Bespaar flink met een bewust deurbeleid

Winkels en horecagelegenheden met een grote open pui besparen tot 35% op hun energieverbruik door de deuropening kleiner te maken. Dat concludeerde de Brabantse Milieufederatie na onderzoek naar de relatie tussen openstaande deuren en het energieverbruik in de Tilburgse binnenstad. Door één deur op koude dagen dicht te doen bijvoorbeeld, of door te kiezen voor een lagere deur. Of misschien kunnen je deuren wel helemaal dicht.

Schuifdeuren

In Amsterdam is een drogisterij voorzien van een schuifdeur in combinatie met een luchtgordijn dat pas wordt ingeschakeld als de deur openschuift. Milieucentrum Utrecht concludeerde dat deze combinatie zorgt voor een besparing van maar liefst 43% per jaar op de energiekosten. Opvallend is dat de gemeten bezoekersaantallen voor en na de installatie op hetzelfde peil bleef. Er is ook geen verschil in het aantal betalende bezoekers van de winkel in vergelijking met andere vestigingen.

Luchtbuffers

Veel mensen zien luchtgordijnen als energieverspilling. Maar het ene luchtgordijn is het andere niet. Er zijn zuinige HR-varianten op de markt. Welke je ook kiest, een dichte deur kost bijna altijd minder energie. Gaat je deur door de aanloop van klanten de hele dag open en dicht, dan is een luchtgordijn uit een goed geïnstalleerde blazer een goede optie.

Enorme energiebesparing

De totale energiebesparing die je bij een gesloten of besparend deursysteem haalt is enorm. Volgens onderzoeksbureau Ecofys hadden in 2010 maar liefst 97.000 winkels en 42.000 horecagelegenheden een bedrijfsvoering met open deuren.

Deel deze pagina

We denken graag met je mee

De experts van onze Ondernemersdesk zitten voor je klaar. Ze beantwoorden graag je energievragen. Bel ons gerust op werkdagen tussen 08.00 tot 15.00 op 020 89 20 255. Of bezoek de pagina van onze Ondernemersdesk.