1. Thuis
 2. Energie besparen
 3. Persoonlijk bespaarplan

Het persoonlijk bespaarplan

In jouw persoonlijk bespaarplan geven we je advies om geld te besparen en je huis te verduurzamen. Van kleine kosteloze maatregelen tot grotere energiebesparende stappen. Dit doen we op basis van jouw specifieke woonsituatie. Zo krijg je alleen adviezen waar je écht iets aan hebt.

Lagere energierekening

Door te besparen op je verbruik, bespaar je kosten

Persoonlijk advies

Je krijgt advies waar je écht iets aan hebt

Verduurzaam je huis

Met grote of kleine energiebesparende maatregelen

Ontdek hoe je kan besparen

Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn. We helpen je graag met persoonlijke bespaaradviezen. 

We delen slimme tips om geld te besparen en je huis te verduurzamen. Van kleine kosteloze maatregelen tot grotere energiebesparende stappen. Denk bijvoorbeeld aan koken met de deksel op de pan, het gebruik van een waterbesparende douchekop of het plaatsen van tochtstrips. Maar ook aan het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp.

Persoonlijk advies

We geloven in een persoonlijke aanpak die past bij jouw situatie. Zo maken we de bespaartips niet alleen relevant, maar ook direct toepasbaar. 

Woon je bijvoorbeeld in een koop- of huurhuis? Dit maakt uit, omdat het alleen mogelijk is om een warmtepomp aan te schaffen als je huiseigenaar bent. Als je in een huurhuis woont laten we dit advies achterwege. Zo krijg je alleen adviezen waar je écht iets aan hebt.

Het persoonlijk bespaarplan: zo gemaakt

Je vindt je eigen bespaarplan in Mijn Vattenfall of in de app:

 1. Vul de kenmerken van je huis en huishouden in op je duurzaam profiel
  Je duurzaam profiel vind je op het tabblad 'duurzaam'. Hier stellen we je een aantal vragen over je woonsituatie. Onder andere: wat is het bouwjaar van je huis? En: hoe wordt je huis nu verwarmd? Zo stemmen we ons advies af op jouw situatie. 

  Een groot deel van je profiel is al voor je ingevuld. Het gaat dus vooral om controleren. 

 2. Ontvang jouw persoonlijk bespaarplan
  Ontdek met welke grote of kleine maatregelen je kan besparen. Het is natuurlijk aan jou om te bepalen welke adviezen je wilt toepassen.

 3. Ga aan de slag met de adviezen
  Bespaar op je verbruik en kosten.

   

Tips voor een energiezuiniger huis

Radiatorfolie plaatsen of de eco-knop op je vaatwasser en wasmachine wat vaker gebruiken? Ontdek welke energiebesparende maatregelen voor jou interessant zijn. Vul je duurzaam profiel aan in de app of Mijn Vattenfall en bekijk je persoonlijk bespaarplan.

Naar je bespaarplan

Nog geen klant? Check welke energie het beste bij jou past

Kies voor stroom en/of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. Denk aan: zon, wind en water. Bekijk ons stroometiket om te zien waar onze stroom vandaan komt.

Stel je energieproduct samen

Simpele bespaartips