1. Home
  2. Gas, water en licht
  3. Goedkoop gas water licht

Goedkoop gas, water en licht

Er is niet 1 goedkoopste leverancier voor gas, water en licht die altijd en voor iedereen de beste prijs heeft. Want prijzen en acties veranderen voortdurend. Daarnaast speelt jouw verbruik ook een grote rol. Bij de ene leverancier ben je relatief goedkoper uit wanneer je gas-, water- en lichtverbruik hoog is, terwijl je bij een bescheiden afname juist weer beter bij een andere leverancier zou kunnen zijn. Kies daarom weloverwogen de aanbieder die het best bij jou, je verbruik en je wensen past.

Kies de goedkoopste leverancier die bij jou past

Wat voor jou de goedkoopste leverancier is van gas, water en licht, hoeft dat nog niet voor een ander te zijn. Zo is het ook met de beste aanbieder. Wat jouw wensen zijn en wat je persoonlijk belangrijk vindt, bepaalt wat de beste energieleverancier voor jou is. Vind je duurzaamheid belangrijk? Is de prijs voor jou doorslaggevend? Of wil je zeker zijn van goede adviezen en service?

We helpen je graag met het zoeken naar de goedkoopste tarieven voor gas, water en licht. Water verzorgen we niet. Dat neem je af en betaal je aan het waterbedrijf in je regio

Als je op zoek bent naar goedkope stroom en gas van een goedkope leverancier, kan je letten op:

  • Kwaliteit van de service
  • Visie op duurzaamheid
  • Verborgen kosten

Bekijk onze tips bij het kiezen van de goedkoopste stroomleverancier en goedkoopste gasleverancier.

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

In 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Daardoor betaal je tot een bepaald verbruik het plafondtarief. Bekijk de video's en ontdek wat dit precies betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Goedkope gas- en stroomleverancier zoeken via prijsvergelijker

Online prijsvergelijkers worden veel gebruikt om te bekijken welke gas- en stroomleverancier het goedkoopst is. Heel handig om snel energieleveranciers te vergelijken en bepalen welke op dat moment de voordeligste is voor jouw verbruik. Om een goede schatting van je gas, water en licht uit de prijsvergelijker te krijgen, is het belangrijk dat je:

  • Een onafhankelijker prijsvergelijker kiest
  • Je echte verbruik invult
  • Ook de contractvoorwaarden en kleine lettertjes uitpluist en vergelijkt

Meer tips om prijzen te vergelijken

Goedkoopste leverancier van energie is niet altijd de voordeligste

Je komt vast allerlei energie aanbiedingen van andere energieleveranciers tegen. De ene nog goedkoper dan de ander. Juist bij de scherpste aanbiedingen is het slim om alert te zijn op verborgen kosten. Ze bieden bijvoorbeeld een welkomstcadeau dat je later terugbetaalt in je energieprijs. 

We begrijpen daarom dat je verschillende energieleveranciers wilt vergelijken als je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Dat kan heel goed met onze 7 handige tips. Je hebt hiermee zelf de controle om een goede schatting te maken wat de kosten zijn voor gas en licht.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Eerlijk over prijs gas en licht

We doen ons best om je goedkope energie te leveren. Wat onze prijzen ook zijn, we zorgen ervoor dat je stroom en gas krijgt tegen een eerlijke prijs. We hebben altijd een energie aanbieding die past bij je huishouden. We zorgen dat overstappen op goedkope energie heel makkelijk is.

Veelgestelde vragen

Wie is de goedkoopste leverancier voor gas water licht?

Online prijsvergelijkers worden veel gebruikt om te bekijken welke gas- en stroomleverancier het goedkoopst is. Heel handig om snel energieleveranciers te vergelijken en bepalen welke op dat moment de voordeligste is voor jouw verbruik. 

Hoe lang duurt aansluiten gas water licht?

Staat je verhuisdatum al vast? Dan kun je tot drie maanden voor die tijd al je nieuwe contract bij ons afsluiten. Of geef, als je al klant van ons bent, de verhuizing van je contract vast door. We adviseren je om dat uiterlijk twee weken voor je verhuizing te doen. We beginnen dan met energie leveren op de verhuisdag die je opgeeft. Zo weet je zeker dat je direct stroom en licht hebt om te klussen.

Hoe vergelijken goedkoopste energieleveranciers?

We begrijpen daarom dat je verschillende energieleveranciers wilt vergelijken als je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Dat kan heel goed met onze 7 handige tips. Je hebt hiermee zelf de controle om een goede schatting te maken wat de kosten zijn voor gas en licht.

Meer over goedkoop gas, water en licht