1. Home
  2. Kennis
  3. Energielabel F

Energielabel F: hogere energiekosten

Energielabel F is het op een na minst energiezuinige label voor huizen. Het energielabel is roodgekleurd en staat voor ‘hoog energieverbruik'. In deze energie klasse f zijn nog weinig energiebesparende maatregelen genomen. Met enkele energiebesparende maatregelen bespaar je niet alleen op je energierekening, maar is het ook goed voor het milieu.

Een energielabel F-huis verspilt veel energie

In een energielabel F-woning wordt veel energie verspild. Dit is waarschijnlijk het gevolg van het gemis aan behoorlijk wat energiebesparende maatregelen. In je huis is stap 1 het tegengaan van energieverspilling door grote en kleine energiebesparende maatregelen in en om je huis toe te passen. Je merkt sneller een positief effect dan in een huis waar al veel energiebesparende maatregelen zijn getroffen. Denk aan maatregelen als het isoleren van de spouwmuur of het aanbrengen van dubbelglas. Zo zorg je dat de temperatuur veel langer comfortabel blijft. Door deze energiebesparende maatregelen te nemen, krijg je een hoger energielabel.

De energiebesparende maatregelen die je kunt nemen in jouw energielabel-F-huis

Een energiezuiniger huis scheelt veel geld: een flinke maatregel kan je honderden euro’s per jaar schelen. Weet je niet goed waar je moet beginnen? In het artikel 'energielabel woning' vind je de 10 kenmerken waarop een huis wordt beoordeeld om een energielabel te ontvangen. Neem de punten door en check welke punten je kan afstrepen en welke maatregelen je nog moet nemen.  

Voor een advies op maat vul je de test in op verbeterjehuis.nl en zie welke energiebesparende maatregelen je in huis toe kunt passen. Je ziet per maatregel hoeveel geld je hieraan kwijt bent en hoe lang het duurt om deze investering terug te verdienen. Maaf ook welk effect de maatregel heeft op de energiezuinigheid van je huis. Zo wordt energie besparen je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. 

 

Wat betekent energielabel F?

Energielabel F is het op een-na laagste energielabel dat je voor je huis krijgt. Het energielabel is roodgekleurd en staat voor ‘hoog energieverbruik'. Nederland doet er van alles aan om huizen energiezuiniger te maken. Ontwikkelaars bouwen nieuwbouwhuizen steeds vaker direct volgens energielabel A normen. Hierdoor hebben steeds minder huizen een energielabel F. Op dit moment heeft al meer dan 50% van de huizen in Nederland energielabel C of hoger.

Deel deze pagina

Lees meer over energie