1. Home
  2. Kennis
  3. Energielabel D

Energielabel D: precies in het midden

Energielabel D is het meest gemiddelde label – het valt precies tussen de andere energielabels in. De energielabel D-klasse heeft de ambitie om verder te denken en te inspireren om energiezuinig te zijn. Huizen met energielabel D hebben ruimte tot verbetering.

Een energielabel D huis? Ruimte voor verbetering

Als je een energielabel D huis hebt, dan zit je al op de goede weg. Maar er is in zo'n energielabel D huis nog genoeg ruimte voor energiebesparende verbeteringen. Het kan nog zuiniger. Het is voordelig om deze energiebesparende maatregelen te nemen. 

Een huis dat energiezuinig is, brengt minder kosten met zich mee. Je energierekening daalt doordat je minder energie hoeft te verbruiken voor hetzelfde resultaat. Onderzoek van de Tilburg Universiteit laat zien dat een huis met een hoger energielabel ook nog eens voor meer verkocht wordt. Kortom, je huis wordt meer waard. 

Hoe maak ik mijn energielabel D huis zuiniger?

Typische energiebesparende maatregelen die in een energielabel D, E, F- of G woning vaak nog niet genomen zijn, zijn:

Door deze punten in huis nu wel aan te pakken, wordt je huis energiezuiniger. Zo werk je naar een hoger energielabel toe.

Vul op verbeterjehuis.nl een energietest in. Op basis van je resultaat ontvang je een schatting van het energielabel dat nu past bij je huis. En een op maat gemaakt advies voor energiebesparende maatregelen, zodat je meteen aan de slag kan.

Wat betekent energielabel D?

Energielabel D is het meest gemiddelde label. Het label hoort niet tot de groep labels voor energiezuinige huizen. Het energielabel heeft de kleur geel en hoort dus ook niet bij de groep ‘rode’ energielabels. Energielabel D valt hier een beetje tussenin. Het energielabel C lijkt in de praktijk steeds vaker de standaard te worden. Zo heeft 50% van de woonhuizen tegenwoordig een energielabel C of hoger gekregen van de overheid. 

Deel deze pagina

Lees meer over energie