Windmolen Vattenfall | Vattenfall Energie

Bouwen aan groene stroom

Het liefst waren we gisteren al volledig fossielvrij geweest. Maar er wordt nog niet voldoende groene stroom opgewekt in Nederland. Daarom moeten we bouwen en dat is precies wat wij doen.

We bouwen aan het grootste windpark op zee ter wereld

De realiteit is dat er in Nederland op dit moment nog 85 tot 90 procent van de energie met fossiele brandstoffen wordt opgewekt. Om écht grote stappen te zetten moet er veel meer schone energie worden opgewekt. En dus moet er gebouwd worden om meer fossielvrije stroom te produceren. En juist dat is wat wij doen. Zo bouwen wij bijvoorbeeld op dit moment het grootste windpark op zee ter wereld, zonder subsidie.

Groene stroom voor 2 tot 3 miljoen huishoudens

Wij vinden dat we bij onszelf moeten beginnen. En daarom gaan we de komende jaren veel investeren in de opwek van groene stroom. Stroom die we zelf opwekken in Nederland uit schone bronnen, zoals wind, zon en water. Met onze windparken kunnen we bijvoorbeeld binnen een aantal jaar 2 tot 3 miljoen huishoudens van groene stroom voorzien.

Windmolens op zee | Vattenfall Energie

Elke dag extra groene stroom

De komende 4 jaar bouwen we er per dag voor gemiddeld 2.000 huishoudens aan windstroom bij. En hiermee zetten we een belangrijke grote stap naar onze ambitie om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken.

Doe je mee?

Mocht je vandaag al 100% groene stroom willen, dan kan dat natuurlijk ook. Want ondanks dat er nog veel moet gebeuren, zijn we ook al een tijdje bezig. Zo hebben wij al een aantal wind- en zonneparken waaruit wij je schone energie kunnen leveren.

Deel deze pagina