1. Home
  2. Duurzame energie

Van duurzame energie naar fossielvrij leven

Een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het. Met de keuzes die jij elke dag maakt, bepaal je ook onze toekomst. Wij zijn vastbesloten om het verschil te maken. Als klant groei je stap voor stap mee naar fossielvrij verbruik. Vergroot onze slagkracht: ga samen met ons op weg om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken.  

Je hebt meer impact dan je denkt

Met kleine en grote stappen werken we samen aan besparen en verduurzamen. Je bepaalt zelf of je kleine of grote stappen zet, maar elke stap is er eentje. Dat betaalt zich uit: voor jou, voor het klimaat en voor ons allemaal. Of je nu kiest voor een warmtepomp, duurzame energie, groene stroom, radiatorfolie of een ledlamp die een spaarlamp vervangt. Je hebt meer impact dan je denkt.

Go-Greener Jan Berbee tovert schimmel om tot lampen en meubels

In onze Go Green serie vertellen we verhalen van ‘Go-Greeners’; mensen die met een klein, duurzaam idee grote impact hebben gemaakt. Allemaal werken ze aan een fossielvrije toekomst, dus zonder olie, steenkool en gas. Jan Berbee doet dit door samen te werken met de natuur. Zo gebruikt hij schimmels om daar verpakkingsmateriaal, lampen en zelfs meubels mee te maken. In ons artikel lees je hoe. 

Meer over Grown Bio

Kies je persoonlijke aanbod

We investeren flink in fossielvrije energie. Want al in 2025 willen we onze klanten thuis 100% groene stroom uit Nederland leveren. Natuurlijk willen we wel zorgen dat er voor iedereen een energie keuze is die past. Letterlijk, bij het huis waarin je woont, maar ook financieel.

Bekijk je persoonlijke aanbod

Energie besparen met LED-verlichting

Uit onderzoek blijkt dat 61% van alle lampen in onze huizen ledlampen zijn. Dat lijkt nog niet zo veel, maar met 8 miljoen Nederlandse huishoudens telt dat al snel op. Zo heeft een huis gemiddeld 23 lampen. Dat betekent dus dat we samen al 112,24 miljoen lampen hebben vervangen door duurzamere ledverlichting. Je hebt meer impact dan je denkt.

Eerste drijvende zonnepark in Nederland

Een klimaatneutrale toekomst, vrij van CO2-uitstoot en een fossielvrij leven. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we de samenwerking opgezocht met Netterden Zand en Grind. Het resultaat? Een drijvend zonnepark met een capaciteit van 1,2 Megawatt. 

Ik geef gas op groen gas

Groen gas is een schoon en fossielvrij alternatief voor aardgas. Gemaakt van natuurlijk afval, zoals koeienmest, slib en gft-afval. Puur natuur en groen opgewekt, zonder C02-gecompenseerd gas. Groen gas is beter voor het milieu. Dat voelt goed. Met MixGroen Gas zet je een eerste duurzame stap. En met PuurGroen Gas maak je de groenste stap en ga je meteen volledig fossielvrij verwarmen.

Je stappen naar fossielvrij maken we inzichtelijk

Voor onze klanten maken we de stappen op weg naar een fossielvrij leven overzichtelijk. We geven je inzicht in je energieverbruik zodat je grip krijgt op je kosten. En je krijgt praktische tips en adviezen zodat je weet waar je moet beginnen. Want groots is natuurlijk mooi, maar klein is net zo belangrijk. 

Bovendien bieden we onze klanten graag iets extra's. Daarom hebben we onze 6 services. Want we waarderen iedere klant die bij ons blijft.

 

De 6 services van Vattenfall

  • Elk jaar voordeel als vaste klant, op weg naar fossielvrij leven

  • Met het seintje een heldere jaarafrekening zonder verrassingen

  • Steeds meer schone energie uit zon, wind en water

  • Altijd inzicht in je persoonlijk verbruik

  • Stap voor stap fossielvrij leven en energie besparen

  • Zelf aan het stuur van je betalingen, wat en wanneer je betaalt kies je zelf

Zo maak je impact

Fossielvrij leven binnen één generatie

Wat gebeurt er met het klimaat en wat kunnen we eraan doen? Bij Vattenfall steken we al onze energie om dat ene doel te bereiken: fossiel vrij leven binnen één generatie. Het is een grote uitdaging. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de positieve stappen die al gezet worden. Zo produceren we steeds meer fossielvrije energie. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken. ​Ga samen met ons op weg.

Fossielvrij leven

Duurzame energie voor ondernemers

Ben je ondernemer? Dan hebben we ook voor je onderneming duurzame energie én slimme oplossingen. Zoals elektrisch rijden en stadswarmte. Ontdek welke duurzame energie-oplossingen er zijn voor het MKB en ZZP en de grootzakelijke markt.