1. Home
  2. Stroom en gas
  3. Goedkoopste stroom en gas

Goedkoopste stroom en gas

Je zoekt de goedkoopste leverancier van gas en stroom? Logisch, want voor je energie wil je niet teveel betalen.  Met onze energie aanbiedingen zorgen we voor een goede prijs. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Goedkoopste leverancier van gas en stroom

De goedkoopste leverancier van gas en stroom is eigenlijk elke dag anders. Maar wij hebben altijd verschillende interessante energie-aanbiedingen voor je. Je kunt ook ons Modelcontract bekijken en vergelijken. 

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Bij ons stel je zelf je energie samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor ons product Groen uit Nederland en Mix groen gas of voor alleen standaard stroom.

Vertel ons wat je wensen zijn, dan helpen wij je met de energie die bij je past.

Duurzame energiebronnen

Je ben op zoek naar de goedkope stroom en gas. Je kunt je ook afvragen: wat is goedkoper? Op gas of op stroom koken? De komende jaren staan we voor een enorme uitdaging: heel Nederland moet overstappen op duurzame energiebronnen. Bij Vattenfall werken hard om te zorgen dat jij die overstap kunt maken.

Zo is het gas waarmee je je huis verwarmt en je eten kookt, niet meer bij elke leverancier hetzelfde. Bij ons kun je tegenwoordig kiezen uit gewoon aardgas en duurzaam groen gas. Een fossielvrije toekomst kan nu eenmaal niet zonder jou. Met de keuzes die jij elke dag maakt, bepaal je ook onze toekomst.

We belonen klanten die blijven

Elk jaar 5% extra korting op de variabele leveringskosten van stroom. Met een maximum van 25%. Blijven Loont noemen we dat. Je krijgt de korting zolang je klant blijft en aan de voorwaarden voldoet. Lees meer over Blijven Loont

Positieve stappen die we nemen

Bij Vattenfall steken we al onze energie om dat ene doel te bereiken: fossiel vrij leven binnen één generatie. Het is een grote uitdaging. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de positieve stappen die al gezet worden. Zo produceren we steeds meer fossielvrije energie. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken. ​Ga samen met ons op weg. 

Lees meer over de positieve stappen die we al nemen op weg naar fossielvrij leven. 

Het stroometiket: hier zie je waar je stroom vandaan komt

Het stroometiket laat zien met welke energiebronnen onze stroom in 2021 is opgewekt. Je ziet ook wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is. Bij Vattenfall Groep Nederland wordt een steeds groter deel van de stroom duurzaam opgewekt. In 2017 was het ruim 22% en in 2021 zitten we al boven de 70%. Bekijk ons stroometiket

Veelgestelde vragen over stroom en gas

Stroom en gas vastzetten of niet?

Je kunt de prijs van stroom en gas vastzetten. Bij het vastzetten van de energietarieven, heb je een gegarandeerde energieprijs. Dan weet je waar je aan toe bent. Wanneer je de energieprijs niet vastzet, dan kies je voor een variabel tarief. Zijn de energietarieven laag, dan profiteer je daar direct van. Gaan de tarieven omhoog, dan ga je ook meer betalen. De netbeheerkosten en de heffingen van de overheid kun je niet vastzetten.

Prijswijzigingen houden meestal verband met veranderingen in de olieprijs. De prijs voor gas is namelijk gekoppeld aan de olieprijs. Dat betekent wanneer de olieprijs stijgt, de gasprijs ook stijgt. Gas is duurder dan stroom. De energiebelasting vanuit de overheid is ook hoger op gas dan op stroom.

Is gas duurder dan stroom?

Veel mensen hebben het idee dat gas duurder is dan stroom. Dat beeld kun je al snel krijgen als je op je energierekening ziet dat gas de grootste kostenpost is. Gas gebruik je namelijk om te verwarmen en warm te kunnen douchen. Volgens Milieu Centraal betaalde een gezin in 2021 gemiddeld € 980 euro aan gasverbruik. En € 600 aan stroom.

Maar gas en stroom is net als appels en peren vergelijken. Eén kWh stroom is namelijk niet hetzelfde is als één kuub gas. Relevanter is hoeveel energie je apparaten gebruiken per uur. Wil je bijvoorbeeld weten of koken op gas duurder is dan op stroom, lees dan onze tips over koken op inductie.

 

Van gas naar stroom overstappen?

Van gas naar stroom overstappen kan op verschillende manieren. Is je cv-ketel aan vervanging toe? Bekijk dan ook of overstappen op een warmtepomp iets voor je is. 

Woon je in de buurt van een warmtenetwerk, dan kun je misschien stadsverwarming krijgen. Steeds meer wijken in Nederland worden aardgasvrij. Misschien heb je er al iets over gehoord van je eigen gemeente. Elke gemeente legt de plannen voor het aardgasvrij maken van wijken vast in een warmtetransitievisie. Kijk hier of en wanneer je gemeente aardgasvrij wordt.

Meer over stroom en gas