1. MKB
 2. Energie besparen voor bedrijven
 3. Jouw Kantoor. Jouw Energie.

Jouw Kantoor. Jouw Energie.

Jouw Kantoor. Jouw Energie. oplossingen voor het goed regelen van je energiezaken. We zorgen natuurlijk voor inkoop van je energie. Maar we helpen je ook met verduurzamen en energie besparen op kantoor. Met maatregelen die tegelijkertijd kunnen bijdragen aan het werkcomfort van je werknemers. 

Goed geregeld voor jouw kantoor

Je energiecontract

Bekijk onze aanbiedingen of stel zelf je contract samen.

Inzicht in je verbruik

Met Mijn Vattenfall heb je online inzicht in je verbruik. We sturen je een seintje wanneer je verbruik onverwacht hoger of lager is. Of wanneer je totale energiekosten hoger uitvallen dan normaal.

Regie over je energiezaken

Kies zelf je betaalwijze, betaaldatum en hoe je onze facturen ontvangt. Een e-factuur meteen in je boekhoudpakket? Of één incassodatum voor al je vestigingen? We regelen het zoals je het handig vindt.

Licht doet (ver)wonderen

Duurzame ledverlichting van LuxImprove zorgt bij de Animatie Compagnie voor meer sfeer. 

"Mensen voelen zich thuis bij ons op het werk". Bram Minnes - Directeur

Laat je inspireren

Oplossingen voor meer werkcomfort én verduurzamen

Aandacht voor het welzijn en comfort van je medewerkers is van groot belang. En voorkomt (langdurige) uitval. Daarom wil je zorgen voor een werkomgeving die comfortabel en productief is voor medewerkers en tegelijkertijd energiezuinig. Hoe doe je dit op kantoor? Graag laten we je zien hoe onze oplossingen hieraan kunnen bijdragen.

Handige hulpmiddelen bij het verduurzamen van je kantoor

Man en vrouw zoeken op de computer naar handige hulpmiddelen om te verduurzamen op kantoor

Ontdek je subsidiemogelijkheden voor energiebesparing op kantoor

Verdiep je je al in hoe je energie kunt besparen op kantoor? Bekijk vooraf of je subsidie kunt krijgen voor je investeringen in energiebesparing. Dat kan je kosten voor het verduurzamen van je kantoor aanzienlijk beperken. In onze MKB Subsidiewijzer zie je welke regelingen er allemaal voor je klaarstaan. Zowel landelijk als provinciaal.

Naar de subsidiewijzer

Download onze energiegids

Ontvang gratis onze MKB Energiegids. Boordevol praktische adviezen en tips om energie te besparen. Er staan ook exclusieve deals in. Daarmee wordt energie besparen nog sneller interessant.

Download onze MKB Energiegids

 

Vergelijk je verbruik met branchegenoten

Met de MKB VerbruiksVergelijker vergelijk je het energieverbruik van je bedrijf met dat van branchegenoten. Hoor je bij de collega ondernemers die vooroplopen? Of kun je misschien nóg meer energie besparen op kantoor? Nieuwsgierig?

Bekijk je score

 

Persoonlijk advies over besparen en verduurzamen?

We helpen je graag met energie besparen op kantoor. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze energie-experts.

Vragen over energie besparen op kantoor

Wat doet een kantoor om energie te besparen?

Er zijn veel verschillen van kantoren en dus ook hoe je er energie kunt besparen. Het ene kantoor heeft nog veel kleine ruimtes, de ander bestaat vooral uit kantoortuinen. En alles daar tussenin. In onze MKB Energiegids vind je uitgebreide tips over energie besparen op kantoor.

