1. Thuis
  2. Gas, water en licht
  3. Goedkoop gas water licht

Goedkoopste gas, water en licht

Er is niet één goedkoopste leverancier voor gas, water en licht. Prijzen en acties veranderen voortdurend. Daarnaast speelt je verbruik een grote rol. Bij de ene leverancier ben je relatief goedkoper uit wanneer je verbruik van gas, water en licht hoog is. Bij een bescheiden afname past een andere leverancier bij bij jou. Kies daarom de aanbieder die het beste past bij jou.

Kies de goedkoopste leverancier die bij jou past

Wat voor jou de goedkoopste leverancier, hoeft dat nog niet voor een ander te zijn. Zo is het ook met de beste aanbieder. Vind je duurzaamheid belangrijk? Is de prijs voor jou doorslaggevend? Of wil je zeker zijn van goede adviezen en service? Dat bepaalt wat de beste energieleverancier voor jou is.

We helpen je graag met het zoeken naar de laagste tarieven voor gas, water en licht. Water verzorgen we niet. Dat neem je af en betaal je aan het waterbedrijf in je regio

Als je op zoek bent naar goedkope stroom en gas van een goedkope leverancier, kan je letten op:

  • Kwaliteit van de service
  • Visie op duurzaamheid
  • Verborgen kosten

Bekijk onze tips bij het kiezen van de goedkoopste stroomleverancier en goedkoopste gasleverancier.

Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

We waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we dus graag iets tegenover. Je krijgt altijd iets extra’s met de voordelen van Vattenfall. Er zit voor iedereen iets tussen, zoals korting op duurzame producten of leuke cadeautjes. En hoe langer je klant blijft, hoe groter je voordeel.

Bekijk alle voordelen

In welk land heb je het goedkoopste gas, water en licht?

In Europa kopen we gas en licht in op 'de markt'. De markt reageert op wat er in de wereld gebeurt. En daar is de prijs voor iedereen hetzelfde. De belastingen in de Europese landen maken dat de prijs voor ieder land anders is. En ieder land bepaalt zelf of er een maximumtarief is voor de consument. Op de website Energypriceindex vind je de actuele gas- en lichtprijzen van de meeste landen in Europa.

We blijven investeren in nieuwe Nederlandse energie. De winst steekt Vattenfall niet in eigen zakken zoals men beweert. We herinvesteren in de energietransitie. Om met windmolens, zonneparken en slimme oplossingen minder afhankelijk te zijn van gas.

Meer informatie

De zekerheid van een vast contract

Grip op je energiezaken? Kies voor de zekerheid van een vaste prijs. Hiermee heb je de zekerheid van een vaste prijs gedurende de looptijd van je contract.

Bekijk je aanbod

Goedkoopste leverancier van energie is niet altijd de voordeligste

Je komt vast allerlei energie aanbiedingen van energieleveranciers tegen. De ene nog goedkoper dan de ander. Juist bij de scherpste aanbiedingen is het slim om alert te zijn op verborgen kosten. Ze bieden bijvoorbeeld een welkomstcadeau dat je later terugbetaalt in je energieprijs. 

We begrijpen daarom dat je verschillende energieleveranciers wilt vergelijken als je een nieuw contract wilt afsluiten. Dat kan heel goed met onze 7 handige tips. Met deze tips schat je goed in wat de kosten zijn voor gas en licht.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Veelgestelde vragen

Wie is de goedkoopste leverancier voor gas water licht?

Wat voor jou de goedkoopste leverancier, hoeft dat nog niet voor een ander te zijn. Zo is het ook met de beste aanbieder. Vind je duurzaamheid belangrijk? Is de prijs voor jou doorslaggevend? Of wil je zeker zijn van goede adviezen en service? Dat bepaalt wat de beste energieleverancier voor jou is.

Hoe lang duurt aansluiten gas water licht?

Staat je verhuisdatum al vast? Dan kun je tot drie maanden voor die tijd al je nieuwe contract bij ons afsluiten. Of geef, als je al klant van ons bent, de verhuizing van je contract vast door. We adviseren je om dat uiterlijk twee weken voor je verhuizing te doen. We beginnen dan met energie leveren op de verhuisdag die je opgeeft. Zo weet je zeker dat je direct gas, water en licht hebt om te klussen.

Hoe vergelijken goedkoopste energieleveranciers?

We begrijpen daarom dat je verschillende energieleveranciers wilt vergelijken als je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Dat kan heel goed met onze 7 handige tips. Je hebt hiermee zelf de controle om een goede schatting te maken wat de kosten zijn voor gas en licht.

Lees meer over energie