1. MKB
  2. Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen voor het mkb: stroom opwekken met je eigen bedrijf

Zonnepanelen zijn een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Met zonnepanelen voor het mkb wek je stroom op met je bedrijf, 100% fossielvrij (bron: Milieu Centraal). Daarmee doe je een duurzame investering met een hoog rendement. Zo bespaar je op je energierekening.

Waarom zonnepanelen voor je bedrijf?

Duurzaam ondernemen

Je zet een belangrijke stap richting fossielvrij leven

Slimme investering

Je verdient zonnepanelen terug doordat je direct bespaart op stroomkosten

Belastingvoordeel

Je profiteert mogelijk van belastingvoordeel en/of subsidies

Vraag offerte aan voor zakelijke zonnepanelen

Wil je zonnepanelen op het dak van je bedrijf laten plaatsen? En wil je weten wat zonnepanelen kosten? Vul direct ons korte formulier in. Een van onze experts belt je dan over de prijzen en mogelijkheden bij onze partner Solease. Je kiest zelf op welke dag en tijd het uitkomt.

Offerte aanvragen

Wat is slimmer: kopen of huren?

Zonnepanelen zijn een goede investering. Maar misschien twijfel je nog door de kosten ervan? Maak je geen zorgen. Je hoeft zonnepanelen niet te kopen, je kunt ze ook huren. Onze experts kijken goed naar de situatie van je bedrijf en adviseren wat het slimste is, kopen of huren.

Ik wil graag advies over kopen of huren

Solease: zorgeloos zonnepanelen voor je bedrijf

Natuurlijk wil je zeker zijn dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van je zonnepanelen. En dat je geholpen wordt als je hulp nodig hebt. Voor de verkoop en verhuur van zonnepanelen werken we samen met Solease. Al jaren legt deze duurzame organisatie Nederlandse daken vol. Ze bieden zonnepanelen met een verwachte levensduur van 25 jaar, een uitstekende vermogensgarantie en een productgarantie van tien jaar bij aanschaf. Ook krijg je een uitgebreide en flexibele service.

Belastingvoordeel en subsidies bij zonnepanelen

Als je zonnepanelen koopt heb je mogelijk een fiscaal voordeel. Of je kunt subsidie krijgen. Zo zijn er regelingen voor klein- én grootverbruik, zowel nationaal als lokaal. Het is de moeite waard om te kijken of je in aanmerking komt.

Weten of jij belastingvoordeel of subsidie krijgt?

Vraag aan je belastingadviseur hoe het precies zit. Of lees meer over belastingvoordeel en subsidies bij zonnepanelen.

Direct checken of jouw bedrijf subsidie kan krijgen? Vul onze MKB Subsidiewijzer in. Of laat je persoonlijk adviseren door onze partner Subsidiebureau Nederland.

Meer over belastingvoordeel en subsidies

Salderen, ook voor het mkb

Heeft je bedrijf een kleinverbruikaansluiting van maximaal 3 x 80 ampère? Dan heb je recht op saldering: de door jouw bedrijf teruggeleverde zonne-energie verrekenen we met je verbruik. Salderen is dus niet alleen voor particulieren. Meer weten?

Lees over salderen

Lees meer over zonne-energie

Bij zonnepanelen komt veel kijken. Wil je er alles over weten voordat je ze aanvraagt? Klik dan op onderstaande onderwerpen om meer te leren.

Ga voor fossielvrij leven en ondernemen