Stroom en gas vergelijken

Wat vind jij belangrijk bij het kiezen van de leverancier voor stroom en gas? Vergelijk je alleen de prijs van stroom en gas? Of vergelijk je ook hoe duurzaam de energieleverancier is? Door het uitgebreide aanbod is het niet makkelijk om de beste energieleverancier aan te wijzen. Op deze pagina geven we je tips waar je nog meer op kunt letten bij het vergelijken van de tarieven van stroom en gas.

Bekijk je aanbieding

 • Standaard 3 jaar

  Vattenfall Vaste Prijs Energie

  Oplopende korting op stroom

  • Je krijgt tot 3 jaar stroom en gas met vaste prijzen
  • Je krijgt 10% Blijven Loont-korting op de variabele leveringskosten van stroom
  Meer info
 • Standaard 1 jaar

  Vattenfall Vaste Prijs Energie

  Oplopende korting op stroom

  • Je krijgt tot 1 jaar stroom en gas met vaste prijzen
  • Je krijgt 10% Blijven Loont-korting op de variabele leveringskosten van stroom
  Meer info

Hoe werkt het vergelijken van stroom en gas

Houd je contract bij de hand wanneer je de tarieven van stroom en gas gaat vergelijken. Je weet dan wat je nu betaalt. Bij de prijsvergelijker moet je voor stroom en gas de volgende gegevens invullen:

 • Je postcode en huisnummer
 • Je verbruik voor stroom en gas
 • Je hebt een enkele of dubbele meter.

Aan de hand van bovengenoemde gegevens krijg je een overzicht met de resultaten. Deze resultaten kun je vergelijken met je huidige contract.

Let goed op het geschetste maandbedrag. Zijn gas en elektriciteit berekend met je eigen verbruik of op basis van een gemiddeld verbruik? Een goede vergelijking maak je het beste met je eigen energieverbruik als uitgangspunt.

Het is het goed om bij het vergelijken van gas en elektra te kijken naar op welk moment van de dag het tarief laag ligt: ‘s avonds, of juist overdag? Als dit ook het moment is dat je zelf veel verbruikt, zit je goed.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Stroom en gas van Vattenfall

De prijs die je betaalt voor stroom verschilt per energieleverancier. Ook de manier waarop zo'n energieleverancier je stroom opwekt is niet altijd hetzelfde. Als je voor ons kiest, krijg je een scherpe prijs, een passende aanbieding en stroom die zo duurzaam is als je zelf wilt. 

Stroom van ons: samen maken we fossielvrij leven mogelijk

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Daarom zetten we volop in op groene stroom. Die groene stroom wordt hier in Nederland opgewekt uit wind, water en zon. Zo komt er geen CO2 vrij. Omdat er nog niet genoeg groene stroom is voor iedereen, kun je nu ook nog kiezen voor grijze stroom.

Het stroometiket: hier zie je waar je stroom vandaan komt

Het stroometiket laat zien met welke energiebronnen onze stroom in 2021 is opgewekt. Je ziet ook wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is. Bij Vattenfall Groep Nederland wordt een steeds groter deel van de stroom duurzaam opgewekt. In 2017 was het ruim 22% en in 2021 zitten we al boven de 70%. Bekijk ons stroometiket

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste stroom en gas vergelijken?

Een goede vergelijking maak je het beste met je eigen energieverbruik als uitgangspunt. Het is ook belangrijk dat je goed weet wat voor jou belangrijk is. Is dat de prijs of wil je een welkomstcadeau? Heb je al je wensen op een rijtje? Dan is vergelijken een stuk gemakkelijker.

Bij welke energieleveranciers kan ik het beste vergelijken?

Je hebt in ons land enorme keuze aan energieleveranciers leveren. Een keuze voor zo’n leverancier is vaak een keuze voor prijs, of voor ervaringen van vrienden en familie. Wij nodigen je uit om als derde overweging onze ambitie mee te nemen: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat betekent dat bijvoorbeeld dat we zorgen dat onze duurzame energie betaalbaar wordt. Ben je al klant bij Vattenfall of word je dat? Dan draag jij aan onze ambitie. Samen krijgen we nu eenmaal meer voor elkaar.

Waar moet ik op letten bij energie vergelijken?

Neem je eigen energieverbruik als uitgangspunt. En wat je per jaar betaalt. Op je jaarnota staan alle kosten vermeld, variabele en vaste kosten.

Meer over stroom en gas