Verminder uw CO₂-uitstoot met Europese windenergie

Vattenfall is één van de grootste windproducenten van Europa. Samen werken we hard aan de versnelling van de groei van windproductie, in Nederland en ook internationaal. Met circa 50 windparken in bedrijf (onshore and offshore) in vijf verschillende landen zijn wij al de marktleider in wind. En we blijven groeien! We willen nu de windkampioen van Noord-Europa worden met 7.000 MW wind in 2025. En daarmee gaan we een stapje verder dan de doelstellingen van de klimaattop in Parijs.

De voordelen van EuropeseWind

De wereldwijde ontwikkeling van windenergie gaat razendsnel. Ook buiten de grenzen van ons land investeren we volop in grote windprojecten voor de opwek van windenergie. We vertellen u graag hoe u met EuropeseWind uw elektriciteitsverbruik verduurzaamt.

100% duurzaam

100% duurzaam opgewekte Europese windenergie

Betaalbare wind

Betaalbaar uw elektriciteitsverbruik verduurzamen

MVO doelstelling

Draagt bij aan uw MVO-doelstellingen en -rapportage

Voor de wind met onze Europese windparken

Fossielvrij leven binnen één generatie

Ons doel is helder. We willen een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. De groei van nieuwe duurzame bronnen, zoals wind, vormt een belangrijk onderdeel van deze ambitie.

Tegenwoordig is 35% van onze productiecapaciteit afkomstig van duurzame bronnen. We werken aan een sterk portfolio van windparken op land en op zee. Bij windparken op land is dit vaak in combinatie met zonne- en batterijtechnologie.

Europees marktleider in wind op land en zee

Met circa 50 windparken in bedrijf (onshore and offshore) in vijf verschillende landen zijn we Europees marktleider in wind. En we blijven groeien! Onze succesvolle tenders voor de windparken Hollandse Kust Zuid 1-4, het Deense Kriegers Flak en Vesterhav Zuid/ Noord zijn hier voorbeelden van. Net zoals de onshore projecten in ontwikkeling, zoals Blakliden/ Fäbodberget. Hiermee hebben we vanaf begin 2020 bijna 1,300 MW aan windenergie uitstaan.

Onze ambitie: Windkampioen van Noord-Europa

Zorg dat u voldoet aan de eisen van de CO₂-prestatieladder

Goed om te weten: hoe beter uw bedrijf presteert op het gebied van CO2-reductie, hoe hoger uw positie op de CO2-prestatieladder. Daarbij krijgt u bovendien korting op de inschrijfprijs van uw aanbesteding.

Lees meer over de CO₂-prestatieladder

Een langdurig contract voor EuropeseWind

Wat is een Corporate Power Purchase Agreement?

Naast de behoefte om te verduurzamen kiezen bedrijven en organisaties ook steeds vaker voor duurzame elektriciteit om aan de verwachtingen van eindklanten en afnemers te voldoen. Daarbij wordt vooral gekozen voor energie afkomstig van Europese windparken. Het is zelfs mogelijk om elektriciteit af te nemen van een specifiek, aanwijsbaar, windpark.

Met het afsluiten van een CPPA bent u gedurende een lange periode (vaak 10 of 15 jaar) verzekerd van de levering van duurzame elektriciteit tegen een vaste prijs, afkomstig van een specifiek windpark. Uw bedrijf draagt daarmee ook bij aan de bouw van additionele capaciteit aan windparken en levert zo een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het is de meest duurzame elektriciteit die u kunt afnemen. Dat biedt u een aanzienlijk concurrentievoordeel bij klanten en omdat het gaat om energie van een specifiek windpark is dat ook te gebruiken in uw communicatie.

De voordelen van een CPPA

  • Heeft u voor een lange periode de zekerheid van een vaste prijs voor uw duurzame energie
  • Maakt u zichtbaar waar uw energie vandaan komt en de investeringen die u doet in duurzaamheid
  • Stimuleert u de ontwikkeling van duurzame opwek, en daarmee levert u een zichtbare bijdrage aan de energietransitie
  • Kunt u uw merkbekendheid vergroten en leiderschap tonen op het gebied van duurzaamheid

Whitepaper: Verduurzaam uw bedrijf met een CPPA

Met een Corporate Power Purchase Agreement kunt u uw energieverbruik langdurig verduurzamen. Zo draagt u bij aan de versnelling van de energietransitie. In deze whitepaper leest u alles over het belang en de mogelijkheden van een CPPA.

Download de whitepaper
 

Samen op weg naar een fossielvrije toekomst

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de energiemarkt. Zo ook met het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, en windenergie en laadpalen.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering