1. Home
 2. Gas & elektra
 3. Gas & elektra berekenen

Gas en elektra berekenen. Zo doe je dat.

Gas elektra berekenen kan op verschillende manieren. Van zelf alle posten berekenen tot een offerte op maat aanvragen. We laten je graag zien hoe.

Gas en elektra berekenen door zelf een rekensom te maken

Je kunt helemaal zelf berekenen wat je aan gas en elektra betaalt. Dan maak je een tabelletje of een opsomming. Hetzij op papier of met een spreadsheet op je computer. Maak een lijstje van alle onderdelen die je ziet in de prijsopbouw van energie. En vul de bedragen in.

 1. Je verbruik van gas berekenen in m3 gas per jaar.
 2. Je verbruik van elektra berekenen in kWh stroom met normaal tarief en met daltarief.
 3. Wat rekent je leverancier aan netbeheerkosten en andere vaste kosten?
 4. Hoeveel zijn de overheidsheffingen, zoals energiebelasting?
 5. Check of de prijzen inclusief of exclusief 21% btw zijn.
 6. Deel het totaalbedrag door twaalf voor je gemiddelde gas en elektra per maand.

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

In 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Daardoor betaal je tot een bepaald verbruik het plafondtarief. Bekijk de video's en ontdek wat dit precies betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Gas en elektra berekenen op vergelijkingssites of via offertes

Een makkelijkere aanpak bij gas en elektra berekenen van verschillende leveranciers is via vergelijkingssites zoals Pricewise of Independer. Of rechtstreeks een offerte aanvragen. Het voordeel daarvan is dat je op de website gelijk een bredere indruk krijgt. Zo kun je bij ons naast scherpe prijzen gebruik maken van onze zes services. Zoals voordeel als je bij ons blijft, een Seintje als je verbruik ineens afwijkt en meer.

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Voor gas kun je ook een groene stap maken, zoals MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

Je maandelijkse uitgave aan gas elektra berekenen

Met een slimme meter, en toestemming voor ons om je standen dagelijks uit te lezen, bieden we je maximaal inzicht. Dat is wel zo prettig. Onze Energie-app laat dan namelijk precies zien hoeveel gas en elektra je hebt verbruikt. Onder het tabje "Kosten" zie je precies hoeveel je daarvoor de afgelopen periode hebt betaald. Dat is inclusief alle posten.

Bovendien kun je ook nog eens vergelijken met voorgaande perioden. Zo kun je je verbruik van nu vergelijken met dezelfde periode vorig jaar. En je ziet ook of de vaste kosten zijn gestegen of gedaald in die periode. Kortom, je hebt op deze manier veel cijfers bij de hand. Dat geldt trouwens ook voor Mijn Vattenfall. Daar vind je dezelfde gegevens terug. En we zorgen voor inspiratie om energie te besparen. De goedkoopste energie is nog altijd energie die je niet gebruikt.

Bekijk en vergelijk je verbruik in de App

Overal en altijd inzicht in je energieverbruik. Met een slimme meter zie je je energieverbruik en -kosten per uur, dag, maand en jaar. Vergelijk je maandverbruik met dezelfde maand vorig jaar.
En, heb je meer of juist minder verbruikt?     

De App is helemaal gratis en alleen voor onze klanten.  

Download de Energie-app

We waarderen onze klanten

Dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we voor een groot deel aan onze klanten. Daar zetten we dus graag iets tegenover:

 • Blijven Loont
  Het is eigenlijk heel simpel: als je klant bij ons blijft, verdien je iets extra’s. Daarom krijg je bij ons korting op de variabele leveringskosten van stroom. Tot wel 25%, zolang je blijft. Dat noemen we Blijven Loont.

 • Exclusief
  Als je je aanmeldt bij Exclusief spaar je automatisch punten voor kortingen, duurzame cadeautjes, uitjes en hippe energiebespaarders. Elke maand maak je dan ook kans op een mooie prijs.

 • Korting bij onze partners
  We werken samen met duurzame bedrijven: onze partners. En dat levert natuurlijk aantrekkelijke kortingen op. Die geven we aan je door. Zo komt een fossielvrij leven nog sneller dichtbij.

Meer lezen rond 'gas elektra berekenen'