Vrouwen in kledingwinkel

Tips voor een goed werkend luchtgordijn

Waarom staat het luchtgordijn aan terwijl het vandaag niet hoeft? En waarom maakt dat ding zoveel lawaai? Het zijn vragen waar veel mkb’ers mee worstelen. Zo ook de eigenaar van een leuke kledingzaak in Utrecht. Gelukkig kon ik hem helpen met een paar goede tips.

Tip 1: Plaats de thermostaat op een goede plek

Het luchtgordijn bij de voordeur van deze kledingzaak wordt aangestuurd door een thermostaat in de winkel. Deze thermostaat hangt aan een muur onder een raam. Dat is geen goede plek. Hij wordt beïnvloed door de koudeval van lucht die langs het glas komt en hij hangt ook nog eens in de koude luchtstroom van een nabij geplaatste airco. De thermostaat meet daardoor altijd een lagere luchttemperatuur en vraagt warmte. Het gevolg: het luchtgordijn geeft warmte af en de airco moet deze warme lucht weer koelen. Dit probleem is gemakkelijk te verhelpen door de thermostaat te verplaatsen.

Tip 2: Kies de juiste luchtsnelheid

Het luchtgordijn in de winkel maakt behoorlijk veel lawaai. Dit heeft te maken met de luchtsnelheid. De eigenaar kan de luchtsnelheid van het gordijn eenvoudig aanpassen, waardoor deze minder lawaai maakt en desondanks goed werkt.

Besparing en een beter winkelcomfort

Met deze twee kleine aanpassingen bespaart de winkeleigenaar flink op zijn elektriciteitsverbruik. Het luchtgordijn werkt goed, maakt minder lawaai en produceert alleen warmte op momenten dat het nodig is. Tegelijkertijd hoeft de airco nu niet meer onnodig de warme lucht van het luchtgordijn weg te koelen. Dankzij deze simpele tips hoeft de eigenaar zich niet meer te ergeren en hebben de klanten een beter winkelcomfort!

Lees ook onze tips over energiebesparing met een bewust deurbeleid

We denken graag met je mee: bel onze Ondernemersdesk

Bel ons op werkdagen tussen 08.00 en 15.00 op 020 89 20 255. We denken graag met je mee.

Interessant artikel?