1. MKB
  2. Isolatie

Isolatie voor bedrijven: bespaar energiekosten

In een goed geïsoleerd bedrijfspand blijft de warmte binnen en de kou buiten. Zo bespaar je op je energieverbruik en geniet je van een comfortabel werkklimaat. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag vrijblijvend advies aan.

Drie redenen om je bedrijfspand te isoleren

Lager energieverbruik

Energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen*

* Bron: Milieu Centraal

Meer werkcomfort

Je bedrijfspand warmt sneller op in de winter en koelt sneller af in de zomer

Lagere CO₂ uitstoot

Met minder energieverbruik spaar je het klimaat*

Welke soorten isolatie bieden we?

Wij werken samen met isolatiespecialist Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers. Takkenkamp biedt oplossingen voor het isoleren van grotere oppervlakten, zoals:

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur heeft veel voordelen. Dat maakt spouwmuurisolatie een hele aantrekkelijke investering. Als je de spouwmuur van je bedrijf laat isoleren, gaat er minder warmte verloren. Ook heb je minder last van tocht, vocht en schimmels.

Vloerisolatie

Het isoleren van kruipruimten brengt veel voordelen met zich mee. Minder last van een koude vloer en optrekkend vocht bijvoorbeeld. Bovendien kun je je  energieverbruik verlagen. Daarnaast kun je hierdoor ook in aanmerking komen voor een beter energielabel (bron: Milieu Centraal).

Bodemisolatie

Het isoleren van de bodem is snel geregeld en er komt weinig rommel bij kijken. Bodemisolatie is een oplossing voor veel problemen in de kruipruimte, zoals tocht, vocht en koudeval. Reken af met muffe luchtjes en schimmels. 

Dakisolatie

Het isoleren van daken zorgt voor meer comfort. De temperatuur is aangenamer én regelmatiger. Dat betekent dat het in de winter warm blijft en in de zomer juist koel. Zo hoef je minder te stoken en te koelen. En heb je minder geluidsoverlast.€ 100,- korting voor klanten van Vattenfall

Ben je klant van ons? Dan krijg je één keer € 100,- korting als je je bedrijfspand laat isoleren door Takkenkamp.

Vraag vrijblijvend advies of offerte aan

Goede isolatie betaalt zich terug

"Goede isolatie zorgt voor een continu aangename binnentemperatuur."

Jeroen Peels, Peels Haarmode

Laat je inspireren

Over Takkenkamp

Wij werken samen met partners die oplossingen bieden om te verduurzamen. Zoals isolatiespecialist Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers. Hun doel is het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door gebouwen en woningen te verduurzamen. Met meer dan 80 jaar ervaring bieden zij verschillende mogelijkheden voor het isoleren van gevels, vloeren én daken.

Benut fiscaal voordeel en subsidies

De overheid stimuleert isolatie met verschillende fiscale regelingen en subsidies. De belangrijkste vind je hieronder. Onze partner Subsidiebureau Nederland brengt graag je subsidiekansen in kaart en regelt alles. Van de aanvraag tot de administratieve afhandeling. 

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Als je gebruik maakt van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) betaal je minder belasting. In 2024 is 40% van de aanschafkosten aftrekbaar van de fiscale winst. De regeling levert je gemiddeld 10% netto-voordeel op.

Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties – Sportverenigingen (BOSA)

Speciaal voor amateursportorganisaties is er de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties – Sportverenigingen (BOSA). Met deze regeling krijg je 20% aanvullende subsidie voor maatregelen gericht op energiebesparing, zoals ledverlichting.

Tip: check gemeentelijk subsidies

Sommige gemeentes bieden subsidies voor projecten en maatregelen gericht op het realiseren van energiebesparing en vermindering van CO₂-uitstoot. Zoals isolatie maatregelen.

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij het behalen van al je energiedoelen, van kleine besparingen tot grote duurzame stappen.

Zo denken we mee