Slimmer en duurzamer omgaan met energie? Wij helpen u daarbij

De energiemarkt is altijd in beweging. Daarom is het belangrijk om de ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Ons team van marktexperts doet dit continu en weet daardoor precies wat er speelt, zodat u goed op de hoogte bent om slimme inkoopbeslissingen te nemen en daarmee kosten te besparen.

Wij houden u op de hoogte

Met alerts en diensten

We delen onze kennis over duurzame ontwikkelingen, prijs- en markt­informatie, subsidies en overheidsmaatregelen graag met u, zodat u uw inkoopstrategie kunt verbeteren. Met meerdere alerts en diensten houden onze experts u proactief op de hoogte van de recente markt- en prijsontwikkelingen.

Onze alerts

  • Eén van die alerts is ons prijsalert als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs. We laten het u direct weten als u energie kunt inkopen tegen een lagere prijs dan uw huidige contract.
  • Daarnaast geven we u een signaal bij afwijkend energieverbruik. Wij analyseren uw energieverbruik en als we een afwijking zien, ontvangt u direct een e-mail.
  • Een andere alert is ons MarktRapport. Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt.

Highlight uit MarktRapport van deze week

Week 41:

De gasprijs is gedaald na de mededeling van Poetin dat Rusland meer gas gaat leveren richting Europa. De vraag is echter voor hoe lang, aangezien de krapte op de markt niet opgelost lijkt.

"Gasprijs laat sinds lange tijd daling zien, krapte echter niet opgelost"

Rick Marsman & Gitte Janssen, Marktexperts Markt Expertise Desk

Benieuwd naar deze en alle andere ontwikkelingen op de energiemarkt? U leest het in dit MarktRapport, een initiatief van de Markt Expertise Desk van Vattenfall.

Energie Update 12 oktober 2021

Onlangs heeft de Markt Expertise Desk van Vattenfall een online kennissessie georganiseerd over de recente ontwikkelingen op de energiemarkt. Bekijk de online sessie terug en kom alles te weten over de recente prijsontwikkelingen.

Wij delen graag onze kennis over de energiemarkt

Duurzame oplossingen voor uw bedrijf

Door het gebruik van duurzame energie draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. Onze marktexperts adviseren u bij het verduurzamen.

Bekijk onze oplossingen

Slim inkopen van uw energie

U wilt uw kosten graag zo laag mogelijk houden. Door uw energie op een slimme manier in te kopen, bespaart u op uw energiekosten. Maar hoe zit dat precies?

Lees alles over energie-inkoop

Onze energie-experts staan voor u klaar!

Vrijblijvend zakelijk advies

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie