Gas, water en licht aanvragen

Zonder gas, water en licht komt je thuis niet ver. Daarom maken wij het je gemakkelijk bij Vattenfall en is je aansluiting van gas, water en licht snel geregeld. Dan stap jij 's morgens onder een warme douche en kun je je telefoon zonder problemen opladen.

Gas, water en stroom aanvragen voor je nieuwe woning

Wanneer moet je gas, water en licht aanvragen? Of je nu je eerste huis koopt of gaat samenwonen. Gelukkig is het aanvragen van energie bij Vattenfall erg eenvoudig en zo geregeld. Je krijgt een energie-advies dat past bij je wensen en geven je direct inzicht in je energieprijs per maand en per jaar. Zo weet je waar je aan toe bent. 

De aanvraag van water regel je heel eenvoudig bij het waterbedrijf in jouw regio.

Energie aanvragen nieuwe woning

Prijsplafond: zo gaat het eruit zien

Per 1 januari 2023 komt er een prijsplafond. Dit houdt in dat je over je basisverbruik een lager tarief betaalt. Dit tarief is bij iedere energieleverancier gelijk. Verbruik je meer dan het basisverbruik, dan betaal je daarvoor het markttarief. Het prijsplafond zorgt er zo voor dat het basisverbruik voor veel mensen betaalbaarder wordt.   

Lees hier wat dit betekent voor jou

Aanvragen gas, water en licht bij een verhuizing

Bij een verhuizing naar een ander adres verhuist je contract voor gas en licht gewoon met je mee. Een nieuw energiecontract afsluiten voor je nieuwe woning is dus niet nodig. Zo’n contract is namelijk persoonsgebonden en niet gebonden aan je adres. We leggen in 3 stappen uit hoe de verhuizing van je energiecontract precies gaat. Is je energiecontract verlopen en wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Dat kan natuurlijk.

Bekijk waarop je kan letten bij het kiezen van een energieleverancier

Gas en lichtcontract verhuizen

  1. Laat ons weten dat je gaat verhuizen en dat je gas en stroom meeverhuist
    Geef twee weken voordat je de sleutel van je nieuwe huis je verhuizing (van je energiecontract) aan ons door. Binnen een week sturen we je je contractbevestiging.
  2. Vul de meterstanden van je oude én nieuwe huis in
    Om het verhuizen van je energiecontract soepel te laten verlopen, raden we je aan om binnen 5 dagen na de sleuteloverdracht je meterstanden door te geven. We maken dan de eindafrekening voor je oude huis op. De meterstanden van je nieuwe huis gebruiken we als beginstanden voor je jaarafrekening.
  3. Wij verhuizen je energie
    Wij zorgen dat je energie en je energiecontract met je mee verhuizen. Geef je meterstanden aan ons door en binnen 4 weken heb je de eindafrekening van je oude huis.

Is jouw situatie net even anders, bijvoorbeeld omdat je eerst nog een tijd gaat klussen of verhuist naar het buitenland? Bekijk onze uitleg per situatie. We hebben een oplossing voor elke verhuissituatie.

Nieuwe aansluiting aanvragen voor gas, water en licht

Het aanvragen van een nieuwe aansluiting van gas, water en licht kan geregeld worden via een erkend installateur en de netbeheerder. Wie jouw netbeheerder is kun je hier opzoeken.

Veelgestelde vragen

Wanneer gas water licht aanvragen?

Gelukkig is het aanvragen van energie bij Vattenfall erg eenvoudig en zo geregeld. Je krijgt een energie-advies dat past bij je wensen en geven je direct inzicht in je energieprijs per maand en per jaar. Zo weet je waar je aan toe bent. De aanvraag van water regel je heel eenvoudig bij het waterbedrijf in jouw regio.

Gas water licht aanvragen bij verhuizing?

Bij een verhuizing naar een ander adres verhuist je contract voor gas en licht gewoon met je mee. Een nieuw energiecontract afsluiten voor je nieuwe woning is dus niet nodig. Zo’n contract is namelijk persoonsgebonden en niet gebonden aan je adres.

Hoe nieuwe aansluiting aanvragen voor gas water licht?

Het aanvragen van een nieuwe aansluiting van gas, water en licht kan geregeld worden via een erkend installateur en de netbeheerder. Wie jouw netbeheerder is kun je hier opzoeken.

Gas, water en licht aanvragen