1. Grootzakelijk
 2. Energiemarkt
 3. Markt Expertise Desk

Wij helpen u slimmer om te gaan met energie

De energiemarkt is altijd in beweging. Daarom is het belangrijk om de ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Ons team van marktexperts doet dit continu en weet daardoor precies wat er speelt, zodat u goed op de hoogte bent om slimme inkoopbeslissingen te nemen en daarmee kosten te besparen.

Wij houden u op de hoogte

Met alerts en diensten

We delen onze kennis over windenergie, zonne-energie, elektrisch rijden en subsidies en fiscale regelingen graag met u, zodat u uw bedrijf kunt verduurzamen of uw inkoopstrategie kunt verbeteren. Met meerdere alerts en diensten houden onze marktexperts u proactief op de hoogte van de recente markt- en prijsontwikkelingen.

Onze alerts

 • Eén van die alerts is ons prijsalert als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs. We laten het u direct weten als u energie kunt inkopen tegen een lagere prijs dan uw huidige contract.
 • Een andere alert is ons MarktRapport. Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt.
 • Daarnaast geven we u een signaal bij afwijkend energieverbruik. Wij analyseren uw energieverbruik en als we een afwijking zien, ontvangt u direct een e-mail.

Inzicht in de actuele energieprijzen

Via onze speciale Energieprijzen-website heeft u altijd en overal inzicht in de actuele gas- en elektriciteitsprijzen van de groothandelsmarkt ICE Endex. Hiermee kunt u de marktprijzen monitoren en op het juiste moment uw inkoopbeslissingen nemen.

Volg de energieprijzen met het MarktRapport

Het MarktRapport is onze wekelijkse nieuwsbrief voor de grootzakelijke markt. In deze e-mailnieuwsbrief staan in het kort de belangrijkste ontwikkelingen op de energiemarkt van die week en wordt er vooruitgekeken naar de komende week. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden.

Highlights MarktRapport week 39:

Ondanks het nieuws dat de stakingen bij enkele Australische LNG-terminals officieel zijn beëindigd en de gasexport vanuit Noorwegen naar de rest van Europa weer is toegenomen, zijn de gas- en elektriciteitsprijzen op de termijnmarkten afgelopen vrijdag en maandag (22 en 25 september) flink gestegen.

"Noorwegen is deze week een belangrijke factor op de energiemarkten."

Rick Marsman, Gitte Janssen & Bart van Nobelen, Marktexperts Markt Expertise Desk

Bekijk de EnergieUpdate van 6 juli

Op 6 juli 2023 heeft de Markt Expertise Desk van Vattenfall een online kennissessie georganiseerd over de recente ontwikkelingen op de energiemarkt. Bekijk deze sessie terug en kom alles te weten over de recente ontwikkelingen van de energieprijzen.

Bekijk de EnergieUpdate

Wij delen graag onze kennis over de energiemarkt

Altijd en overal inzicht in de actuele energieprijzen

Via onze Energieprijzen-website heeft u altijd en overal inzicht in de actuele gas- en elektriciteitsprijzen van de groothandelsmarkt ICE Endex. Hiermee kunt u de marktprijzen monitoren en op het juiste moment uw inkoopbeslissingen nemen.

Bekijk de actuele energieprijzen

Wij helpen uw bedrijf te verduurzamen

Het verlagen van de CO2-uitstoot door te kiezen voor duurzame energie is een slimme keuze. Zo kunt u kiezen welke hernieuwbare bron uw energie opwekt en waar deze vandaan komt: uit Europese of Nederlandse windparken. U kunt ook verduurzamen door zelf energie op te wekken met behulp van de zon. Bekijk de mogelijkheden of bel 020 892 00 75 voor advies.

Wij werken aan fossiele vrijheid

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de ontwikkelingen op de energiemarkt. Zo ook met uw vragen over het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, windenergie en laadpalen.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

 • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

 • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering