Energielabel woning

Energielabel woning

Een 'energielabel woning' laat een koper of huurder in één oogopslag zien hoe energiezuinig de woning is. De overheid wil er met dit energielabel voor zorgen dat huiseigenaren meer gaan doen om een huis energiezuinig te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van dubbel glas of zonnepanelen. Wij vertellen je er graag meer over.

Energielabel checken

Wat is een energielabel?

Energielabel huis verplicht bij verkoop

Goed om te weten: sinds 2008 is een woningeigenaar verplicht een definitief energielabel van het huis te laten zien bij de verkoop of nieuwe verhuur. Zo weet de nieuwe eigenaar of huurder precies waar hij aan toe is. Wel zo prettig, want: hoe energiezuiniger een huis, hoe lager de energierekening. 

Energielabel woning bepaald door 10 kenmerken

 1. Bouwjaar van de woning
 2. Woningtype (bijvoorbeeld: appartement, hoekwoning)
 3. Soort glas
 4. Gevelisolatie
 5. Dakisolatie
 6. Vloerisolatie
 7. Soort verwarming
 8. Soort warmwatervoorziening
 9. Ventilatiesysteem
 10. Zonnepanelen en zonneboiler

Bij jouw aanvraag van een definitief 'energielabel woning', krijg je vragen over bovenstaande kenmerken van jouw huis. Zoek je oplossingen om jouw energielabel te verbeteren? Goede isolatie, een zuinige ketel en het laten plaatsen van zonnepanelen zorgen ervoor dat jouw huis energiezuiniger wordt. 

Energielabel voor woningen aanvragen doe je zo

Wil je een energielabel voor woningen aanvragen? Wij laten je graag weten hoe dat gaat. Een voorlopig energielabel voor woningen hoef je niet aan te vragen. Sinds 2015 heeft elke woning er namelijk een. Maar als je jouw woning verkoopt of gaat verhuren heb je een definitief energielabel nodig. Hieronder laten we je zien hoe je in 5 stappen een definitief energielabel voor jouw woning aanvraagt.

Aanvragen energielabel voor woningen in 5 stappen geregeld

Een 'energielabel woning' aanvragen is in 5 stappen geregeld. Je kan gewoon online een energielabel aanvragen voor jouw woning.

 1. Log in op energielabelvoorwoningen.nl met jouw DigiD.
 2. Controleer de gegevens die over jouw woning bekend zijn.
 3. Voeg eventueel documenten als bewijs toe.
 4. Kies zelf uit een lijst erkend deskundigen iemand die het bewijs gaat controleren.
 5. Verstuur je gegevens.

Nadat de deskundige jouw aanvraag met bewijs goedkeurt, krijg je het energielabel van de woning in je mailbox. Ook wordt het energielabel geregistreerd in de officiële database op zoekuwenergielabel.nl zodat het altijd op te vragen is. Wel zo prettig.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij jouw wensen past en stel direct jouw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?