1. Home
  2. Kennis
  3. 4x handige energiebesparende producten

4x handige energiebesparende producten

Energie besparen is om verschillende redenen een goede zaak. Je bespaart niet alleen op je energierekening, maar zet ook een eerste stap naar een duurzame levensstijl. Maar hoe bespaar je nou gemakkelijk energie? Om je op weg te helpen zetten we vier handige energiebesparende producten op een rijtje.

1. Brennenstuhl stekkerdoos kent vele gebruiksopties

De Brennenstuhl stekkerdoos heeft vijf ingangen die je allemaal afzonderlijk bedient. Zo schakel je de apparaten die je niet gebruikt per individueel apparaat uit. Op deze manier voorkom je sluipverbruik. Daarnaast is de stekkerdoos zo ingedeeld dat er ook plaats is voor adapterstekkers. De stekkerdoos is door het gebruik van speciaal kunststof erg sterk. Daarnaast is het met behulp van de kabelhouders en montagegaten mogelijk om de stekkerdoos op verschillende manieren en plekken te bevestigen. Deze stekkerdoos maakt energie besparen dus niet alleen gemakkelijker, maar kan ook op veel verschillende manieren gebruikt worden.

2. Radiator ontluchter met opvangbak - ontluchten zonder geknoei

Een radiator die niet goed warm wordt of een tikkend geluid maakt kan heel vervelend zijn. Je kan dit gemakkelijk verhelpen door je radiator te ontluchten met een radiator ontluchter. Daarmee is de kous helaas nog niet af. Doordat er water vrijkomt, moet je na het ontluchten van jouw radiator in de meeste gevallen met doeken aan de slag om het water op te vegen. De radiator ontluchter met opvangbak vangt het water dat vrijkomt bij het ontluchten op. Zo voorkom je natte vloeren, nat tapijt en/of natte gordijnen.

Je bedient de ontluchter door aan de grote knop aan de zijkant van het apparaatje te draaien. De ontluchter heeft een universele fitting, waardoor deze op alle radiatoren te gebruiken is.

3. Tochtstrip – efficiënt en gemakkelijk

Met een tochtstrip stop je gemakkelijk die vervelende tocht. Niet alleen comfortabel, maar doordat minder warmte verloren gaat bespaar je ook nog eens op energie. Tochtstrip kopen? Via het Exclusief spaarprogramma is een tochtstrip met E-profiel beschikbaar. Hiermee dicht je gemakkelijk kieren van 1-3 mm. Effectief en gemakkelijk aan te brengen, precies zoals je van een tochtstrip verwacht.

Wil je het isoleren helemaal groots aanpakken, dan kun je via het Exclusief spaarprogramma ook kiezen voor een isolatiebox. Deze box draag direct bij aan het wooncomfort en levert ook nog eens een lagere energierekening op. Deze box bestaat uit 2 pakketten radiatorfolie, twee tochtstrippen met P-profiel, een brievenbusborstel, 2 deurdrangers en zelfklevende buisisolatie. 

4. Digitale tijdschakelaar helpt energieverbruik apparaten te managen

De EcoSavers digitale tijdschakelaar is een must-have om handig energie te besparen. Met deze digitale schakelklok schakel je verschillende apparaten aan- en uit op specifieke momenten van de dag. Gebruik je jouw tv alleen ’s avonds? Dan gebruik je de digitale tijdschakelklok om je tv alleen ’s avonds in te schakelen. Zo beperk je het energieverbruik van je apparaten tot een minimum.

Speciaal voor onze klanten Exclusief

Onze klanten verdienen iets extra's en dat doen we met Exclusief. Met Exclusief spaar je voor leuke cadeaus en profiteer je van leuke voordelen. Meedoen is heel eenvoudig. Met je Mijn Vattenfall account meldt je je gratis aan. 

Meer over Exclusief

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met de Vattenfall Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker. 

Download de app

Deel deze pagina

Lees meer over energie