 • Besparen op kantoorverlichting kan bijvoorbeeld door het installeren van lichtsensors. Maar ook door het vervangen van oude verlichting door led.
 • Kantoorapparatuur, zoals computers, printers en keukenhulpjes, kunnen grote energieverbruikers zijn. Met eenvoudige stappen en het veranderen van gewoontes bezuinig je al snel op het verbruik van kantoorapparatuur.
 • Zo energiezuinig mogelijk verwarmen, koelen en ventileren.
 • Medewerkers betrekken bij energiebesparing en duurzaamheid, zoals het belang van zo min mogelijk printen. Energie besparen doe je samen.

Download onze MKB Energiegids

Waarmee bespaar je het meeste energie?

In veel gevallen kun je op kantoor het meeste energie besparen door verlichting aan te passen. Laat altijd eerst een professioneel lichtplan maken. Daarmee zorg je voor de optimale balans tussen sfeer, comfort, functionaliteit en energiezuinigheid. Andere tips:

 • Vervang oude tl-balken en gloeilampen zoveel mogelijk door ledlampen.
 • Zorg in je bedrijfsruimtes voor voldoende daglicht.
 • Gebruik lichtsensors in vergaderzalen, opslagruimtes, toiletten en vooral gangen.
 • Plaats een tijdschakelaar voor buitenverlichting.
 • Maak medewerkers bewust van energieverbruik en energiebesparing.

Bekijk deze en andere tips

Hoe kun je een kantoor duurzamer maken?

Er zijn veel verschillen tussen kantoren. Hierdoor verschilt het ook per kantoor hoe je energie kunt besparen en daarmee verduurzamen. Het ene kantoor heeft nog veel kleine ruimtes, de ander bestaat vooral uit kantoortuinen. En alles daar tussenin. In onze MKB Energiegids vind je uitgebreide tips over energie besparen op kantoor.

 • Besparen op kantoorverlichting kan bijvoorbeeld door het installeren van lichtsensors. Maar ook het vervangen van oude verlichting door led.
 • Kantoorapparatuur, zoals computers, printers en keukenhulpjes, kunnen grote energieverbruikers zijn. Met eenvoudige stappen en het veranderen van gewoontes bezuinig je al snel op het verbruik van kantoorapparatuur.
 • Zo energiezuinig mogelijk verwarmen, koelen en ventileren.
 • Medewerkers betrekken bij energiebesparing en duurzaamheid, zoals het belang van zo min mogelijk printen. Energie besparen doe je samen.

 • Download onze MKB Energiegids
 • Lees meer over voordelen van een groen gebouw


Welk energielabel moet een kantoor hebben?

Alle kantoorpanden van 100 m2 of groter moeten minimaal energielabel C hebben. Deze eis van de overheid is per 1 januari 2023 ingegaan. Zonder dit keurmerk Energielabel C voor kantoren mag het geen kantoor meer zijn. Heeft je pand energielabel D, E, F of G? Lees dan verder hoe je aan de wettelijke eisen kunt voldoen en energiekosten kunt uitsparen. Samen vinden we een oplossing.

Wat is het verschil tussen energielabel kantoren en energie index kantoren?

Alle kantoorpanden van 100 m2 of groter moeten minimaal energielabel C hebben. Deze eis van de overheid is per 1 januari 2023 ingegaan. Zonder dit keurmerk Energielabel C voor kantoren mag het geen kantoor meer zijn. Heeft je pand energielabel D, E, F of G? Lees dan verder hoe je aan de wettelijke eisen kunt voldoen en energiekosten kunt uitsparen.

Lees meer over energielabel C voor kantoren

De energie-index was een oude methode om het energieverbruik van huizen en bedrijven in kaart te brengen. Deze index wordt niet meer gebruikt. Er wordt nu gewerkt met het energielabel kantoren. Gecertificeerde energie adviseurs rekenen het fossiel energieverbruik uit van je kantoor. Daar komt een getal uit in kWh per m² gebruiksoppervlakte per jaar (kWh/m² jaar).

Lees meer over energielabel C voor kantoren

 

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij het behalen van al je energiedoelen, van kleine besparingen tot grote duurzame stappen.

Zo denken we mee

Ook interessant voor jou