1. Home
  2. Energielabels
  3. Energielabel B

Energielabel B: hoe zuinig is dat precies?

Met het energielabel B heb je een huis met het een-na zuinigste energielabel. In een huis met energielabel B zijn net als in een huis met energielabel A veel energiebesparende maatregelen genomen.

Wat is energielabel B?

In de praktijk betekent energielabel B dat je huis goed geïsoleerd is. Niet alleen de buitenmuur, maar ook de vloer en het dak. Net als bij een energielabel A huis. Met een energielabel B huis heb je een zuinige cv-ketel en HR++ glas in de woon- en slaapkamer. Maar energielabel B is nog geen A-label. Om dat te bereiken moet je nog een paar energiebesparende aanpassingen doen. Zoals zonnepanelen op je dak laten plaatsen.

Voordelen energielabel B

Alle kleine en grote aanpassingen helpen om binnen een generatie 100% fossielvrij leven mogelijk te maken. Een huis met energielabel B heeft voldoende isolatie. Niet alleen de buitenmuur, maar ook de vloer en het dak.

  • Je gebruikt in een energielabel B huis minder energie. Dat is beter voor het milieu.
  • En het betekent een lagere energierekening.
  • Je huis met energielabel B verkoop je voor een aanzienlijk hogere prijs dan een huis met energielabel F of G.
  • Huizen met energielabel B staan gemiddeld een maand minder lang te koop.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Verschil energielabel A en B

Energielabel B is dus net als energielabel A een ‘groen’ energielabel. Het verschil tussen energielabel A en B is dat B nét iets minder zuinig is dan energielabel A. In een energielabel B huis zijn al veel energiebesparende maatregelen genomen. Toch is er bij energielabel B nog ruimte voor verbetering.

Misschien heeft je huis nog geen zonnepanelen. Door ze aan te schaffen krijgt je huis meestal alsnog een energielabel A. Dat hangt nog wel af van het type huis waarin je woont. Ben je benieuwd naar de maatregelen die je kunt nemen om naar A te komen? Vul de test op www.verbeterjehuis.nl in en ontvang een persoonlijk advies.

Voordelen zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk de besparing op je energierekening. Andere voordelen van zonnepanelen zijn:

  • Je eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf.
  • De zon is een onuitputtelijke bron van energie.
  • Zonne-energie is schone energie.
3x waarom zonnepanelen

Deel deze pagina

Lees meer over energie