1. Thuis
  2. Groene energie
  3. Groene energie vergelijken

Groene energie vergelijken

Groene energie vergelijken kan lastig zijn. Wat moet je eigenlijk weten van groen gas en groene stroom? We hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je waar je op moet letten als je groene energie vergelijkt. 

Groene energie vergelijken - 3 tips

Als je een energieleverancier kiest, is het handig om groene energie te vergelijken. Waar komt je groene stroom bijvoorbeeld vandaan? En hoe groen is je gas? Met deze tips kun je aan de slag.

1. Check waar de groene stroom vandaan komt

Vergelijk het stroometiket. Dat vind je op de website van energieleveranciers. Het stroometiket laat zien met welke energiebronnen onze stroom het afgelopen jaar is opgewekt. Je ziet ook wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is. Bij Vattenfall NL Consumenten & MKB is 100% van de stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland.

Bekijk ons stroometiket

2.Check hoe groen je gas is

Het ene groen gas is het andere niet. Groen gas is bijvoorbeeld niet hetzelfde als CO₂-gecompenseerd gas of biogas. Je kunt verschillende soorten groen gas vergelijken op samenstelling, kwaliteit en prijs. Hoe je dat doet lees je hier.

Ons groen gas is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals mest, rioolslib en gft-afval. Met groen gas kun je koken en verwarmen zoals je gewend bent.

3. Neem je werkelijke verbruik als uitgangspunt

Let goed op het geschetste maandbedrag. Zijn je energiekosten berekend met je eigen verbruik of op basis van een gemiddeld verbruik? Een goede vergelijking maak je het beste met je eigen energieverbruik als uitgangspunt. Bekijk meer tips over energieprijzen vergelijken en waar je nog meer op moet letten.

Onze duurzame energie

Duurzame energie is voor ons energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. Wij werken toe naar een fossielvrije toekomst.

Vraag hier je energie aan

Ga voor een soepele overstap

Het kan zijn dat je de groene energie wilt vergelijken omdat je een overstap overweegt. Het is dan belangrijk dat je overstap soepel verloopt. Als je naar ons overstapt, dan merk je daar niets van. Je krijgt van ons nog wel een brief of een e-mail, maar de rest regelen wij. Dit kan je verwachten:

  1. Je stelt je energieproduct samen en verstuurt je aanvraag.

  2. Zodra we alles in orde hebben gemaakt, ontvang je de contractbevestiging. 

    Vaak heb je die binnen een uur in je mailbox. Per post heb je hem binnen 2 à 3 dagen. Hierin lees je wanneer we starten met het leveren van energie en wat je termijnbedrag wordt.

  3. Na ontvangst van de bevestiging van je contract heb je 14 dagen bedenktijd om je aanvraag te wijzigen of annuleren.

Reis met ons mee naar méér duurzame energie

Een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het. Reis met ons mee naar méér duurzame energie. Samen maken we het verschil. We helpen je stap voor stap op weg met onze duurzame energieproducten en bespaartips.

Duurzaam energie voor thuis

Groene energie vergelijken voor je bedrijf?

Ben je ondernemer in het mkb en wil je (groene) energie vergelijken voor je bedrijf? Bekijk dan onze pagina over het vergelijken van MKB energie.

Zo investeren we in het vergroenen van onze energie

Meer Nederlandse windenergie

Windpark Hollandse Kust Zuid, het eerste subsidievrije windpark op zee, levert vanaf de oplevering jaarlijks een hoeveelheid fossielvrije stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van ongeveer 1,5 miljoen huishoudens.

Nieuwe, fossielvrije warmtebronnen

Iedereen weet dat we moeten stoppen met aardgas. Maar het is een flinke uitdaging. Aardgas was hier de standaard: onze cv-ketels draaien op aardgas en er liggen gasleidingen door het hele land. Dus werken we hard aan andere manieren om je huis te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan warmtepompen en groen gas.

We leveren warmte uit de buurt

Bij stadsverwarming komt je warmte uit een bron bij jou in de buurt. Zoals bijvoorbeeld een afvalcentrale. Die warmte leiden we via ons warmtenet je huis in. Zo verwarmen is beter voor het milieu. Je stoot nu al een stuk minder CO2 uit dan wanneer je je huis verwarmt met aardgas. In al onze warmtenetten willen we in 2040 volledig fossielvrije warmte leveren.