelheid personen in een huishouden.

Het gemiddeld gasverbruik van alle huizen in Nederland is 1.200 m3 gas. In een appartement 'stook' je minder dan in een vrijstaand huis. Hoe groter je huis, hoe meer gas je verbruikt voor de verwarming. Hoeveel dat scheelt, heeft het Nibud ook op een rijtje gezet.

Waar op letten bij stroom en gas berekenen?

Je kunt stroom en gas berekenen laten doen via vergelijkingssites zoals Pricewise of Independer. Of rechtstreeks bij ons een offerte aanvragen. Let bij het berekenen natuurlijk op de prijs. Maar daarnaast ook op andere dingen zoals onze services. Zo krijg je bij ons voordeel als je blijft, een Seintje als je verbruik ineens afwijkt, en meer tips over besparen op energie.

Meer lezen rond 'stroom gas berekenen'