Vrouw vouwt kleding in kledingwinkel

Bespaar flink met een bewust deurbeleid

Winkels en horecagelegenheden met een grote open pui kunnen tot 35 procent besparen op hun energieverbruik door de opening kleiner te maken. Dat concludeerde de Brabantse Milieufederatie na onderzoek naar de relatie tussen openstaande deuren en het energieverbruik in de Tilburgse binnenstad. Door één deur op koude dagen dicht te doen bijvoorbeeld, of door te kiezen voor een lagere deur. Ook een optie voor jou? Of misschien kunnen je deuren wel helemaal dicht.

Schuifdeuren

In Amsterdam werd onlangs een drogisterij voorzien van een schuifdeur in combinatie met een luchtgordijn dat pas werd ingeschakeld als de deur openschoof. Milieucentrum Utrecht concludeerde dat deze combinatie zorgde voor een besparing van maar liefst 43 procent op de energiekosten. Opvallend was dat de gemeten bezoekersaantallen voor en na de installatie op hetzelfde peil bleef. Er was ook geen verschil in het aantal betalende bezoekers van de winkel in vergelijking met andere vestigingen

Luchtbuffers

Veel mensen zien luchtgordijnen als energieverspilling. Vooropgesteld, het ene luchtgordijn is het andere niet. Er zijn zuinige HR-varianten op de markt, maar duidelijk is dat een dichte deur bijna altijd minder energie kost. Tenzij je zaak zoveel klanten trekt, dat de deur bijna continu open staat. In dat geval is een luchtgordijn uit een goed geïnstalleerde blazer, zo gek nog niet.

Enorme energiebesparing

De totale energiebesparing die bij een gesloten of besparend deursysteem kan worden gehaald is in elk geval enorm. Volgens onderzoeksbureau Ecofys hadden in 2010 maar liefst 97.000 winkels en 42.000 horecagelegenheden een bedrijfsvoering met open deuren.

Je kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 08.00 tot 15.00 uur op 020 89 20 255. Wij zijn er voor jou.

Interessant artikel?