1. MKB
  2. Isolatie

Isoleer je bedrijfspand en bespaar energiekosten

In een goed geïsoleerd bedrijfspand blijft de warmte binnen en de kou buiten. Zo bespaar je op je energievebruik en geniet je van een comfortabel werkklimaat. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Laat je adviseren door de isolatiespecialisten van onze partner Takkenkamp. 

Drie redenen om je bedrijfspand te isoleren

Lager energieverbruik

Energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen

Meer werkcomfort

Je bedrijfspand warmt sneller op in de winter en koelt sneller af in de zomer

Lagere CO₂ uitstoot

Met minder energieverbruik spaar je het klimaat

Welke soorten isolatie biedt Takkenkamp?

Onze partner Takkenkamp biedt oplossingen voor het isoleren van grotere oppervlakten, zoals:

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur heeft veel voordelen. Dat maakt spouwmuurisolatie een hele aantrekkelijke investering. Als je de spouwmuur van je bedrijf laat isoleren, gaat er minder warmte verloren en kun je rekenen op een comfortabele temperatuur. Tocht, vocht en schimmels behoren tot de verleden tijd.

Vloerisolatie

Het isoleren van kruipruimten brengt veel voordelen met zich mee. Als je de vloer laat isoleren heb je nooit meer last van een koude vloer en optrekkend vocht. Bovendien word je energieverbruik lager en krijg je een beter energielabel.

Bodemisolatie

Het isoleren van de bodem is snel geregeld en er komt weinig rommel bij kijken. Bodemisolatie is een oplossing voor veel problemen in de kruipruimte, zoals tocht, vocht en koudeval. Muffe luchtjes en schimmels behoren tot de verleden tijd.

Dakisolatie

Het isoleren van daken zorgt voor meer comfort. De temperatuur is aangenamer én regelmatiger. Dat betekent dat het in de winter warm blijft en in de zomer juist koel. Zo hoef je minder te stoken en te koelen. En heb je minder geluidsoverlast.



Tot 15% korting voor klanten van Vattenfall

Je bespaart bij Takkenkamp flink op de isolatie van je bedrijfspand. Per isolatiemaatregel krijg je 5% korting. Dus als je twee maatregelen combineert krijg je 10% korting en bij drie zelfs 15%.

Vraag een vrijblijvend advies of offerte aan

Goede isolatie betaalt zich terug

"Goede isolatie zorgt voor een continu aangename binnentemperatuur."

Jeroen Peels, Peels Haarmode

Laat je inspireren

Over Takkenkamp

Wij werken samen met duurzame partners. Zoals isolatiespecialist Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers. Hun doel is het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door gebouwen en woningen te verduurzamen. Met meer dan 80 jaar ervaring bieden zij verschillende mogelijkheden voor het isoleren van gevels, vloeren én daken.

Benut fiscaal voordeel en subsidies

De overheid stimuleert isolatie met verschillende fiscale regelingen en subsidies. De belanrgijkste vind je hieronder. Onze partner Subsidiebureau Nederland brengt graag je subsidiekansen in kaart en regelt alles. Van de aanvraag tot de administratieve afhandeling. 

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Als je gebruik maakt van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) betaal je minder belasting. In 2022 is 45,5% van de aanschafkosten aftrekbaar van de fiscale winst. De regeling levert je gemiddeld 11% netto-voordeel op.

Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties – Sportverenigingen (BOSA)

Speciaal voor amateursportorganisaties is er de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties – Sportverenigingen (BOSA). Met deze regeling krijg je 10% aanvullende subsidie voor maatregelen gericht op energiebesparing, zoals ledverlichting.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VVE

Met de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) krijgen (gemengde) Verenigingen van Eigenaars (VVE's), woonverenigingen en wooncoöperaties subsidie voor energieadvies en energiebesparing in hun gebouw(en).

Tip: check gemeentelijk subsidies

Sommige gemeentes bieden subsidies voor projecten en maatregelen gericht op het realiseren van energiebesparing en vermindering van CO₂-uitstoot. Zoals isolatie maatregelen.