1. Thuis
  2. Energie besparen
  3. Thuiswerkplek plaatselijk verwarmen

Je thuiswerkplek plaatselijk verwarmen

Thuiswerken is steeds normaler geworden. Het gevolg is vaak wel meer energieverbruik thuis. Plaatselijk verwarmen kan helpen die kosten in de hand te houden. Het levert in elk geval meer comfort op, mogelijk lagere stookkosten en het is vaak makkelijk te regelen. Onze technische adviseurs zetten wat handige tips voor je op een rijtje.

Maak je werkplek thuis comfortabel

Om het lekker warm te hebben, zet je de thermostaat in huis vaak op een behaaglijke stand. Maar dat is niet altijd nodig. Want waarom zou je het hele huis verwarmen, terwijl je overdag misschien maar één ruimte gebruikt? Dan kun je soms beter alleen die ene ruimte gericht (bij)verwarmen. Dan kan je thermostaat, als die zich niet in die ruimte bevindt, op een lagere temperatuur. Zo voorkom je dat je onnodig je hele huis verwarmt en verlaag je je warmteverbruik.

Hieronder staan wat tips om plaatselijk je werkplek wat aangenamer te maken. 

 

Bureaulegger op je bureau

Een bureaulegger leg je onder je laptop. Hij geeft een lekker temperatuurtje af, dus koude handen zijn verleden tijd. De onderlegger heeft een stekkerdraad met een aan-/uitknop. Gemiddeld verbruikt zo’n mat ongeveer 35 watt. Zo kan je verwarming misschien een graadje lager. Interesse in zo’n verwarmde bureaulegger? Gebruik hiervoor je gespaarde punten in Vattenfall Exclusief.

Warmtekussen in je stoel

Lekker warm blijven met een kussen in je rug of om op te zitten? Dat kan met een warmtekussen die verwarmt via een powerbank. Het gemiddelde verbruik is ongeveer 5 watt. Ook met zo’n kussen geldt dat je hierdoor iets kunt spelen met je thermostaat. Wil je ook zo’n aangenaam warmtekussen? We hebben het Sit & Heat plofkussen in Exclusief.

Warmtemat onder je voeten

Een warmtemat op de vloer maakt je voeten en benen heerlijk warm. Het zorgt ervoor dat ook je hele lijf warmer wordt. Een soort lokale vloerverwarming. 

Infrarood paneel

Infrarood om plaatselijk te verwarmen in combinatie met (slimme) radiatorknoppen zetten de meeste zoden aan de dijk. De warmtekussens en matjes maken het lekker comfortabel op plekken waar infrarood geen stralingswarmte geeft. Zoals je voeten of handen.

Thermostaatknoppen voor je radiator

Gebruik thermostaat of  slimme radiatorknoppen. Hiermee stel je de radiatoren in verschillende ruimtes los van elkaar in. Per kamer kies je dus de gewenste temperatuur. Zo kun je bijvoorbeeld alleen je studeerkamer verwarmen en laat je de radiatoren in de kamers waar je niet komt uit. Zo voorkom je onnodig energieverbruik. Slimme radiatorknoppen werken alleen in combinatie met een slimme thermostaat. Je stuurt ze aan via een app. Let op: heb je geen slimme thermostaat? Draai dan in elk geval nooit je radiatoren dicht in de ruimte waar je thermostaat hangt. Deze laat je altijd open staan. Want in deze ruimte bepaalt de thermostaat de temperatuur van je huis.

Direct bericht met advies bij afwijkend verbruik

Als we zien dat je verbruikskosten hoger zijn dan normaal, krijg je van ons een berichtje op je mobiel. Met de persoonlijke bespaartips kun je meteen actie ondernemen. Of maak gebruik van de Duurzaam Wonen Check of Energiescan. Je ontvangt bespaaradviezen die zijn afgestemd op je persoonlijke woonsituatie. 

Zo houd je grip

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Doe je mee?

Meer over slim verwarmen