1. Home
  2. Kennis
  3. 4x handige energiebesparende producten

4x handige energiebesparende producten

Energie besparen is om verschillende redenen een goede zaak. Je bespaart niet alleen op je energierekening, maar zet ook een eerste stap naar een duurzame levensstijl. Maar hoe bespaar je nou gemakkelijk energie? Om je op weg te helpen zetten we vier handige energiebesparende producten op een rijtje.

1. Brennenstuhl stekkerdoos kent vele gebruiksopties

De Brennenstuhl stekkerdoos heeft vijf ingangen die je allemaal afzonderlijk bedient. Zo schakel je de apparaten die je niet gebruikt per individueel apparaat uit. Op deze manier voorkom je sluipverbruik. Daarnaast is de stekkerdoos zo ingedeeld dat er ook plaats is voor adapterstekkers. De stekkerdoos is door het gebruik van speciaal kunststof erg sterk. Daarnaast is het met behulp van de kabelhouders en montagegaten mogelijk om de stekkerdoos op verschillende manieren en plekken te bevestigen. Deze stekkerdoos maakt energie besparen dus niet alleen gemakkelijker, maar kan ook op veel verschillende manieren gebruikt worden.

2. Grip op je energieverbruik met deze thermostaat

Met deze thermostaat van Honeywell krijg je eenvoudig grip op je verbruik in huis.z

Een comfortabele temperatuur in huis, maar alleen als het nodig is? De Honeywell Lyric T6 is een slimme thermostaat die je meteen helpt energie te besparen. De thermostaat weet namelijk precies wanneer er wel en niet verwarmd moet worden. Hij leert zélf hoelang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is. Zo wordt het altijd de juiste temperatuur, op de door jou ingestelde tijd. De thermostaat is te bedienen via het touchscreen of via de Lyric app op je smartphone of tablet.

3. Tochtstrip – efficiënt en gemakkelijk

Met een tochtstrip stop je gemakkelijk die vervelende tocht. Niet alleen comfortabel, maar doordat minder warmte verloren gaat bespaar je ook nog eens op energie. Tochtstrip kopen? Via het Exclusief spaarprogramma is een tochtstrip met E-profiel beschikbaar. Hiermee dicht je gemakkelijk kieren van 1-3 mm. Effectief en gemakkelijk aan te brengen, precies zoals je van een tochtstrip verwacht.

Wil je het isoleren helemaal groots aanpakken, dan kun je via het Exclusief spaarprogramma ook kiezen voor een isolatiebox. Deze box draag direct bij aan het wooncomfort en levert ook nog eens een lagere energierekening op. Deze box bestaat uit 2 pakketten radiatorfolie, twee tochtstrippen met P-profiel, een brievenbusborstel, 2 deurdrangers en zelfklevende buisisolatie. 

4. Breng je energieverbruik in kaart met deze HomeWizard Wi-Fi P1 meter

Deze HomeWizard Wi-Fi P1 meter is een apparaatje dat je simpelweg in je slimme meter klikt om zo inzicht in je stroomgebruik, teruglevering en gasverbruik te krijgen. Hij is tot op minuten nauwkeurig en werkt met elke slimme meter. Bekijk bijvoorbeeld wat je nu verbruikt, of naar de geschiedenis van het huis en vergelijk je verbruik over dagen, weken, maanden en jaren. De app kan nauwkeurige berekeningen geven van jouw energiefactuur aan de hand van je tarieven, zodat je weet wat je kunt verwachten. De Energy app is gratis te gebruiken.
De uitbreiding, Energy+ geeft je exclusieve functies bovenop de gratis Energy app functionaliteit, en helpt je met nog meer inzicht verkrijgen en het detecteren van ongebruikelijke situaties. Dit kost 0,99 per maand. 

Heb je zonnepanelen? Dan kan de P1-meter je laten zien wat je van het net gebruikt, hoeveel je teruglevert aan het net, het netto verbruik van je woning en kan je van andere aanvullende informatie voorzien.

Speciaal voor onze klanten Exclusief

Onze klanten verdienen iets extra's en dat doen we met Exclusief. Met Exclusief spaar je voor leuke cadeaus en profiteer je van leuke voordelen. Meedoen is heel eenvoudig. Met je Mijn Vattenfall account meldt je je gratis aan. 

Meer over Exclusief

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met de Vattenfall Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker. 

Download de app

Deel deze pagina

Lees meer over energie