Slimmer en duurzamer omgaan met energie? Wij helpen u daarbij

De energiemarkt is altijd in beweging. Daarom is het belangrijk om de ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Ons team van marktexperts doet dit continu en weet daardoor precies wat er speelt, zodat u goed op de hoogte bent om slimme inkoopbeslissingen te nemen en daarmee kosten te besparen.

Wij houden u op de hoogte

Met alerts en diensten

We delen onze kennis over duurzame ontwikkelingen, prijs- en markt­informatie, subsidies en overheidsmaatregelen graag met u, zodat u uw inkoopstrategie kunt verbeteren. Met meerdere alerts en diensten houden onze experts u proactief op de hoogte van de recente markt- en prijsontwikkelingen.

Onze alerts

  • Eén van die alerts is ons prijsalert als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs. We laten het u direct weten als u energie kunt inkopen tegen een lagere prijs dan uw huidige contract.
  • Daarnaast geven we u een signaal bij afwijkend energieverbruik. Wij analyseren uw energieverbruik en als we een afwijking zien, ontvangt u direct een e-mail.
  • Een andere alert is ons MarktRapport. Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt.

Volg de energieprijzen met het MarktRapport

De ontwikkeling van de elektriciteits- en gasprijzen is afhankelijk van verschillende factoren. Bent u benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? U leest het in het MarktRapport. Het MarktRapport is de wekelijkse nieuwsbrief van de Markt Expertise Desk voor de grootzakelijke markt.

Highlight week 47:

De prijzen op de gasmarkt zijn blijven steken op een extreem hoog niveau. Dat komt doordat duidelijk is geworden dat de kans nihil is dat er deze winter gas door de Nordstream 2 pijpleiding wordt geleverd. En doordat er tegelijkertijd een koude periode met weinig wind aankomt.

"Gasprijzen gaan op en neer, maar blijven extreem hoog."

Rick Marsman & Gitte Janssen, Marktexperts Markt Expertise Desk

Energie Update 12 oktober 2021

Onlangs heeft de Markt Expertise Desk van Vattenfall een online kennissessie georganiseerd over de recente ontwikkelingen op de energiemarkt. Bekijk de online sessie terug en kom alles te weten over de recente prijsontwikkelingen.

Wij delen graag onze kennis over de energiemarkt

Slim inkopen van uw energie

U wilt uw kosten graag zo laag mogelijk houden. Door uw energie op een slimme manier in te kopen, bespaart u op uw energiekosten. Maar hoe zit dat precies?

Alles over slim inkopen

Wij helpen uw bedrijf te verduurzamen

Het vergroenen van uw grootverbruik energie is een slimme keuze als u een duurzame stap wilt zetten. Ondernemen met 100% groene energie kan op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen welke hernieuwbare bron uw energie opwekt en waar deze vandaan komt: uit Europese of Nederlandse windparken. U kunt ook verduurzamen door zelf energie op te wekken met behulp van de zon. Bekijk de mogelijkheden of bel 020 892 00 75 voor advies.

Samen op weg naar een fossielvrije toekomst

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie