Energienota betalen

De energierekening. We leggen uit hoe die is opgebouwd.

Je betaalt de energierekening aan jouw energieleverancier. Het lijkt dus logisch dat het bedrag dat op jouw energierekening staat ook voor de energieleverancier is. Toch is dat niet zo. We lichten het toe.

Uitleg energierekening

Een uitleg energierekening helpt als je energieleveranciers wilt vergelijken. We adviseren je goed naar de specifieke tarieven te kijken zodat je alle afzonderlijke tarieven met elkaar vergelijkt. In Mijn contract, zie je precies wat je betaalt. Daar vind je ook de tarieven terug die hieronder vermeld staan.

Zo zorg je ervoor dat je geen appels met peren vergelijkt.

Je betaalt een deel aan ons, je netbeheerder en de Rijksoverheid

Hier zie je voorbeeld. Deze verdeling geldt bij een gemiddeld energieverbruik van 2.750 kWh en 1.300 m3.


Energierekening berekenen? Handig om te weten hoe we een termijnbedrag berekenen

De energierekening berekenen? Dan is het goed om te weten hoe wij jouw termijnbedrag berekenen. We leggen het graag uit. Lees verder op: Jouw termijnbedrag, samen zorgen we ervoor dat het goed bij jou past.

Energierekening berekenen

Niet alleen de tarieven hebben invloed op jouw energierekening. Ook jouw energieverbruik bepaalt wat je betaalt. We leggen uit welke invloed je zelf hebt op jouw energierekening.

Energierekening

Je hebt zelf geen invloed op de energietarieven, wel op jouw termijnbedrag

Elk jaar, in januari en in juli kunnen de variabele leveringstarieven wijzigen. Soms is het nodig jouw termijnbedrag hierop aan te passen. Natuurlijk infomeren wij je dan persoonlijk. zo voorkomen we verrassingen op jouw jaarafrekening. Wil je liever zekerheid. Kies dan voor contract met een vaste prijs. Kijk in Mijn Vattenfall of er een aanbod voor je klaar staat, of neem contact met ons op. We helpen je graag. 

Zo houd je grip op jouw energierekening

Niet alleen een tariefswijziging, maar ook een verandering in jouw energieverbruik heeft invloed op je energierekening. Daarom is het goed jouw termijnbedrag aan te passen zodra je energieverbruik verandert. Weet je niet precies of jouw verbruik veranderd is? Laat je online adviseren. Heb je Mijn Vattenfall, dan helpen wij je graag met onze seintjes: een mailtje waarin we aangeven of jouw termijnbedrag past bij jouw energieverbruik. 

Zo houden we samen grip op jouw energierekening.

Energierekening verlagen willen we allemaal

'Energie die je niet verbruikt kost je niets'. Beetje flauw misschien. Maar toch is niet iedereen zich ervan bewust dat je zelf veel invloed hebt op je energierekening. Door minder energie te gebruiken. en door inzicht te krijgen in energieverbruik. Natuurlijk helpen we hier graag bij:

  1. Mijn Verbruik; inzicht in jouw energieverbruik
  2. Onze gratis Energiescan; praktische en simpele bespaartips bij jou thuis
  3. Online tips om energie te besparen

Vattenfall energierekening betalen

We begrijpen dat je zelf wilt bepalen wanneer je de energierekening betaalt. Betaal je met automatische incasso, dan bepaal je bij ons zélf jouw betaaldag. Pas de betaaldatum eenvoudig aan via Mijn gegevens.

Zelf energie opwekken

Natuurlijk is er eerst een investering nodig. Maar daarna is zelf energie opwekken gunstig voor jouw energierekening. De zelf opgewekte energie maak je namelijk meteen zelf op. En heb je over? Dan kun je deze energie aan ons terugleveren tegen een aantrekkelijke vergoeding. Lees alles over zonne-energie

Interessant artikel?